85 találat a(z) idénymunka cimkére

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja – mutatjuk, mire figyeljen a munkáltató Cikk

A NAV – az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja előtt – útmutatóval segíti az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak az értelmezését. Cikkünkben az útmutató lényeges elemeit mutatjuk be.

Információs füzetet tett közzé a NAV az egyszerűsített foglalkoztatásról Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatás – idénymunka, alkalmi munka – szabályairól, a jogviszony fajtáiról és sajátosságairól szóló információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Mezőgazdasági idénymunka Kérdés

Idénymunka-e Kérdés

Mezőgazdasági idénymunka, munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Idénymunka Kérdés

Alkalmi munkás, idénymunkás kismama milyen ellátásokra jogosult? Cikk

Sokszor kedvező, rugalmas lehetőségnek tűnik az alkalmi munkavállalás, hivatalosan az egyszerűsített foglalkoztatás. Megvannak az előnyei is, azonban ki kell emelnünk egy hátrányát – nem számít biztosítási jogviszonynak. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, mi történik egy alkalmi munkákat vállaló várandós kismamával, milyen lehetőségei vannak ellátást kapni, egyáltalán mire jogosult ő, illetve a család?

Adócsomag: így változnak a járulékfizetési szabályok Cikk

Cikkünkben a nemrégiben kihirdetett, a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvény Tbj.-t (2019. évi CXXII. törvény), az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvényt (Efo.), illetve az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló 2005. évi CXX. (Ekho.) törvényt érintő újdonságait tekintjük át.

Akár 4000 forint is lehet a diákmunkások órabére Cikk

A diákmunkás átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak az idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintot is lehet keresni a Prohuman Diákmunka iskolaszövetkezet szerint.

Idénymunka EU-tagállamban Kérdés

Megbízás szerződés Kérdés

Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja – milyen szabályokat érdemes szem előtt tartani? Cikk

Közeledik a tavasz, mely az egyszerűsített foglalkoztatás egyik fő szezonja. Érdemes tehát áttekinteni, hogy milyen főbb szabályok érvényesülnek ilyen foglalkoztatás esetén, hiszen rendkívül kedvező foglalkoztatási formáról van szó. Lássuk akkor a fontosabb szabályokat!

Egyszerűsített foglalkoztatás: ezek a legfontosabb előírások Cikk

Hány munkavállalót alkalmazhat egyszerűsített foglalkoztatás (efo) keretében a munkáltató, kell-e adóznia a munkavállalónak az így kapott jövedelme után? Ismertetjük a legfontosabb előírásokat.

NAV-tájékoztató az egyszerűsített foglalkoztatásról Cikk

Az információs füzetben az egyszerűsített foglalkoztatás – idénymunka, alkalmi munka – szabályairól, a jogviszony fajtáiról és sajátosságairól olvashatunk bővebben – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján csütörtökön megjelent 46. számú Az egyszerűsített foglalkoztatás című információs füzetében.

Idénymunka Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink