164 találat a(z) közalkalmazott cimkére

Bérük növeléséért sztrájkoltak ma a közszférában Cikk

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Zöld lámpa a magasragú állami tisztviselők béremelésére, másokét elnapolták Cikk

Kihirdette Klaus Iohannis államfő szerdán a közalkalmazottak bérezéséről szóló új kerettörvényt, amely 2018 januárjára halasztotta az eredetileg júliusra beígért fontosabb béremeléseket.

Közalkalmazott végkielégítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. november 30-án került sor egy közalkalmazottnál a felmentés közlésére. A felmentési idő 6 hónap, ami 2016. december 15-étől indult, a dolgozót a teljes időre mentesítette a munkáltató a munkavégzés alól. A közalkalmazott átsorolására 2017.01.01-jén sor került, és az illetménye is emelkedett. A kérdésem az Mt. 148. paragrafus (3) bekezdésében foglaltakra irányul, azaz a 2017. január 1-jei illetményemelkedés miatt a felmentési időre járó távolléti díjat, illetve a felmentés utolsó napján járó végkielégítést is már a magasabb illetmény alapján kiszámolt távolléti díjjal kell-e kalkulálni?

Közalkalmazott béremelése diplomaszerzés után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyben dolgozó munkavállaló június hónapban diplomát szerzett. A diplomáját csak július hónapban kapja meg, a főiskola döntése az átadás napja. A bértábla szerinti béremelés mikortól jár neki? Július hónapban, de visszamenőleg június hónapra is? Köszönettel.

Közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozó, pedagógus Kérdés

Közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozó, pedagógus tartós betegsége miatt az illetékes szakértői bizottság 70 százalékos egészségkárosodást állapított meg, betegsége miatt az alkalmassági vizsgálatot végző orvos is alkalmatlannak nyilvánította a munkakör betöltésére. Rokkantsági ellátást – a hivataltól kapott tájékoztatás alapján – akkor igényelhet, ha megszűnik a munkaviszonya. Kérdésem: ha a munkáltató nem kíván felmondani a dolgozónak, illetve a közös megegyezéses munkaviszony-megszüntetésnél nem vállalja a szolgálati idő alapján járó végkielégítés kifizetését, mit tehet a dolgozó?

Jön a közérdekű nyugdíjas szövetkezet – ki és mit nyerhet? Cikk

Az aktív nyugdíjasok visszavezetését a munkaerőpiacra, tudásuk hasznosítását, elszigetelődésük enyhítését szolgálná a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozása – indokolják a nemrégiben a parlament elé terjesztett törvényjavaslatukat fideszes képviselők.

Bt.-tag, közalkalmazott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ügyfél beltagja és ügyvezetője egy bt.-nek, egy másiknak pedig kültagja (ott nem tevékenykedik). Mindkét cég katás. Az ügyfél pedagógus, most sikerült neki egy másik állás, ami viszont köztisztviselői státusz. Ha jól tudom, ez összeférhetetlen. Ebben az esetben ki kell lépnie mind két cégből, vagy csak ügyvezető nem lehet?

Felmentési idő nyugdíjazás miatt közalkalmazotti munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Férjem 1954.07.05-én született, a reá érvényes nyugdíj korhatár 62 év 183 nap. Tehát 2018. január 05-én válik öregségi nyugdíjassá. Közalkalmazotti munkaviszonyban dolgozik, 2004. májustól. A kérdésem az, hogy jár-e felmentési idő és azt mikortól kell számolni? Válaszát előre is köszönöm.

Áthelyezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy köztisztviselő közalkalmazotti jogviszonyba történő áthelyezése esetén a köztisztviselő által ki nem vett szabadságnapok átvihetők-e a közalkalmazotti jogviszonyba?

Emelt bér a rendvédelmi hivatásos állománynak Cikk

A napokban kapják meg a rendvédelmi hivatásos állomány tagjai az idei első, öt százalékkal emelt fizetésüket – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Közalkalmazott és garantált bérminimum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem állami fenntartású idősek otthona dolgozóinak kötelező béremelése esetén, amennyiben a jelenleg hatályos közalkalmazotti bértábla szerinti bér nem éri el a garantált bérminimumot, hogyan alakul a fizetés? A. eset: közalkalmazotti bér + összevont ágazati pótlék + ágy melletti pótlék vagy B. eset: garantált bérminimum (161000 Ft) + összevont ágazati pótlék + ágy melletti pótlék Válaszukat köszönöm.

Munkaidőkeret felmondási idő alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy közalkalmazott munkaviszonya jelenlegi foglalkoztatójánál 2017. 02. 28-án (áthelyezéssel) megszűnik. A munkáltató a februári beosztást úgy készítette el (12 havi munkaidőkeretet alkalmaznak), hogy a ledolgozandó órák száma kevesebb az – időarányos – kötelező munkaóránál (január 31-éig megegyezett a ledolgozott és a kötelező órák száma). Kérdésem, hogy ebben az esetben a "mínusz" órákra köteles-e állásidőre járó bért fizetni a munkáltató, vagy köteles-e úgy elkészíteni a beosztást, hogy a jelenlegi foglalkoztatónál töltött utolsó napon a ledolgozott munkaórák száma megegyezzen az időarányos kötelező munkaórák számával. Válaszát előre is köszönöm!

Közalkalmazott gyes melletti munkaviszonya Kérdés

Főállású ápolónő egy közintézményben jelenleg gyesen van kétéves gyermekével. Gyes mellett szeretne határozott idejű, heti 40 órás állást vállalni egy nem állami fenntartású szociális intézményben. Vállalhat-e munkát úgy, hogy az ápolónői közalkalmazotti állását nem szünteti meg? Be kell-e jelentenie az ápolónőnek az új jogviszonyt az eredeti munkáltatójánál? Az új munkáltató kedvezményének igénybevételéhez milyen papírok kellenek az ápolónőtől? A gyes megszűnik, ha megszünteti a közalkalmazotti állását? Kell-e ebben az esetben a MÁK felé bejelentést tennie?

Elbocsátott közalkalmazottak: van esélyük a versenyszférában? Cikk

Illúziónak tűnik a Miniszterelnökség elképzelése, hogy a közszférából elküldött emberekkel oldják meg az egyre súlyosabb munkaerőhiányt – derül ki a Világgazdaság írásából.

Közalkalmazotti illetmények ügyében határozott a Kúria Cikk

Illetményei meghatározásában támadt vita egy közalkalmazott és foglalkoztatója között. A peres ügy a Kúriánál kötött ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet harmadik országok között

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Utazásszervezés, iparűzési adóalap

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Alkalmi 2024

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3