555 találat a(z) minimálbér cimkére

Gyed extra és EKHO Kérdés

VKF: a 200 ezer forintos minimálbért elfogadták a szociális partnerek, a garantált bérminimumot két lépésben emelnék a munkaadók Cikk

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tárgyalásán azt elfogadták a szociális partnerek, hogy a minimálbér egy lépcsőben 200 ezer forintra emelkedjen jövőre, a garantált bérminimum emelésével kapcsolatban a munkáltatói oldal felvetette, hogy azt két lépcsőben kellene végrehajtani, első alkalommal jövőre, majd 2023. január 1-jétől – mondta az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke a keddi megbeszéléseket követően.

Ez kellene a 200 ezer forintos minimálbérhez a munkaadók szövetsége szerint Cikk

Csak jelentős mértékű szochocsökkentés mellett tudja elképzelni a bruttó 200 ezer forintos minimálbért a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). Ha ez nem valósul meg, akkor a 20 százalékos béremelés miatt nagyon sok vállalat kerül nehéz helyzetbe, ez elbocsátásokat és vállalati csődöket eredményezhet – szögezte le a Portfolio.hu-nak adott interjújában Rolek Ferenc.

Hallgatói munkadíj Kérdés

Bodzabogyó gyűjtése – így adózunk az értékesítés után Cikk

A nyár elején a bodzavirágszedéssel sok háziasszony élt szörpök és dzsemek készítése céljából. Amit aztán a nyár kezdetén nem szedtek le, mostanra terméssé érett, így gyakran találkozhatunk gyűjtögetőkkel, akik az út mentén, vagy az erdőben szedik a bodzabogyót (más néven csetét).

Bajban a minimálbéresek, a táppénzesek és az álláskeresési járadékban részesülők Cikk

Miközben a nyugdíjak reálértékét biztosítja a kormány a kiegészítő emeléssel, a legalacsonyabb bérből élők különösen nehéz helyzetbe kerültek idén – írja az mfor.hu.

Őstermelők nyugdíja: így kell számolni, sokan hoppon maradnak Cikk

A mezőgazdasági őstermelő fogalmával első ízben 1997-ben találkozhattunk, az szja-törvény határozta meg, ki tartozik ebbe a körbe. Az említett időpont óta közel negyed évszázad telt el, így egyre többen vannak azok, akik szolgálati idejük, illetve a nyugdíjuk alapjául szolgáló jövedelmük meghatározó részét mezőgazdasági őstermelőként szerezték. Ezzel párhuzamosan nem kevesen szembesülnek azzal, hogy a számukra megállapított ellátás adott esetben az átlagnyugdíjnál is jóval alacsonyabb. Cikkünkben ennek néhány jellemző okát vesszük sorra.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Számos cég-, illetve bérügyeket érintő kérdés került terítékre a múlt hónapban.

Döntött a kormány, ennyi lesz a minimálbér jövőre Lengyelországban Cikk

A kormány hirdeti ki szeptember közepén a jövő évi minimálbér összegét Lengyelországban, miután a szociális partnerek nem tudtak megállapodni – adta hírül a g7 gazdasági portál beszámolója szerint a Business Insider lengyel kiadása.

Korhatár előtti ellátás mellett keresőtevékenységet folytat? Erre a változásra figyeljen! Cikk

A keresetkorlát miatti kötelezőellátás-szüneteltetés kizárólag a korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban részesülő személyeket érinti. Nézzük meg, milyen jogszabályváltozás lépett hatályba július elsején ennek kapcsán a minimálbér évközi emelésével összefüggésben!

200 ezres minimálbér jöhet, 5 százalékponttal csökkenhet a szocho Cikk

Már zajlanak az egyeztetések a kormány és a munkaadók között a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséről – erről beszélt a Világgazdaság mai számában Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Egyezmény nélküli harmadik ország állampolgárának foglalkoztatása Kérdés

EUB: a kiküldetésben lévő munkavállalókra az adott EU-ország minimálbére vonatkozik Cikk

A magyar munkavállalók a magyarországi székhelyű munkaadójukkal szemben hivatkozhatnak a magyar bíróságok előtt azon tagállamok minimálbérre vonatkozó előírásainak megsértésére, amelyekben kiküldetésben dolgoznak – ismerteti az Európai Unió Bírósága sajtóközleményében a luxembourgi székhelyű testület csütörtöki döntéséről.

Változott a vállalkozók után fizetendő szocho alapja Cikk

Július 1-jétől a középfokú végzettséget nem igénylő tevékenységet végző vállalkozók szociális hozzájárulási adójának (szocho) alapját legalább a tárgyhónap első napján érvényes minimálbér összege alapján kell kiszámolni. Korábban a szochoalap megállapításakor ezeknél a vállalkozóknál a tárgyév első napján érvényes minimálbért kellett figyelembe venni – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Minimálbér, adók, családtámogatás, migráció, járvány, Soros, Brüsszel – a legújabb nemzeti konzultáció témái Cikk

A kormány a Facebook oldalán közzétette a most induló nemzeti konzultáció kérdéseit.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Távolléti díj számítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Eurós előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close