32 találat a(z) jelentés cimkére

Nyílászáró-beépítés anyaggal PTGSZLAH Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyílászáró-beépítéssel foglalkozó egyéni vállalkozó megvásárolja az ablakokat és beszereli. Üzlete nincs. A számla kiállításakor feltünteti a szerelés mellett a beépített ablakok árát is. Ilyen esetben kell jelenteni a számlát a NAV felé a PTGSZLAH nyomtatványon? Válaszát előre is köszönöm!

Belföldi adóalanyrészére kiállított fordított számla Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Kérdésem hogy belföldi adóalany részére kiállított fordított számla melyen nincs áfa, kell-e jelenteni a NAV felé a számla kiállítójának, ugyanis az áfát a vevő fizeti.. Továbbá a fordított számla befogadónak milyen jelentési kötelezettsége van a NAV felé, amennyiben fizetendő áfát is vall és levonandó áfát is? Válaszukat köszönöm

Országonkénti jelentések cseréje Magyarország és az USA között Cikk

A Parlament honlapján elérhetővé vált Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között az országonkénti jelentések (más néven country-by-country report, CbCR) cseréjéről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló T/3360. számú törvényjavaslat.

CbCR bejelentési kötelezettség 2018 Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! A CbCR bejelentési kötelezettséggel kapcsolatban szeretnék egy rövid kérdést feltenni. 2017. december 31-éig kellett bejelentést tenni az adóhatóság felé a 2016-os, valamint a 2017-es pénzügyi évére vonatkozóan. Ezt meg is tettük, és csupán arról kellett nyilatkoznunk, hogy ki az a szervezet, aki a CbCR jelentést el fogja készíteni. Cégünket – leányvállalatként – az anyavállalat nem kötelezte a jelentés elkészítésére, hanem az anyavállalat tette ezt meg az összes – konszolidációjába bevont – leányvállalatára tekintettel. A kérdés arra vonatkozik, hogy ezt a bejelentést idén a 2018-as pénzügyi év vonatkozásában is meg kell-e tennünk? Megítélésem szerint nem kell idén is nyilatkoznunk, mert a tavalyi évhez képest nem következett be semmilyen változás fentiek tekintetében, a CbCR jelentést ugyanaz a jogi személy adja be az idei évre vonatkozóan is. Szíves válaszukat előre is köszönöm, Üdvözlettel: György Krisztina

Online számlázás Kérdés

Egy vállalkozásnak van több visszatérő ügyfele. Többször értékesít számukra. Az egyedi számlák áfatartalma 100 ezer forint alatti. Az elektronikus számlázás esetén a 100 ezer forintos értékhatárt 2018. július 1-jétől kell figyelni? Ha átlépi a 100 ezer forintos értékhatárt például az 5. számlával, akkor a többi négyet is rögzíteni kell az 5. számla dátumával? Válaszukat előre is köszönöm.

EP: korlátozni kell a csapvizben lévő szennyező anyagokat Cikk

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el a csapvíz minőségének javítása és a műanyagszemét csökkentése érdekében – közölte az uniós parlament sajtóirodája kedden.

Áfabevallás online számlázás esetén Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy ha egyéni vállalkozó online számlázóprogrammal állít ki számlát, tehát látja a NAV a 100 ezer forint feletti áfatartalmú számláit, akkor is kell az áfabevallásban az M lapon jelenteni számlánként?

Bírságolt és az előírások betartására figyelmeztetett az MNB Cikk

Az MNB ma közzétett határozatában 2,5 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű SET GROUP Nyrt.-t, mivel a kibocsátó a 2016. évre és 2017. első félévre vonatkozó jelentése részét képező összevont (konszolidált) beszámolóját nem a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal állította össze. A jegybank emellett – a 2017. évről szóló éves jelentéseket érintő kisebb hiányosságok miatt – a tájékoztatási előírások fokozott betartására figyelmeztette az ERSTE BANK HUNGARY Zrt.-t, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt-t., valamint a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-t is.

Főként étrend-kiegészítőkkel és pékárukkal volt gond tavaly Cikk

Megjelent a RASFF 2016-os jelentése az EU élelmiszerbiztonsági helyzetéről. Az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében közzétett csaknem háromezer bejelentés kevesebb mint 1%-a érintett magyar előállítású terméket 2016-ban. A 141 hazai vonatkozású ügy főként különleges táplálkozási célú élelmiszerekre, étrend-kiegészítőkre, gabona- és pékáru termékekre vonatkozott – írja a Nébih.

100 ezer forint adótartalmú számlák jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk alanyi adómentes az áfa szempontjából. Kérdésem, hogy nekünk is van jelentési kötelezettségünk a 100 ezer forintos adót meghaladó számlákra? Ha igen, milyen módon?

Itt a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodájának első félévi jelentése Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Pénzmosás Elleni Információs Iroda (a továbbiakban: Pénzmosás Elleni Információs Iroda vagy FIU) 2016. év I. félévére vonatkozó tájékoztatója.

Itt a jelentés az MNB-alapítványok fb-vizsgálatáról: minden oké? Cikk

Nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jegybanki alapítványok vizsgálatáról szóló felügyelőbizottsági jelentést.

Nem árt az óvatosság, ha a könyvvizsgáló ellenvéleménnyel látja el a jelentést Cikk

Az MNB mától visszaállította a Norbi Update Lowcarb és a TR Investment részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátók eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Nonprofit kft közhasznúsági jelentés letétbe helyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új civil törvény 46. § (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a közhasznú nonprofit kft a közhasznúsági jelentését a beszámolóval azonos módon letétbe helyezi és közzéteszi. Az elektronikus elküldésre rendelkezésre álló beszámolónál nincs lehetőség a közhasznúsági jelentés csatolására. Kérdésem: hogyan kell megoldani a közhasznúsági jelentés letétbehelyezését és a közzétételét. Válaszukat várom és köszönöm.

Az adócsalás elleni harc új eszközeit vizsgálja az Európai Bizottság Cikk

A forgalmi adókkal folytatott csalások elleni küzdelem két lehetséges eszközét, az unión belüli áfamentesség megszüntetését, illetve a fordított adózást vizsgálta az Európai Bizottság abban a jelentésben, amelyet pénteken Brüsszelben ismertetett.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfatörvény kiléptetés értelmezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Bt. kilépő taggal történő elszámolás adózása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Társas vállalkozói jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31