102 találat a(z) lakáshitel cimkére

Szakadékban a lakáshitelezés, 2008 óta nem voltak ilyen betéti kamatok Cikk

Tízéves csúcson a lakáshitel-kamatok, és ötéves mélyponton a folyósítás – ezt hozta a november a most közzétett adatok szerint. A betétkamatok ugyanakkor a 2008-as válságot idéző szintre emelkedtek – derül ki a Bank360.hu összeállításából, írja a hvg.hu.

Felfüggesztette a fogyasztóbarát lakáshitel értékesítését az OTP Cikk

Az OTP Bank januártól felfüggesztette a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel értékesítését – ez a legkomolyabb év eleji változás a lakás- és személyi hitel kondíciókban – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából. A változásokból jól látszik, hogy a banki ügyfelek hitelkereslete drasztikusan visszaesett, ezért egyre több bank bizonyos akciós sávban már inkább kamatot csökkent.

Történelmi magasságokba szökött a lakáshitelüket előtörlesztők aránya Cikk

A gazdasági válságokban az emberek igyekeznek megszabadulni a felgyülemlett tartozásaiktól – a pandémia kezdete óta korábban nem látott magasságokban van a lakáshitelek előtörlesztése. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu hitelszakértője szerint az új hitelek iránti kereslet drasztikus csökkenése miatt év végére, jövő év elejére nyolc év után ismét nettó törlesztővé válhatnak a magyar családok a lakáshitel piacon.

Rossz hír a lakáshitelre pályázóknak Cikk

November elején az eddigieknél is gyorsabb fokozatba kapcsolt a lakáshitelek kamatemelkedése – derül ki a Bankmonitor elemzéséből.

Mennyit drágulhatnak a lakáshitelek az MNB 18 százalékos kamata miatt? Cikk

A pénzpiaci folyamatok és a gyengülő forint miatt a jegybank brutális kamatemelést hajtott végre. A forint azonnal erősödésnek indult, de mi fog történni a hitelkamatokkal? A Bankmonitor szakértői erre a kérdésre keresik a választ.

Háromszorosára nőhet az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek kamata Cikk

Sokan 5 évig fix kamatozású lakáshitelt vettek fel az elmúlt években. Ezen hitelek egy részének a közeljövőben változik a kamata, az érintettek pedig drasztikus kamatemelkedésre készülhetnek. De mit tehetnek a drágulás ellen a családok? – írja elemzésében a bankmonitor.hu.

Folyamatosan nő a lakáshitelek száma: ez történik a hitelpiacon Cikk

Májusban 153,9 milliárd forintnyi, korábban soha nem látott volumenű lakáshitelt folyósítottak a bankok. Az elmúlt időszakban hónapról hónapra nő az új szerződéses volumen. Áprilisban 144,8, márciusban 136,7 milliárd forint volt az egy hónap alatt kihelyezett összeg, olvasható a bankmonitor.hu elemzésében

Kamatstop: ki fizet többet, akit védenek, vagy aki a biztonságért cserébe magasabb törlesztőrészlettel, fix kamatozású hitelt választott? Cikk

A kormányrendelet szerint a a kamatstopot meghosszabbították 2022. év végéig. Ezek alapján a korábban kockázatos, változó kamatozású kölcsönt választókat továbbra is védik a kamatemelkedés hatásától. Ez azért eléggé rossz üzenet azok számára, akik korábban a biztonságért cserébe magasabb törlesztőrészlet fizetését vállalták. A bankmonitor.hu elemzése elmagyarázza, illetve példán keresztül is szemlélteti az okokat.

Nőtt a zöld lakáshitel-program keretösszege, szigorodtak a feltételek Cikk

A monetáris tanács 100 milliárd forinttal megemelte az NHP Zöld otthon program keretösszegét, egyben szigorította a finanszírozható lakásokra vonatkozó energetikai követelményeket, és döntött a Zöld jelzáloglevél-vásárlási program feltételeinek módosításáról is a magasabb minőségű zöld jelzáloglevelek térnyerése érdekében – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Szja-visszatérítés: mire érdemes fordítani? Cikk

Mára 1,9 millió szülő kapta vissza a múlt évben befizetett személyi jövedelemadóját. Közel 600 milliárd forint landolt így a gyermekeseknél. Átlagosan nagyjából 315 ezer forint jut egy szülőnek, de a befizetett szja-tól függően akár 809 ezer forint is érkezhet a jogosult számlájára. Ha pedig mindkét szülő jogosult a maximális visszatérítés összegére, több mint 1 millió 600 ezer forinttal gyarapodik a családi kassza. A Grantis pénzügyi közvetítő összegíűjtött pár lehetőséget, hol vehetik a legnagyobb hasznát a gyermekesek az adó-visszatérítésnek.

Tovább drágulnak a lakáshitelek Cikk

2022. január első napjaiban 3 nagybank is megemelte új lakáshitelének kamatát, ezzel tovább folytatódott a lakáskölcsönök drágulása. A három érintett pénzintézetnél 0,3–0,5 százalékponttal emelkedett a legnépszerűbb 10 éves kamatperiódusú kölcsön THM értéke. Az eddigi kamatemelések hatását nagyon jól mutatja, ha az idén januári és a tavaly év eleji ajánlatokat összevetjük. Egy új, 20 millió forint összegű hitelre 3,3 millió forinttal kell többet fizetni, azért, mert idén és nem 2021. év elején igényelték azt, olvasható a Bankmonitor.hu elemzésében.

Lakáshitelesek, figyelem! Nőnek a terhek, jól jöhet a fix kamat Cikk

Összességében 466 ezer lakáshitel-szerződés kamata emelkedhet 2021. év közepe és 2022. június 30-a között. A korábban lakáshitelt felvevők 40 százaléka változó kamatozású hitellel rendelkezik.

Drágulnak a lakáshitelek Cikk

A kilenc legnagyobb hazai bank közül hatnál drágábban vehetünk fel lakáshiteleit novembertől. A Bankmonitor.hu szakértőinek számítása szerint a drágulás miatt egy 20 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelre havi 6 ezer forinttal kell többet fizetni.

Drágultak az új lakáshitelek Cikk

2021. szeptemberben a háztartások által újonnan felvett lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség mutatója és új szerződéses értéke is emelkedett az előző hónaphoz képest, közölte honlapján az MNB.

Történelmi csúcshoz közelít a lakáshitelek mértéke Cikk

Mérsékelt volt az októberi használtlakás forgalom, ugyanakkor történelmi csúcshoz közelít a lakáshitelek mértéke – közölte az ingatlan.com.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs