6 találat a(z) lízingbevevő cimkére

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásának számviteli teendői Cikk

Olvasónknak nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásával kapcsolatos kérdésekkel gyűlt meg a baja. Nagy Norbert adószakértő válaszolta meg ezeket.

Lízingelt autó továbbértékesítése Cikk

Nyíltvégű pénzügyi lízing futamidejének lejárta előtt a lízingbevevő megvásárolta a személygépjárművet továbbértékesíti céllal. A lízingcég áfás számlát nyújtott be a hátralevő értékről. Olvasónk az áfára vonatkozóan tett fel kérdéseket az ügylettel kapcsolatban, amelyekre Bunna Erika adószakértő válaszolt.

Személyautó nyílt végű pénzügyi lízing maradványértéke Cikk

Nyílt végű pénzügyi lízingnél a futamidő lejárta után a lízingbevevő nem élt a tulajdonszerzési opcióval. A vásárláskor nyilvántartásba vett személyautó maradványértékét miként lehet szabályosan kivezetni a könyvekből? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Nyílt végű pénzügyi lízing kiva alatt Cikk

Gazdálkodó szervezetek esetében a személygépkocsi beszerzésének egyik legkedveltebb formája a pénzügyi lízing. Mi történik azonban akkor, ha a lízingbevevő kiva alanya, és a lízing lejártakor nem ő, hanem a kft. magánszemély ügyvezetője veszi meg az autót? Olvasónk kérdését Nagy Norbert adószakértő válaszolta meg.

Ezt kell tudnia a lízingbe vevőnek az új nemzetközi számviteli standardról Cikk

Az IFRS16-tal bekövetkező változás hatással lehet a finanszírozókkal fennálló megállapodásokra, a hitelminősítésre, a tervekre, a visszamérési és motivációs rendszerre stb., ezért az IFRS-felhasználóknak a számviteli teendők mellett sok más téren is feladataik lesznek a bevezetéssel kapcsolatban; a változások hatását érdemes már a tervezés során is figyelembe venni – írja tájékoztatójában a Magyar Lízing- és Finanszírozó Társaságok Szövetsége.

Nyílt végű pénzügyi lízing lezárása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen számviteli teendői vannak annak a cégnek (lízingbevevő), amely a nyílt végű pénzügyi lízing lezárásakor harmadik felet jelöl ki vevőnek (tulajdonszerző)? Hogyan történik a lízingtárgy (ingatlan) könyvekből történő kivezetése? A lízingbeadó cég, a lízingbevevő és a tulajdonszerző között háromoldalú megállapodás született, melyben rögzítik, hogy a megállapodás aláírásáig milyen összegű teljesítés történt a futamidő alatt a lízingbeadó részére, valamint, hogy a tulajdonszerzőnek milyen összeget kell megfizetni a lízingbeadó részére (előtörlesztés). A megállapodásban rögzítik az ingatlan forgalmi értékét is. Helyesbítő számla kiállítására nem került sor a lízingbeadó részéről. A vételárat a lizingbeadó számlázta ki a tulajdonszerzőnek (előtörlesztés összege), a különbözetet pedig a lízingbevevő cég számlázta ki (27 százalékos áfakulccsal). Hogyan változik az eset, amennyiben a lízingtárgy tulajdonszerző által fizetendő vételi ára alacsonyabb, mint a lízingbevevő tartozása a lízingbeadó felé, de ennek ellenére a három fél megegyezik?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldön élő vállalkozó magyarországi osztaléka

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close