18 találat a(z) munkahelyvédelmi akcióterv cimkére

A Tungsramnál is lesznek megszorítások, de elbocsátások nem Cikk

A Tungsram munkahelyeket megvédő akciótervet jelentett be hétfőn a dolgozóknak, Magyarországon a szellemi dolgozóknál májusra, júniusra és júliusra 20 százalékkal rövidebb munkaidőt vezetnek be, ugyancsak a szellemi dolgozóknál elmarad az áprilistól megállapított béremelés, a menedzsment fizetését 25 százalékkal csökkentik és ebben az évben már lesz cafeteria juttatás, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt nem kerül sor elbocsátásokra – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Varga: a munkahelyvédelmi akcióterv a várakozásoknak megfelelően alakul Cikk

Az év elején életbe lépett munkahelyvédelmi akcióterv eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak: eddig 720 ezer munkavállaló foglalkoztatását könnyítette meg, s a munkáltatók költségei a program révén összesen 45 milliárd forinttal csökkentek. Erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt az MTI-nek adott interjúban.

Adóváltozások: ezeket tervezi a kormány 2013-ban Cikk

A kormány jövőre is folytatja az adórendszer átalakítását, így többek között célzott adókedvezményekkel segíti a munkahelyek megőrzését, jön a kisadózók tételes adója és a tranzakciós illeték, valamint újabb három kisadó szűnik meg - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) A megújuló Magyarország adópolitikája című összegzésében.

Még vonzóbb lett a tételes kisadózás Cikk

A tételes kisadózással kapcsolatosan több kisebb előremutató változtatás történt. Így a kisadózótól befogadott számla költségelszámolása, a keresőképtelenség, az iparűzési adó és az adminisztráció egyszerűsítés kérdésében. A jogalkotó megpróbálta megoldani a munkaviszony vállalkozási jogviszonyba kiszervezésének kérdését is, de véleményem szerint Alaptörvény-ellenes megfogalmazás került a törvényjavaslatba azáltal, hogy a szerződő félnek kell bizonyítania, hogy nem színlelt a szerződése. Ez lehetőséget ad az Alkotmánybíróság által számtalanszor kifogásolt adóhatósági önkényes jogértelmezésre.

Munkahelyvédelmi program: kit hogyan érint az újabb változat? Cikk

A kormány júliusban nyújtotta be a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosításokat, amelyekkel kapcsolatosan az utóbbi napokban újabb módosítási javaslatok láttak a napvilágot. A következőkben vizsgáljuk, hogy az egyes adózási módosítások milyen hatással járhatnak? Mi várhatunk tőlük?

A munkahelyvédelmi akcióterv gyenge pontjai Cikk

A munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatos módosító indítványokat már mindenki olvashatja a parlament honlapján. Szakértőnk a tervezett változásokat kommentálja.

Felfújt lufi a munkahelyvédelmi akcióterv Cikk

A kormány 300 milliárdos programról beszél és egy cseppet sem foglalkozik a annak forrásával. Ennek oka lehet, hogy valójában egy felfújt lufi a program. Hadd higgye el mindenki, hogy a kormány 300 milliárdot költ gazdaságélénkítésre, az IMF-nek majd megsúgjuk, hogy ez akár null-szaldósan is megoldható. Számoljunk egy kicsit.

Matolcsy a munkahelyvédelmi akciótervről: a 300 milliárdot "odateszik" a program mögé Cikk

A munkahelyvédelmi akcióterv 1,5 millió munkahely megvédését és több száz ezer új munkahely létesítését eredményezheti - emelte ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló előterjesztés kedden megkezdődött országgyűlési vitájában.

Munkahelyvédelmi akcióterv: általános vitára alkalmas Cikk

Általános vitára alkalmasnak találta a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága a munkahelyvédelmi akciótervre vonatkozó törvényjavaslatot hétfői ülésén. Az ellenzéki képviselők a program finanszírozhatóságát vitatták, amire a kormány képviselője kijelentette: rendelkezésre áll a fedezet az akcióterv végrehajtásához.

Hétfőn kezdődik az őszi ülésszak: Matolcsy Györgyé lesz a főszerep Cikk

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdi meg az őszi politikai szezont az Országgyűlés, a kormányfő arról fog beszélni, mi az, ami "elfogadhatatlan" Magyarország számára az IMF-től. Kedden aztán Matolcsy Györgyé lesz a főszerep: napirendre kerül a munkahelyvédelmi akcióterv, a kisvállalkozási adó, és újra megnyitják a jövő évi költségvetés vitáját.

Orbán az IMF-tárgyalásról: lesz megállapodás Cikk

A miniszterelnök szerint lesz megállapodás a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint az Európai Unió között, de nem azon feltételek alapján, amelyek csütörtökön napvilágot láttak; a kabinet ezért a következő hét-tíz napban alternatív IMF/EU-tárgyalási pozíciót dolgoz ki - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Elemzők az IMF-tárgyalásokról: a munkahelyvédelmi akcióterv forrása továbbra is vitapont Cikk

A munkahelyvédelmi akcióterv forrása továbbra is vitapont lehet a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) folytatott hiteltárgyalásokon, így gyors, őszi megállapodás csak akkor várható, ha a kormány más területen kompromisszumot köt a nemzetközi szervezetekkel - vélekedett az IMF/EU-tárgyalásokkal kapcsolatos, szerdai kormányzati hírekről az Erste és a Buda-Cash elemzője.

Az új Munka törvénykönyvéről egyeztetett a kormány és a versenyszféra Cikk

Az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos első tapasztalatokról, valamint a munkahelyvédelmi akcióprogramról és a tervezett lakhatási támogatásról kezdett egyeztetést kedden a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma - közölte a testület ülése után a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.

Andor a Munkahelyvédelmi tervről: vannak benne előremutató elemek Cikk

Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa szerint vannak előremutató elemek a kormány munkahelyvédelmi akciótervében, így az esélyek kiegyenlítésére is lehet pozitív hatása.

Orbán: 2013-ban 95 ezerre emelik a közmunkások számát Cikk

Jövőre 95 ezerrel emeli a közmunkások számát a kormány - mondta a kormányfő a Vas Népének. Orbán Viktor a kedden megjelent interjúban leszögezte, hogy a legfontosabb ügynek a Munkahelyvédelmi Akcióterv végrehajtását tekinti jelenleg. A kormányfő a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti rendezvénysorozat alkalmával nyilatkozott a megyei napilapnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Be kell-e zárni?

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close