34 találat a(z) lakástámogatás cimkére

Lakástámogatási tájékoztatókat közölt a Pénzügyminisztérium Cikk

Közzétette honlapján a Pénzügyminisztérium (PM) a lakáscélú állami támogatásokról szóló összes tájékoztatót, amelyek a családvédelmi akcióterv keretében júliusban életbe lépett legújabb, kedvező változásokat is tartalmazzák – közölte a tárca.

Így látja a pénzügyminiszter a 2020-as költségvetést Cikk

A jövő évi költségvetés egyszerre segíti a bérek, a beruházások növekedését, valamint a közterhek, az adók és az államadósság csökkentését – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Közölte: a költségvetési bevételek megfelelő formában történő csökkentése olyan lehetőségeket nyit meg, amelyekkel a vállalkozások és a munkavállalók is élni tudnak.

Lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. rendelkezik lakóingatlannal, melyet bérbe ad. Az a kérdésem, hogy ha ezt a lakást saját alkalmazott részére bocsájtja bérleti díj nélkül, vagy csak a rezsi megfizetésére kötelezi, akkor a kft.-nek milyen adófizetési kötelezettsége keletkezik? Gondolok itt arra, hogy ez esetleg valamilyen juttatásnak minősül az alkalmazott részére. Tisztelettel.

Előnyök és hátrányok a tao-támogatás módosításában Cikk

Várhatóan a jövő héten szavaz az Országgyűlés a T/2931. számon benyújtott adócsomagról. Az előterjesztés társasági adóval összefüggő módosításaival foglalkozó mostani, harmadik cikkünkben a definíciókra, az adókedvezményes támogatásokra vonatkozó változásokat és a gazdasági bizottság indítványait ismertetjük.

Béren kívüli juttatások: nem adják fel a szakszervezetek Cikk

A béren kívüli juttatások megőrzését szorgalmazzák a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk, ugyanakkor kétoldalú egyeztetéseket kezdeményeznek a munkáltatói szervezetekkel közös álláspont kialakítása és érvényesítése érdekében.

Adómentes munkáltatói lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az adómentes munkáltatói lakástámogatással kapcsolatban az alábbi, részletező kérdéseket szeretnénk feltenni: 1.) Ugyanazon cégtől ugyanaz a munkavállaló kaphat-e 1 éven belül másik, egyébként a feltételeknek megfelelő lakásra támogatást? A korábban a támogatás segítségével megvett lakást már értékesítette, és másik lakást szeretne venni. Van-e valamilyen korlátja, adóvonzata a fenti megoldásnak? 2.) Az a munkavállaló, aki már kapott adómentes munkáltatói lakáscélú támogatást korábban (2017-ben), másik cégben, egy másik lakás vétele esetén kaphat-e ismét – 2018-ban – adómentesen támogatást? Ha igen, figyelembe kell-e venni a 4 éven belüli 5 millió forintos korlátot? Tisztelettel: Ecker Dániel

Az ország, ahol elsodorta a minisztert felesége támogatási botránya Cikk

A felesége által felvett lakástámogatás okozta botrány miatt lemondott ma a görög gazdasági miniszter, így Alexisz Ciprasz görög kormányfő várhatóan kisebb kormányátalakításra kényszerül.

Lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 36 órás munkaviszonyban (határozatlan idejű) dolgozónak a cafetérián belül hiteltörlesztést adott a cég. A kérdésem arra vonatkozik, hogy előtörlesztésre 2 millió forintot lehet-e adómentesen adni a dolgozónak? A lakásvásárláshoz több mint öt éve kapott támogtást. Az szja-törvényen belül évi 1 millió forint adhatóságáról olvastam, csak a kérdésem az, hogy az előtörlesztés nem adható-e mint további támogatás? Válaszát előre is köszönöm.

Juttatások lakásfelújításra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm az információkat: http://adozona.hu/kerdesek/2017_1_16_Juttatasok_lakas_felujitasra_eihaz! Ha a leírtaknak nem felel meg a munkavállaló (méltányolható lakásigény, hitelintézeti finanszírozás stb.), akkor juttathatja-e a munkáltató egyes meghatározott juttatásként a dolgozónak történő utalással a következő módon: a dolgozó leadja a számlát a felújításról, pl. 1 520 700 Ft értékben, mely a munkavállaló nevére szól? Ezután havonta az igénybe vehető cafeteriakeret erejéig készpénzben/munkavállalói folyószámlára utalással megkapja az ellenértékét, míg a számla ki nem egyenlítődik. A példánál maradva: havi a cafeteriakeret bruttó 50 000 Ft, a dolgozó havonta megkap 41 100 Ft-ot 36 hónapon keresztül.

Lakáscélú támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk a Fundamenta Zrt.-től áthidaló kölcsönt vett fel. A fizetendő részletei két részből állnak: "áthidaló kölcsön kamata" és "havi megtakarítás összege a megtakarítási időszak alatt a tarifa szerinti minimális megtakarítási hányad eléréséig". Amennyiben a törvény és az NGM-rendelet minden feltétele teljesül, mindkét tételt utalhatjuk-e támogatásként? Köszönettel.

Munkáltatói lakáscélú támogatással vett lakást mikor lehet eladni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy adómentes lakástámogatással vett lakást hány év múlva lehet eladni és nagyobbat venni, hogy a támogatás adomentessége ne sérüljön? Kató Piroska

Munkáltatói lakástámogatás: változnak a szabályok, itt a sorvezető Cikk

Szinte naponta érkeznek a lakáscélú felhasználásra nyújtható kölcsönt, támogatást érintő kérdések, cikkünk összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat, beleértve a 2017. évi adócsomagban a parlament által megszavazott módosításokat is.

Adómentes lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék érdeklődni, hogy ha egy munkavállalónak több munkáltatónál van munkaviszonya, és szeretné igénybe venni az adómentesen adható lakástámogatást (5 millió forintot), akkor minden munkáltatójától igényelheti-e ugyanarra a lakáskorszerűsítésre, csak a támogatás összege, ami nem haladhatja meg a lakáskorszerűsítés 30 százalékát/munkáltató, illetve az összes munkáltatótól kapott támogatás együttesen az 5 millió forintot? Vagyis 2 munkáltatótól igényelhető-e a támogatás ugyanarra a lakásvásárlásra vagy lakáskorszerűsítésre a támogatás?

Kft.-ügyvezető lakást vásárol, támogatással Kérdés

Tisztelt Szakértő Egy kft. ügyvezetője magánemberként lakást vásárolna. Támogatást szeretne kérni a kft.-től. Kérdésem: mennyi az az összeg, amit a kft. vissza nem térítendő támogatásként adhat? Az ügyvezető munkaviszony keretében kap bért. Van-e adó-, illetve járulékvonzata a kft.-nek, ha támogatást ad a lakásvásárláshoz? Köszönöm a segítséget. Üdv: Bm

Vissza nem térítendő, egyösszegű lakásvásárlási támogatás Kérdés

Kft. tagjával június 1-jén napi 8 órás, határozatlan idejű munkaviszonyt létesítünk. Kérdéseink: 1.Mikor adható az 5 millió forintos támogatás? Kell-e hozzá többhónapos munkaviszony? 2. Ha véglegesen átadott pénz ez, akkor, ha bármikor megszűnik a munkaviszony 5 éven belül, nem kell arányosan visszafizetnie?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi utas áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Nonprofit kft. áfalevonhatósága III.

Nagy Norbert

adószakértő

NAV-ellenőrzés

Kocsis Zoltán Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close