20 találat a(z) határátkelő cimkére

Kiemelt egészségügyi ellenőrzés az olaszországi repülőtereken Cikk

Az olasz egészségügyi minisztérium kiemelt ellenőrzést rendelt el a repülőtereken a dengue-láz terjedésében érintett országokból érkező személyek és áruk esetében – közölte a tárca szerdán.

Röszkei határátkelő: az augusztusi hétvégéken meghosszabbított nyitvatartással működik Cikk

A nyári időszak végén várhatóan tovább növekvő utasforgalomra tekintettel augusztusban meghosszabbított nyitvatartással működik a röszkei közúti határátkelőhely hétvégente – közölte honlapján a rendőrség.

Pénteken csak kilépésre használható a röszkei közúti határátkelő Cikk

A kilépés gyorsítása érdekében pénteken 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról Szerbiába tartó utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet – közölte a rendőrség csütörtökön honlapján.

Megszűnt az informatikai hiba a magyar határokon Cikk

Sikerült elhárítani az informatikai hibát, amely több magyar határátkelőhelyen órákon át tartó fennakadást okozott hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Az Európai Unióban vásárolt gépkocsi kivitele Magyarországról Ukrajnába Cikk

Az Európai Unió területén vásárolt gépkocsit a természetes személyek a magyar–ukrán határszakaszon – végleges rendeltetéssel – kereskedelmi forgalomban csak írásbeli elektronikus kiviteli árunyilatkozat, illetve az árunyilatkozat feldolgozása után kiállított kiviteli kísérőokmány benyújtásával vihetik ki Ukrajnába – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Röszkénél kétórás a várakozás a határátlépésnél Cikk

Röszkénél vasárnap is várakozásra kell készülni az autópálya-átkelőnél és a közúti határátkelőhelyen is.

Hétfőtől újabb szerb-magyar határátkelők lesznek ismét használhatók Cikk

A koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően csak a Horgos-Röszke és a Kelebia-Tompa határátkelők voltak használhatók Szerbia és Magyarország között, hétfőtől azonban a Bajmok-Bácsalmás, a Királyhalom-Ásotthalom és a Gyála-Tiszasziget átkelő is megnyílik – tájékoztatott a közösségi médiában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Gondot okoz az osztrák határszigorítás az ingázóknak – Magyarország gyorsabb, rugalmasabb határátkelést kér Cikk

Az osztrák határszigorítást követően a határátkelés gyorsabbá és rugalmasabbá tételét kéri Magyarország Ausztriától – ismertette a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-vel, miután határmenti választókerületek országgyűlési képviselőivel egyeztetett.

Koronavírus: Bánrévén és Tornanádaskán újra megnyílt a határátkelő Cikk

Az ingázók, a munkavállalók érdekében, az egészségügyi biztonság szigorú fenntartása mellett kedden a szeptember elsején elrendelt határzár után ismét megnyílt két határátkelő Magyarország és Szlovákia között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén és Tornanádaskán.

Legalább 5 év, míg autópályán lehet eljutni Kolozsvárra, Marosvásárhelyre Cikk

A Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhely megnyitása a romániai nagyvárosok közül csak a határ mellett fekvő Nagyváradot teszi elérhetővé gyorsforgalmi úton. Legalább öt évet kell még várni, míg Nagyvárad és Marosvásárhely között is megépül az autópálya, a Marosvásárhely-Brassó szakasz megépítése pedig egyelőre nem szerepel a tervekben.

A teherforgalmat nem érinti az utazási korlátozás Cikk

A 2020. szeptember 1-jétől életbe lépő utazási korlátozások a teherforgalmat nem érintik, így az áruszállítás a továbbiakban is folytatódhat, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.

Megnyíltak a határok Szlovéniába, Szlovákiába és Ausztriába is Cikk

Mától valamennyi határátkelő újranyit Szlovénia és Magyarország között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kora reggel.

Hosszú a várakozás a magyar-román határátkelőhelyeken Cikk

Hatórásra nőtt a személygépkocsival utazók várakozási ideje vasárnap délelőttre a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán – közölte a rendőrség a honlapján.

Gyorsulhat a teherforgalom a határátkelőkön Cikk

Vizsgálja a teherforgalom gyorsításának lehetőségeit a határátkelőkön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség, az érdekképviseletek bevonásával – közölte a NAV.

A Horvátországba készülőknek erről tudniuk kell! Cikk

Előreláthatóan július 31-éig még zárva lesz a Letenye-Gorican közúti határátkelőhely a Mura-híd felújítása miatt, a rendőrség ezért kerülőutat vagy hétköznapi utazási időpontot javasol az Adriai-tengerre igyekvőknek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fogorvos NEAK finanszírozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Könyvelő cég feltételei

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink