18 találat a(z) kirúgás cimkére

Trágárság a munkahelyen: mi fér bele, és mi nem a Kúria-döntések tükrében? Cikk

Kollégák között nem példa nélküli egy-egy konfliktus, hevesebb szócsata. Probléma akkor adódhat, ha a nézeteltérés a trágárságig fajul, amikor a felek nem riadnak vissza a sértő kifejezések használatától sem. Következetes az ítélkezési gyakorlat abban, hogy egyetlen munkavállaló sem köteles eltűrni munkatársa agresszív viselkedését, sértő, durva beszédét (BH.2004.203.). Ugyanakkor kiemelt jelentősége van egyebek mellett annak, hogy milyen környezetben és milyen körülmények között, milyen indíték, milyen közlési stílus mellett hangzanak el az adott kifejezések.

Hatalmas állami leépítés lesz, sok embert kirúgnak Cikk

„A központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” 30 milliárd forintot akar megspórolni a kormány – szúrta ki a Népszava a jövő évi büdzsé tervezetében. Szakértők szerint ez azt jelenti, hogy bármelyik állami hivatal, minisztérium vagy háttérintézmény kénytelen lehet megválni több dolgozójától.

Hulladékot vitt el engedély nélkül a dolgozó a munkahelyéről, jogszerű volt a kirúgás Cikk

Munkaviszony megszüntetés jogellenességének jogkövetkezményei tárgyában hozott döntést nemrégiben a Kúria. Az ügyben a dolgozó által a munkahelyéről engedély nélkül elvitt vegyszeres kanna volt a perdöntő.

Elbocsátott dolgozóktól származik az adatvédelmi panaszok többsége Cikk

Meglehetősen hosszú türelmi idő után az adatvédelmi hatóságok egyre gyakrabban nyúlnak az adatvédelmi bírság kiszabásának eszközéhez. A bírságok ráadásul egyre nagyobbak, így a vállalkozások alapvető érdeke a GDPR előírásainak való megfelelés. Sokan – alaptalanul – abban reménykednek, hogy nem kerülnek az adatvédelmi hatóság látókörébe, ám a hatósági vizsgálat bármikor bekövetkezhet. Nézzük, mire kell különösképpen ügyelni!

Kirúgja Varga Mihály a befuccsolt Vállalkozz itthon fiatal! programért felelős vezetőt Cikk

Nem járt el kellő körültekintéssel a Vállalkozz itthon fiatal! program lebonyolításában az OFA Nonprofit Kft. – állapította meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ezért Varga Mihály miniszter a mai napon kezdeményezte Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatója munkaviszonyának megszüntetését.

Minimálbér-emelés: így harcolnak a munkáltatók a költségnövekedés ellen Cikk

Azt mondják, a bűvész sosem árulja el a titkát. A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során azonban bebizonyosodott, soha ne gondold, hogy soha! A kutató cég kérdésére ugyanis csaknem ezer cég nyilatkozott arról, hogyan kerüli el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést.

Amikor jogtalanul rúgta ki dolgozóját a munkáltató Cikk

A munkavállaló megtudta, hogy várandós. Megbeszélést kezdeményezett a cég ügyvezetőjével, aki nem egyedül várta őt a megbeszélt időpontban.

Elbocsátott közalkalmazottak: van esélyük a versenyszférában? Cikk

Illúziónak tűnik a Miniszterelnökség elképzelése, hogy a közszférából elküldött emberekkel oldják meg az egyre súlyosabb munkaerőhiányt – derül ki a Világgazdaság írásából.

Menesztik a multicég vezetőjét! Lekezelően beszélt a nőkről Cikk

Távozik posztjáról a világhírű Saatchi&Saatchi reklámügynökség vezére a nők munkahelyi előmenetelével kapcsolatos, általánosító, lekezelő kijelentése miatt.

14 évig járt a bíróságra, így döntött a Kúria Cikk

Tizennégy évig húzódott egy helyettes államtitkár bírósági ügye, amit azért kezdeményezett, mert állítása szerint, amikor felmentették a tisztségéből, nem a jogszabályoknak megfelelően ajánlottak fel neki másik álláshelyet.

Kirúgott, felmondott dolgozók: ez jár, ha nem rohannak a versenytárshoz Cikk

Adott egy munkáltató, aki gondos körültekintéssel, több lépcsős kiválasztási folyamat eredményeként munkaviszonyt létesített egy mérnök-informatikussal. Telik-múlik az idő, és a munkavállaló – nagyobb karriert és/vagy magasabb bért remélve – más munkáltatók felé kacsintgat. Tudására és szakmai tapasztalatára figyelemmel a munkahelyváltás nem okoz nehézséget, a munkáltató versenytársai örömmel fogadják jelentkezését. A potenciális új munkáltatók a széleskörű gyakorlat mellett ugyanis a legféltettebb titkok felfedésében is reménykednek.

Zaklató helyett a feljelentő repült: így lehet kirúgni a közalkalmazottakat Cikk

Több cikk jelent meg az elmúlt hetekben egy soroksári középiskolai esetről, amikor egy pedagógus az egyik tanár és több tanuló elmondása szerint szexuálisan zaklatta a diáklányokat. A tanárnőnek, aki ezt nyilvánosságra hozta, néhány nap múlva – pedagógushoz nem méltó viselkedéssel és munkájának elhanyagolásával indokolva – megszüntették a jogviszonyát.

Két sör miatt rúgták ki: így szondáztathat a munkáltató Cikk

A munkáltatóknak nemcsak lehetőségük, hanem adott esetben kötelességük is, hogy kiszűrjék az alkoholos állapotban munkára jelentkező dolgozókat. Volt, akinek a szabadidejében elfogyasztott két üveg sör okozta a vesztét, hiába volt csak minimális szintű alkohol a szervezetében. Cikkünkben bírósági ítéleteken keresztül mutatjuk be az egyes eseteket.

Titkos hangfelvétel igazolta, hogy ártási szándékkal rúgták ki a kormánytisztviselőt Cikk

Jogellenesen szüntették meg a kormánytisztviselő jogviszonyát. A négy éve folyó peres ügyre a Kúria tett pontot.

Felmond, kirúgják a munkahelyéről? Sokat bukhat, ha erre nem figyel Cikk

Bár a munka törvénykönyve (Mt.) nem tartalmaz részletes szabályokat a munkakör-átadási és -elszámolási kötelezettséggel kapcsolatban, a kérdés semmiképpen nem elhanyagolandó. Ha a munkavállaló a munkakörét nem az előírt rendben adja át, az jogellenes munkaviszony-megszüntetésnek minősül.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs