75 találat a(z) kamatemelés cimkére

Rekordszintre emelkedik a Babaváró hitel kamata Cikk

A Babaváró hitel egy öt évig mindenképpen ingyenes, kamatmentes kölcsön. Ennek ellenére kapcsolódik a konstrukcióhoz kamat, csak azt az állam fizeti meg helyettünk. De mi a helyzet akkor, ha valami miatt elveszítjük a kamatkedvezményt? A Bankmonitor szakértői szerint ebben az esetben lesz lényeges a Babaváró kamatszintje, ami novembertől rekord magasságba emelkedik.

Londoni elemzők a magyar kamatdöntésről Cikk

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris alapállása a kamatemelés ütemének csökkentése ellenére továbbra is meglehetősen szigorú, bár ebben a ciklusban az egyes kamatemelések mértéke várhatóan már nem tér vissza a korábbi 30 bázispontos ütemre.

Ismét nőtt az alapkamat Cikk

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 15 bázisponttal 1,65 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot mai ülésén, és azonos mértékben emelte a kamatfolyosót is, 0,7 százalék és 2,6 százalék közé.

Lesz még alapkamat-emelés Magyarországon a londoni elemzők szerint Cikk

Londoni pénzügyi elemzők szerint egy kamatemelés még bizonyosra vehető a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi monetáris szigorítási ciklusán belül, és lehetséges az is, hogy a monetáris tanács a mennyiségi enyhítésre szóló számszerű útmutatás helyett áttér a rugalmas eszközvásárlási cél alkalmazására.

Folytatja a júniusban kezdett kamatemelési ciklust az MNB Cikk

A monetáris tanács egyhangú szavazással döntött a 30 bázispontos kamatemelésről legutóbbi, kamatdöntő ülésen – derült ki az ülés szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvéből.

Áremelkedés: a vártnál nagyobb mértékű a drágulás Romániában Cikk

A Román Nemzeti Bank már harmadszor módosította felfelé idei inflációs várakozását, így év végére 5,6 százalékos fogyasztói árindexre számít – közölte a bukaresti jegybank.

A monetáris tanács egyhangúlag kamatemelésről döntött Cikk

A monetáris tanács egyhangú szavazással döntött a 30 bázispontos kamatemelésről legutóbbi, kamatdöntő ülésen – derült ki az ülés szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvéből.

Kamatemelés jöhet? Belengette a lehetőségét az MNB alelnöke Cikk

Már júniusban érdemes lesz mérlegelni az alapkamat emelésének lehetőségét – mondta a Reuters hírügynökségnek adott mai nyilatkozatában Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.

Októbertől drágulnak a változó kamatozású lakáshitelek Cikk

A jegybank 0,15 százalékponttal megemelte az egyhetes betétjének kamatát. Ennek a konstrukciónak komoly hatása van a rövid lejáratú hozamokra, ami viszont a változó kamatozású – azon kölcsönök, melyek kamatát a bank egyoldalúan éven belül megváltoztathatja – lakáshitelek kamatszintjét befolyásolja. Mindez több százezer családot érint Magyarországon. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, hogy az érintettek mekkora drágulásra számíthatnak.

Kamatokat emelt az MNB, az alapkamat nem változott, új növekedési hitelprogram indul Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 95 bázisponttal 1,85 százalékra emelte az O/N fedezett hitel és az egyhetes fedezett hitel kamatát. A jegybanki alapkamat továbbra is 0,9 százalék maradt, ahogy nem változott az O/N jegybanki betét 0,05 százalékos kamata sem. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa összesen 3000 milliárd forint új forrást biztosít a pénzügyi rendszer védelmére, ez az idei várható GDP 6 százaléka – jelentette be ma Matolcsy György jegybankelnök.

Itt az idő, hogy emelje az MNB a betéti kamatokat Cikk

Akár már márciusban, de valamikor az év folyamán mindenképp megkezdheti a monetáris kondíciók szigorítását a monetáris tanács, első lépésben a devizacsere-ügyletek állományának csökkentésével és a betéti kamatok emelésével – vélik az MTI által megkérdezett szakértők.

Kamatemelés a lakossági állampapíroknál: mikor várható? Cikk

Az emelkedő hozamkörnyezet ellenére az Államadósság Kezelő Központnál (ÁKK) egyelőre nincs napirenden a lakossági állampapírok kamatának emelése – írja a Világgazdaság.

Kamatemelés jöhet jövőre Cikk

Jövőre valószínűleg elindul a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új kamatemelési ciklusa londoni pénzügyi elemzők szerint.

Akár 450-500 milliárd forintot is visszakaphatnak a devizahitelesek Cikk

Jelentős terhet jelent majd a bankszektor számára a devizahiteles mentőcsomag az MTI által megkérdezett elemző szerint.

Ismét kamatot emelt az MNB Cikk

Az egy hónappal ezelőtti 25 bázispontos emelést követően ezúttal újabb negyed százalékponttal emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adóköteles egyéni életbiztosítások

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó halála

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3