28 találat a(z) kormánytisztviselő cimkére

Kormánytisztviselői jogviszony Kérdés

Tisztelt Címzett! Szeretném megérdeklődni, mit lehet tenni abban az esetben, ha kormánytisztviselőként az adott szervezetnél nem megengedett a távmunka-lehetőség. Tájékoztatták a kormánytisztviselőket írásban, hogy a munka elvégzése – bár hozzáteszem a távmunka megoldható lenne, hiszen teljes mértékben szellemi munkáról van szó, és a járvánnyal egyáltalán nem összefüggő ágazatban történik a munkavégzés – az adott államháztartási szervezetben kell, hogy történjen és nincs lehetőség távmunkára. Ebben az esetben mit tehet egy kormánytisztviselő? Milyen lehetőségei vannak? Családi okok miatt indokolt lenne az otthoni távmunkavégzés. Úgy általánosságban milyen jogai, lehetőségei vannak a munkavállalónak, ha a munkahelyét meg szeretné őrizni, ámbátor erre a rendkívüli helyzetre a munkáltató nem teszi meg a szükséges lépéseket?

Kormánytisztviselő munkahelyváltása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kormánytisztviselő munkahelyváltásával kapcsolatban kérem a segítségét. Egy 53 éves, jelenleg kormánytisztviselő (30 év közszférában dolgozik) munkahelyet szeretne váltani. Egy állami intézményben mint közalkalmazott helyezkedne el. A munkahelyváltást szeretné “áthelyezéssel” lebonyolítani. Nem szeretné, ha a váltással a 30 éves kormányzati szolgálati jogviszonya elveszne. Kérdések: – a munkahelyváltoztatás áthelyezéssel megvalósítható-e? – az új munkahely kérheti-e a jelenlegi munkahely kormányhivataltól az áthelyezést? – az áthelyezésnél le kell-e mondani a kormánytisztviselő státusról? – ha nem engedélyezi a kormányhivatal az áthelyezést és felmondással szünteti meg a kormánytisztviselői munkaviszonyát, ez jár-e hátránnyal a közszolgálatban a munkahelyváltásig eltöltött évek elismerésében? Például elesik-e a 40 éves a jubileumi jutalomtól? Válaszát előre is köszönöm. Könyvelő

Rendkívüli munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állami szolgálati jogviszonyban, ha a rendkívüli munkavégzés keretében, ami nem pihenőnapra és munkaszüneti napra volt elrendelve, a Kttv. 98. § (7) bekezdése alapján a szabadidőre járó arányos összeg mennyi, illetve a túlmunka ellenszolgáltatás pótlékot von-e maga után, vagy illetménykiegészítést? Válaszát köszönöm

Most minden kormánytisztviselő kiszámolhatja, mennyire járt rosszul Cikk

Átlagosan nyolc százalékos fizetéscsökkenést jelent a több munka mellett változatlanul hagyott bér – írja a nepszava.hu.

Adóhatósági kormánytisztviselőket gyanúsítanak hivatali visszaéléssel Cikk

Előnyért, hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hallgatott ki gyanúsítottként két kormánytisztviselőt és négy vállalkozót a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Közszolgák felmentése és szabadsága: új hátrányok és előnyök Cikk

2019. március 2-ától kell alkalmazni a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvényt, amely kapcsán többször is elhangzott, hogy a kormányzati tisztségviselőknek nőtt a munkaideje és csökkent a szabadsága. Kevésbé esett szó azonban a tisztviselők felmentéséről, amely kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a kormánytisztviselőket. Csökkent az alapszabadság is, ugyanakkor a házasok, illetve gyermekes tisztviselők szabadsága növekedett. Az alábbi cikkben a fenti törvény ezen két új szabályát ismertetjük.

A főnök sértegetése – felmentés méltatlanság címén Cikk

Ha a kormánytisztviselő vétkes kötelezettségszegése alkalmas arra, hogy az általa betöltött beosztás tekintélyét vagy a munkáltató jó hírnevét, illetve a jó közigazgatásba vetett bizalmat súlyosan rombolja és emiatt nem várható el, hogy a munkáltató a jogviszonyát a továbbiakban fenntartsa, a méltatlanság jogcímén történő felmentés nem jogellenes – mondta ki a Kúria.

Átlagosan 30 százalékkal nő a kormánytisztviselők bére Cikk

Elfogadta a kormány elfogadta, és az Országgyűlés elé terjeszti a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet, amelynek megszavazása esetén januártól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bére, emellett számos családbarát intézkedést is bevezetnek.

Létszámleépítés esetén történő végkielégítés Kérdés

Munkavállaló kormánytisztviselőként dolgozik. Adott munkahelyen dolgozik 1991 novembere óta. Jelenleg az adott munkahelyen létszámleépítés történik. Mennyi a végkielégítés maximális időtartama, összege, munkavégzés időtartama, amit köteles még így dolgozni, hogy tudja a létszámleépítés őt is érinti, csak még a konkrét időpontot nem hozták tudomására.

Közszolgálati jogviszony létesítése Kérdés

Munkahelyi felmondás után vagy kormánytisztviselő lemondása vagy felmentése után a történő munkavállalás esetén létesíthet-e újból közszolgálati viszonyt a munkavállaló, és ha igen, hány éven belül. Ugyanez a szabály vonatkozik-e a munkavállalóra, ha jelenleg kormánytisztviselő és a kormányzati szervnél létszámleépítés kapcsán szűnik meg a jogviszonya?

Szemet hunyt a törvénysértés fölött a kormánytisztviselő, ez lett belőle Cikk

Méltatlanságra okot adó magatartásként értékelhető, ha a köztisztviselő semmilyen módon nem akadályozza meg, hogy a hozzátartozója az általa is használt és haszonélvezeti jogával terhelt ingatlanon kábítószert termesszen – mondta ki ítéletében a Kúria.

Kormánytisztviselő felmondása Kérdés

1991-ben léptem be a munkahelyemre. Jelenleg kormánytisztviselőként dolgozom, 2014 áprilisától osztályvezetőként. A kérdésem az lenne: mennyi a felmondási időm, és vezetőként lehetséges-e az azonnali felmondás? A felmondási időtől a munkáltató eltekinthet-e, ha kérem. Vezetőként mondok fel, kötelező-e megvárni, ameddig a munkáltató a helyemre megtalálja az utódomat, és a feladatkör átadásának mennyi a maximális ideje, amelyet le kell töltenem? Köszönettel

Béremelési ígéretei elmaradására figyelmezteti az Orbán-kormányt a szakszervezet Cikk

A nagyböjt befejeződött, de nem mindenki számára. A központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők „böjtje” tíz éve tart. 2008 óta nem kaptak semmiféle béremelést. Reálkeresetük azóta 34 százalékkal csökkent, miközben a nemzetgazdasági átlagkereset 50 százalékkal nőtt!

Kttv. szerinti munkaviszony megszüntetése, esetleges áthelyezéssel Kérdés

Kormánytisztviselőként foglalkoztatott ugyanazon a munkahelyen másik területre történő áthelyezési kérelmet nyújtott be. Az adott munkakörében elvégzett feladatai miatt azonnali áthelyezése nem megoldható. Kötelező-e hozzájárulni a jelenlegi terület vezetőjének a dolgozó kéréséhez, vagy a munkakörben elvégzett feladatainak az új dolgozó betanításához szükséges időszakhoz kötheti-e az áthelyezési kérelem elfogadását? Amennyiben igen, annak van-e időkorlátja (például 2 hónap stb.)? Ha a munkavállaló nem fogadja el, hogy az áthelyezési kérelmét elutasítják, és lemond kormánytisztviselői munkaviszonyáról, a felmentési időszakban történő táppénzes időszaka beleszámít-e a felmentési időbe? Válaszukat előre is köszönöm.

Kormánytisztviselőként nyugdíjba vonulás Kérdés

Kormánytisztviselőként 2018. június 6-án töltöm be a rám vonatkozó korhatárt, és ekkor lesz meg a 40 év szolgálati időm is. Kérdésem: mennyi a felmentési idő, és mennyit kell ledolgozni? A 40 év munkaviszony kapcsán jár-e valamilyen jutalom és esetleg pótszabadság?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás számvitele

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 3.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close