2531 találat a(z) koronavírus cimkére

Rendkívüli támogatás uborkatermesztőknek Cikk

A Magyar Közlöny 202. számában megjelent a konzervuborka felvásárlás fenntartása érdekében nyújtott rendkívüli támogatásról szóló 42/2021. AM rendelet.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye Cikk

A Pénzügyminisztérium kérjen bocsánatot! – olvasható a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleményében.

Szja-visszatérítés elvált szülők, élettárs Kérdés

Covid-teszt költségeinek elszámolása Kérdés

Szja-visszatérítés Kérdés

Most sem indul a NAV e-áfa rendszere Cikk

November 12-étől lettek volna elérhetőek az adóhatóság által készített áfabevallás-tervezetek. November 8-án azonban megjelent egy kormányrendelet, ami a veszélyhelyzetre való tekintettel újfent eltolta a határidőt. Nem ez az első halasztás, eredetileg nyáron készült volna az első NAV-áfabevallás, amit akkor novemberre tettek át. Az új bevezetési dátum egyelőre nem ismert – olvasható a Niveus Consulting Group elemzésében.

Koronavírus-járvány: százszorosára növelte a bevételét a BioNTech Cikk

Az előző évinél majdnem százszor nagyobb bevételt ért el a január-szeptemberi időszakban a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscéggel kifejlesztette az Európai Unióban elsőként engedélyezett védőoltást az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen.

Kötelező koronavírus elleni oltás az állami, önkormányzati szférában Cikk

A koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. kormányrendelet az említett területen védőoltási kötelezettséget vezet be. Ennek részleteit mutatjuk be az alábbiakban.

VISSZADÓ nyilatkozat Kérdés

Felváltva gondozott gyermek: családi pótlék, adókedvezmény Kérdés

Új kormányrendelet az adósságrendezési eljárásról Cikk

A természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény hiteltörlesztési moratóriummal összefüggő eltérő alkalmazásáról szóló rendeletet fogadott el a kormány, amely a Magyar Közlöny 200. számában meg is jelent.

Hétfőtől nem lehet látogatókat fogadni a börtönökben Cikk

A fogvatartottak és a börtöndolgozók egészségének megóvása érdekében hétfőtől, november 8-ától ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben és intézményekben – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) pénteken az MTI-t.

Horvátországban újabb szigorításokat vezetnek be Cikk

Horvátországban újabb szigorításokat vezetnek be: korlátozzák a nyilvános összejöveteleket, és kiterjesztik az uniós digitális covid-igazolványok használatát – jelentette be a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján.

Itt a Pfizer koronavírus elleni gyógyszere Cikk

A Pfizer korábban befejezte a Covid-19 elleni, szájon át szedhető gyógyszer klinikai tesztelését, miután a vizsgálatokból kiderült, hogy a gyógyszer 89 százalékban csökkenti a kórházba kerülés vagy halálozás kockázatát az enyhe és közepes koronavírus fertőzéstől szenvedő betegek esetében – közölte a cég pénteken.

Februárban minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett szja-t az átlagbér adószintjéig Cikk

Jövő februárban minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját az átlagbér adószintjéig – közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Milyen dátummal könyveljek?

Kelemen László

adószakértő, jogász

EU-s szállítás, EU-n kívüli számlázás

Kelemen László

adószakértő, jogász

Rendszerfelügyelet számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs