81 találat a(z) közteher cimkére

Nyaralás ajándékba a cégtől. Ennyi lesz a közteher Cikk

Nyugdíjazási ajándékként külföldi nyaralás került szóba. Adható-e a munkavállalónak és milyen feltételekkel, valamint mi a helyzet akkor, ha az út két személyről szól, ahol a másik személy a dolgozó hozzátartozója? Olvasói kérdésre Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.

Bébiszitter, házitanító, kertész: így kell leróni a közterheket Cikk

Az alkalmi bébiszitter, kertész közterhei regisztrációs díjjal olcsón megválthatók, ezért azonban semmire sem szereznek jogosultságot. Mik a következményei a díjfizetés elmulasztásának, illetve hogyan szerezhet jogosultságot az ellátásokra a háztartási alkalmazott?

Végkielégítés járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 3 hónap végkielégítést fizet egy dolgozójának. Milyen járulékokat kell levonni? Milyen közterheket kell a munkáltatónak megfizetni? Válaszát előre köszönöm.

Pókeren, más online szerencsejátékon nyert? Ilyen közterheket kell fizetnie Cikk

Mikor, kinek kell lerónia a személyi jövedelemadót és az egészségügyi hozzájárulást az online szerencsejáték nyereménye után? Itt van a NAV tájékoztatója.

Mi számít kapcsolt vállalkozásnak? Példák, adózási következmények Cikk

A különböző adók, illetékek mértékét befolyásolja, hogy az adózó kapcsolt vállalkozásával kötött-e szerződés, tőle szerzett-e bevételt. Körbejártuk a kapcsolt vállalkozás fogalmát és adózási következményeit.

Adótartozása van? Így kaphat fizetési könnyítést Cikk

Mit kell tenniük a magánszemélynek, illetve a cégeknek, ha felhalmozódott közteher-tartozásukat részletben szeretnék megfizetni vagy más könnyítést kérnének? Hasznos tudnivalók a kérelem előterjesztésével és a kapott könnyítés könyvelésével kapcsolatban.

Cafetéria-arányosítás kilépő dolgozó esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2014. 05. hóban munkavállalói részére SZÉP kártyára feltöltötte az éves keretösszeg teljes összegét. 2014.06. hóban kilépő dolgozó után kell-e az időarányosan többlet feltöltés után magasabb adóterhet fizetni?

Utalványt adna ajándékba? Ennyi közterhet kell fizetnie Cikk

Milyen adózási feltételek mellett adható utalvány cégcsoporton belül egy másik cég alkalmazottjának? Az Adózóna olvasójának kérdésére Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.

A diákmunka közterhei Cikk

Pénteken befejeződik a tanév, és ismét sok tízezernyi diák igyekszik zsebpénzét valamilyen nyári munkával kiegészíteni. A munka jellegétől és időtartamától függően igen sokféle foglalkoztatási lehetőséggel élhetnek a cégek, melyekre igen eltérő jogszabályi előírások vonatkoznak. A BDO Magyarország e foglalkoztatási lehetőségekhez kapcsolódó főbb tudnivalókat foglalja össze.

Így csökkenthetők az ügyvezetés közterhei Cikk

Olvasónk négyórás munkaviszony mellett látja el egy kft. ügyvezetői feladatait. A kft.-ben mentesülhet-e a járulékfizetés alól, vagy legalább csökkenthetők-e a terhei? A kérdésre dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértőnk válaszolt.

Adómentes perselypénz, avagy papok, egyházi személyek közterhei Cikk

Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel, annak a félelmet, akinek pedig tisztelettel: a tiszteletet. Pál apostol rómaiakhoz írt levelét (13:7) citálva összefoglaltuk, hogy Magyarországon milyen közterheket viselnek a vallási közösségek szolgálatában álló személyek, illetve milyen mentességek, kedvezmények illetik meg ezt a kört.

Sírkövet, napszemüveget és esküvői ruhát is lefoglalt a NAV Cikk

Az idén is számos eljárást indított az adóhatóság a köztartozások beszedésére, így pénzt vont el, vagyontárgyakat foglalt le - köztük sírkövet és esküvői ruhát - vagy ingatlanokat árverezett el - számol be róla a Magyar Nemzet.

A kormány benyújtotta a parlamentnek a megalapozó törvénymódosításokat Cikk

A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az idei költségvetést és az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvényeket módosító törvényjavaslatait. Ezekben az államháztartási hiány alacsonyan tartása érdekében hozott intézkedések szerepelnek, közöttük a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék megemelése, az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztése, valamint az állam által átvállalt önkormányzati hitelek után egy egyszeri, 7 százalékos banki befizetés.

Üzleti ajándék, repi: az egyharmadát le kell adózni Cikk

Az őszi hónapokkal beköszönt az értekezletek, ünnepi rendezvények évada, amikor a cégeknél, intézményeknél bevett gyakorlat a reprezentációs vendéglátás, üzleti ajándékozás. Cikkeink a szervezők figyelmét kívánja felhívni arra, hogy a vendégeskedési, ajándékozási célokra rendelkezésükre álló pénz harmadrészét – ha nincs rá külön fedezet – a közterhekre kell tartalékolniuk. Összefoglaltuk a reprezentációra, üzleti ajándékra vonatkozó, 2012-ben hatályos szabályokat.

Szellemi alkotásból származó jövedelmek: mit kell fizetni és kinek? Szakértői Kommentár

Cikkünkben részletesen ismertetjük, hogy milyen tevékenységből származó jövedelmeket tekintünk szellemi alkotásból származónak, s azt is, hogy e jövedelmekre milyen közteherfizetési szabályok vonatkoznak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close