20 találat a(z) ingatlanközvetítő cimkére

Ingatlanértékesítésnél közvetítői díj elszámolása Kérdés

Ingatlanközvetítés áfája Kérdés

Ingatlanközvetítési szolgáltatást hazudott, 200 milliót csalt ki áldozataitól Cikk

Több mint 200 millió forint értékű eurót csalt ki áldozataitól egy román nő 2019 decembere és 2020 decembere közt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A "rip deal" néven ismert bűncselekménnyel három alkalommal károsíthattak meg magyar sértetteket.

Tisztességtelen ÁSZF az ingatlanközvetítőnél – pert nyert az ügyészség Cikk

Első fokon pert nyert egy ingatlanközvetítő cég ellen a fogyasztók jogainak védelmében fellépő, Fővárosi Főügyészség – tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ingatlanközvetítő iroda alvállalkozó Kérdés

Ingatlan – fordított áfa Kérdés

Ingatlanközvetítő szerződési feltételeit találta tisztességtelennek a bíróság Cikk

Sikeresen támadta meg az ügyészség egy országos hálózattal rendelkező ingatlanközvetítő általános szerződési feltételeit, amelyeket a bíróság több pontot is tisztességtelennek minősített.

Ingatlanközvetítő áfás számlája Kérdés

Áfatörvény 86. § (1) bekezdés f) alkalmazása Kérdés

Újabb áldozatokat szedett az ingatlanközvetítő Cikk

Vádat emeltek egy kaposvári ingatlanközvetítő ellen, aki saját céljaira használt fel ügyfeleitől kapott összegeket 2018-2019-ben. A nőt csalások miatt korábban már többször elítélték.

Katás egyéni vállalkozó mint munkáltató Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó, akinek banki tevékenységről van végzettsége, ingatlanközvetítést szeretne folytatni. Jelenleg a tevékenységhez a tanulmányait végzi. Közben felvett egy ingatlanközvetítői végzettséggel rendelkező személyt, heti 1 órában, havi bruttó 4100 forint összegre határozatlan időre. Az ügyfelem tájékoztatása szerint a felvett hölgy is katás, de semmi írásos papír nincs a kezünkben, hogy az alkalmazott személynek lenne főállása, azaz heti 36 órát elérő munkaviszonya, vagy főállású katás lenne. Kérdésem, hogy ez esetben mi a teendő? Milyen összegre kell bejelenteni a munkavállalót? Milyen járulékfizetési kötelezettség terhelné az ügyfelemet? Ha valóban a beosztott is katás, akkor a 25 ezer forint kötelező adót meg kellene fizetni? Válaszát előre is köszönöm. Betty

Ingatlanközvetítő kizárólagos megbízásakor is eladhatja ingatlanát a tulajdonos Cikk

A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a fogyasztó az ingatlanát maga is értékesíthesse – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Szövetkezeti tag személyes közreműködése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nem nyugdíjas és nem szociális, csak egyszerű szolgáltató szövetkezetet akar alakítani néhány, 20-30 főből álló ingatlanközvetítő végzettségű dolgozó. Mielőtt ezt megtennék, szeretném a véleményüket kikérni ennek a helyességéről. Az elképzelés az, hogy nem munkaviszonyban, nem megbízási jogviszonyban, nem vállalkozási jogviszonyban, hanem szövetkezeti tagi jogviszony keretében végeznék a munkát. A tevékenységük nem generálna semmilyen biztosítási jogviszonyt számukra, csak és kizárólag az osztalék jövedelemért dolgoznának. A szövetkezeti tagok maguk után egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnének, illetve a szövetkezet ennek fizetését átvállalná a tagoktól és helyettük megfizetné. A szövetkezet, mint alvállalkozó szerződne egy ingatlanközvetítő irodával, így az ingatlanközvetítő iroda általi megbízásokat teljesítenék. A szövetkezeti tagok, hetente egy napon az ingatlanközvetítő irodájában, személyesen is fogadnák az ügyfeleket, a többi napon csak területen dolgoznának. A szövetkezet az ingatlanirodának bérleti díjat fizetne az irodahasználatokért. A szövetkezeti törvény és a Ptk. ide vonatkozó rendelkezéseiből azt olvasták ki, hogy ez így megoldható, törvényes lenne, de nem szeretnék, ha utólagosan, egy ellenőrzéskor mégis valamilyen jogcímen átminősítenék a jogviszonyukat és emiatt elmarasztalnák a szövetkezetet. Kérdésem: Ez az elképzelés lehetséges-e így ebben a formában? Vagy úgy jó lesz-e ha megbízási szerződést kötnek nulla forintért?

Ingatlanközvetítői díj áfájának levonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk lakóingatlant adott el, mivel nem választotta az adókötelessé tételt, az értékesítést adómentesen számlázta le. Kérdésünk, hogy az ingatlanközvetítő cég által az értékesítéshez kapcsolódóan leszámlázott díj áfatartalma visszaigényelhető-e? Válaszukat előre is köszönjük.

Részesedés értékesítése során keletkezett költség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves tájékoztatását egy társaság részesedésének értékesítése során keletkező költség elszámolásáról. Egy társaság a teljes részesedését eladta, az értékesítésbe ingatlanközvetítőt is bevont. Az értékesítésről a magánszemélynek számlát állított ki az ingatlanközvetítő. Ez a kiadás szerves része a részesedés értékének. A részesedés értékesítésének összegéből ez levonható? Segítő válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs