47 találat a(z) lakástámogatás cimkére

Mit jelent, hogy egy év türelmi idővel indul a CSOK Plusz? Cikk

A CSOK Plusz egy támogatott kölcsön, a hozzá kapcsolódó kedvezményekről már rengeteget olvashattunk, hallhattunk. Éppen ezért most a termék egy más típusú speciális tulajdonságával foglalkozunk részletesebben. A kölcsönre az első évben kisebb havi részletet kell fizetni, ezen időszak alatt ugyanis csak kamatot kell rendeznünk – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Amit tudni kell a megváltozott lakástámogatásokról Cikk

A lakástámogatások idei változásainak részleteire hívja fel a figyelmet az első igénylések alapján a Duna House cégcsoporthoz tartozó Credipass hitelközvetítő.

Megjelent a CSOK Pluszról szóló rendelet tervezete – mutatjuk a részletes feltételeket, előírásokat Cikk

2024. január 1-től érdemben átalakul a lakástámogatási rendszer. Egy új elem a CSOK Plusz jelenik meg, melyről már sokat hallhattunk, de a részletszabályokat eddig nem ismerhettük. Éjszaka azonban megjelent a tervezet, melyből számos eddig nem ismert feltétel, részletszabály kiderül – írja a Bankmonitor.hu.

Ha nem első lakást veszünk CSOK Pluszból, akkor nagyobbra kell cserélni a meglévőt? Cikk

A 2024-ben induló CSOK Plusz részletszabályaira még várnunk kell, ugyanakkor a megjelenő videók, interjúk alapján már számos feltétel ismert. Vannak előírások az igénylőkre és az ingatlanra vonatkozóan is. A Bankmonitor szakértői most a lakásra vonatkozó előírásokat szedték össze – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Kinek járhat 2024-ben a csok? Fókuszban a gyermekvállalás Cikk

Jövő évtől már csak a falvakban, preferált kistelepüléseken lehet igényelni jelenlegi formájában a családi otthonteremtési kedvezményt (csok). A városokban is érkezik egy új lakástámogatási forma, itt azonban változhatnak a feltételek. A Bankmonitor szakértői szerint elképzelhető, hogy a módosítások miatt számos eddigi igénylő nem lenne jogosult a kedvezményre.

Mi a teendő a csokkal és a Babaváróval válás esetén? Cikk

Sajnos amikor minden kötél szakad és válásra kerül a sor nem csak az érzelmi hátterével nehéz megküzdeni, hanem a vele járó pénzügyi következményekkel is. Kétségkívül az állami lakástámogatásoknak számos előnyei vannak, viszont egyes esetekben a negatív oldalával is kénytelenek vagyunk szembesülni. Ilyen eset lehet az is, amikor elválunk, de nézzük át mivel is jár ez a lépés – olvasható a Bankmonitor.hu szerdai összefoglalójában.

Új határozat: az egészségügyi kiadásokat, a család- és lakástámogatást és az adókedvezményeket is felülvizsgálja a kormány Cikk

Át kell nézni, mennyire hatékonyan költik el az állami pénzt – erről jelent meg egy határozat a kedd késő este kiadott Magyar Közlönyben. Varga Mihály kapta meg a feladatot, hogy a többi miniszterrel együtt dolgozva megnézze, hogyan költötték el a pénzeket – írja a hvg.hu.

Változik a csok 2023-ban: mire számíthatnak a családok? Cikk

Jövőre célzottabbá tenné a kormány a családtámogatási rendszert, ennek alapján pedig hozzányúlhatnak a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) támogatáshoz is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott karácsonyi interjúban Orbán Viktor miniszterelnök. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, hogy – a jelenleg elérhető információk alapján – miként módosulhat a támogatás.

Komoly kihívások várnak a magyar ingatlanpiacra a következő 2-3 évben Cikk

Hosszabb távon ugyan jelentős fejlődés előtt áll a magyar ingatlanpiac, a következő 2-3 évben azonban komoly kihívások várnak az építési és a finanszírozási költségek növekedése miatt – mondta Kiss Gábor, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke mai sajtótájékoztatóján.

Módosultak a lakástámogatások feltételei Cikk

Egy 2021. december 27-én megjelent kormányrendelet alapján módosulnak egyes lakástámogatások feltételei. Érintett a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) és az otthonfelújítási támogatás is. A Bankmonitor szakértői szerint az érdemi változások inkább könnyebbséget jelenthetnek az igénylőknek.

Lakástámogatás 2021: félreértések 10 pontban Cikk

Az új, 2021 januárjától elérhető lakástámogatásokról már számos részlet kiderült, mégis sok félreértés kering róluk a médiában, illetve a cikkek alatti kommentekben. A Bankmonitor szakértői összeszedtek 10 gyakori tévhitet, és bemutatják a helyes válaszokat is.

Lakásvásárlás: ők juthatnak akár 30 millió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz Cikk

Januártól akár 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást és hozzá 15 millió forint kedvezményes kölcsönt is kaphatnak azok, akik három új gyermeket vállalnak, és például egy nettó 50 milliós új építésű ingatlanba költöznek – így számolja a Portfolio.hu elemzésében az elmúlt napokban bejelentett családtámogatások hatását. A két új gyereket vállalóknál ugyanez az összeg 9,1+17 millió, az egy új gyermeket vállalóknál pedig 3,1+10 millió forint is lehet. Bemutatjuk az alábbiakban, hogy jönnek ki ezek az összegek.

Iparűzési adó: a pénzügyminiszter szerint hosszú távon nem maradhat ebben a formájában Cikk

Ősszel is folytatni kell a gazdaságvédelmi intézkedéseket, a kiemelt ágazatok védelmét a költségvetés továbbra is jelentős forrásokkal támogatja majd – ígérte Varga Mihály pénzügyminiszter az online konferencia keretében megrendezett 58. Közgazdász vándorgyűlésen.

Lakástámogatási tájékoztatókat közölt a Pénzügyminisztérium Cikk

Közzétette honlapján a Pénzügyminisztérium (PM) a lakáscélú állami támogatásokról szóló összes tájékoztatót, amelyek a családvédelmi akcióterv keretében júliusban életbe lépett legújabb, kedvező változásokat is tartalmazzák – közölte a tárca.

Így látja a pénzügyminiszter a 2020-as költségvetést Cikk

A jövő évi költségvetés egyszerre segíti a bérek, a beruházások növekedését, valamint a közterhek, az adók és az államadósság csökkentését – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Közölte: a költségvetési bevételek megfelelő formában történő csökkentése olyan lehetőségeket nyit meg, amelyekkel a vállalkozások és a munkavállalók is élni tudnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink