66 találat a(z) ingó értékesítés cimkére

Lábon álló fa és erdő értékesítés adózása Kérdés

A nap kérdése: termelési tényező értékesítésekor milyen szabályok szerint járjon el az őstermelő? Cikk

Őstermelők családi gazdasága a korábbi években vásárolt traktorát eladja. Milyen szabályok szerint kell számolni és bevallani a jövedelmet? Olvasói kérdésre Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Őcsg – tárgyi eszköz értékesítése 2021 Kérdés

Őstermelő tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Őstermelők, figyelem! A PM álláspontja az szja-bevallási útmutatóban Cikk

A 21SZJA bevallás útmutatója is tartalmazza már azt, a Pénzügyminisztérium által képviselt álláspontot, mely szerint a termelési tényezők hasznosításából, értékesítéséből származó bevételt – a gazdálkodó döntésétől függően – 2021. évben nem kell beleszámítani a kiegészítő tevékenységből, tevékenységekből származó bevételbe, így az nem minősül őstermelői tevékenységből származó bevételnek sem, és nem kell figyelembe venni az őstermelőkre vonatkozó bevételi értékhatárok számítása során.

Lábon álló fa értékesítése Kérdés

Kézműves termékek árusítása Kérdés

Kutyavásár lesz a NAV-nál Cikk

Kereső munkára kiképezhető kutyákat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Akinek van a feltételeknek megfelelő eladó kutyája, és részt kíván venni a NAV augusztus végére tervezett kutyavásárán, az 2021. július 12-éig küldjön előzetes ajánlatot e-mailen! Az ajánlatban fel kell tüntetni a kutya hívónevét, fajtáját, nemét, vételárát.

Ruházati kiegészítők gyártása Kérdés

Kötött termékek értékesítése Kérdés

Szabadidőmben kötök. A megkötött sapkákat, pulóvereket időnként értékesíteném. Erre kell-e vállalkozást alapítani? Vagy, ha értékesítem a termékekekt, az 200 ezer forint bevételig adómentes, bevallani sem kell? Mi a helyzet abban az esetben, ha mint magánszemély külföldre, főleg EU-s országokba egy-egy darabot eladnék? Hogyan kell adózni?

Értékesítés magánszemélyként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ismerősöm külföldről rendel különböző apró háztartási dolgokat, melyeket utána továbbértékesít. Most már olyan mértékű a kereslet a termékek iránt, hogy elkezdett izgulni, magánszemélyként meddig teheti ezt meg anélkül, hogy a hatóság felfigyelne rá. Tudomásom szerint az szja-törvény alapján évi 600 ezer forintig adómentesen értékesíthető ingóság. Alkalmazható ez a szabály az ő helyzetére? Vagy már vállalkozást kell alapítania? Ez esetben problémát jelenthet, hogy a legtöbbször Kínából beszerzett termékek eladója nem biztosít a magyar szabályoknak megfelelő számlát. Katás vállalkozás esetén – ahol a beszerzési számla nem kerül költségként elszámolásra, maga a bevétel dokumentálása a lényeg – ez a "rossz" bizonylat kezelhető volna esetleg az áru eredetének bizonyítására? Várom szíves tanácsát, mi a korrekt és törvényeknek megfelelő megoldás Ön szerint. Válaszát előre is köszönöm!

Ingó értékesítés-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy magánszemély (nincs adószáma, se vállalkozása), aki programot adott el egy egyéni vállalkozónak, hogy könnyebben tudja feltölteni a termékeket a webshopjába. A magánszemély a munkáért kapott összeget mint ingó értékesítést szeretné bevallani a 2017. évi szja-bevallásában. Helyesen jár-e el?

Főállású anya Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy ha én még főállású anyaságin vagyok, és hamarosan heti 20 órában visszamennék dolgozni, s mindemellett szeretnék kézműves termékeket értékesíteni, amelyeket én készítenék, ezt milyen módon tehetném meg, milyen lehetőségeim vannak? A kézműves termékek esetében nem nagy mennyiségről lenne szó, inkább csak 3-4 darabról havonta, és nem nagy értékűek a dolgok. Tudnám ezeket valami módon értékesíteni? Köszönöm segítségüket!

Adószámos magánszemély – ingó értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adószámos magánszemély (bérleti díj számlázás miatt már rendelkezik adószámmal) a saját tulajdonában lévő ingóságait – saját maga általt hímzett terítő, illetve régebben például öröklés útján megszerzett festmény, bútordarab – szeretné egy piacon értékesíteni. Kérdésem lenne, hogy ezt milyen adózási formában teheti meg? Megfelel rá az ingóértékesítés szabályaira vonatkozó szja-rendelkezés, vagy mivel adószámmal már rendelkezik, mást kell alkalmazni? Köszönettel várom válaszukat!

Bogyókat, gyümölcsöket gyűjt, és eladja azokat? Így kell adóznia Cikk

Nyár elején nagy sláger a bodzavirágszedés, nyár végén meg a bogyógyűjtés a háziasszonyok körében. A gyűjtés történhet saját célra, de az őszi időszakban már a haszonszerzési cél a jellemzőbb. A haszonszerzési célból gyűjtögető magánszemélyek gyűjtögetésből származó jövedelmét mindig is terhelte adókötelezettség, azonban annak teljesítése sokak számára problémát okozott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs