46 találat a(z) hallgatói munkaszerződés cimkére

Hallgatói munkaszerződés hallgatói jogviszony megszűnése Kérdés

Egyetemi hallgató foglalkoztatása gyakornokként Cikk

Egy cég nappali tagozatos egyetemi hallgatót foglalkoztatna gyakornokként, milyen munkaügyi, illetve adózási és tb-szabályokat kell figyelembe vennie – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna jogász, tb-szakértő válaszolt.

Hallgatói munkaszerződés Kérdés

Szakképzési hozzájárulást csökkentő tétel 2021-től Kérdés

Járulék Kérdés

Hallgatói munkaszerződés Kérdés

Hallgatói munkaszerződés alapján kifizetett díjazás Kérdés

Hallgatói munkaszerződés alapján kifizetett díjazás Kérdés

Gyakornok, de nem szakmai gyakorlat keretében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk gyakornokokat szeretne foglalkoztatni, de nem a kötelező szakmai gyakorlat keretében. Ebben az esetben milyen adó- és járulékfizetési kötelezettségek merülnek fel? Köthetünk hallgatói munkaszerződést (ennek kedvező adózási feltételeivel együtt), vagy erre csak a kötelező szakmai gyakorlathoz kapcsolódóan van lehetőség? Ha erre nincs mód, milyen adózási szempontból kedvező megállapodás köthetünk a gyakornokokkal? Előre is köszönjük válaszát!

Hallgatói munkaszerződés díjazása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Az Nftv. 44. § 1) a) pontja szerint foglalkoztatunk munkavállalót. A bére meghaladja havonta a minimálbér 65%-át. Az összeg 149 ezer forintig adómentes, viszont a fölött 15% szja fizetendő. Az a kérdésem, hogy erre az szja alá eső részt melyik sorban kell feltüntetni a 1908M-04-es lapon? Üdv, P.R.

Hallgatói munkaszerződés díjazása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Szeretnék megerősítést kérni az alábbi gondolatmenetemben: Az nftv 44. § 1) a) pontja szerint foglalkoztatunk munkavállalót. A bére meghaladja havonta a minimálbér 65%-át. Az összeg 149 ezer forintig adómentes, viszont a fölött 15% szja és 17,5% szocho, plusz 1,5% szakho fizetendő. Erre az szja alá eső részre fel kell őt tüntetni a 1908M-04-es lap 308-as sorában? Biztosított nem lesz, így nem kell T1041-en jelenteni. Köszönöm válaszát. Üdv, P.R.

Hallgatói munkaszerződés Kérdés

Egyik dolgozónk, akit teljes munkaidőben foglalkoztatunk, levelező képzésen vesz részt, ahol előírás a kötelező szakmai gyakorlat. Ezt cégünknél fogja elvégezni. Kell-e ebben az essetben is hallgatói munkaszerződés, vagy elegendő a munkaszerződés, valamint kell-e külön díjazásban részesítenünk, vagy a munkabérén kívül nem terhel minket egyéb kifizetés?

Hallgatói munkaszerződés adómentes határ felett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni hallgatói munkaszerződés alapján foglalkoztatott esetére. Ha képzési terv alapján foglalkoztatnak hallgatót a gyakorlata idejére 250 000 Ft bruttóért, akkor hogyan alakul az adózása? Minimálbér alatt adómentes és a feletti összegre kell csak adót fizetni. Járulékot, ahogy olvasom, a felettes összegre sem kell, így nem is biztosított. A cég terhei hogyan alakulnak? Egyes kiadványok szerint szochot kell fizetnie a cégnek. A Szocho tv.-ben viszont azt látom, hogy az adófizetési kötelezettség alóli mentesülés esetei: 5. § (1) Nem keletkezik az 1. § (1)-(3) bekezdése szerint adófizetési kötelezettsége – e tevékenysége, jogállása alapján szerzett jövedelme tekintetében e) a kifizetőnek a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 44. § (1) bekezdés a) pontja szerint a hallgatói munkaszerződés alapján létrejött jogviszonyra tekintettel; Itt a teljes díj mentes akkor vagy csak a minimálbér feletti? Szakképzésit kell fizetni utána? Törvényi hivatkozásokat is szeretnék kérni. Köszönöm.

Duális képzés szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hallgatói munkaszerződés alapján foglalkoztatunk duális képzésben részesülő egyetemi hallgatót. A szakmai gyakorlatot biztosítjuk részére együttmüködési megállapodás alapján. Díjazásként minden hónapban a minimálbér 65 százalékát fizetjük. Kérdésem az lenne, hogy ha a gyakorlat ideje alatt beteg, jogosult-e betegszabadságra, vagy csak igazolt távollétnek minősül a betegség ideje? Évi 20 nap szabságra jogosult. Kösznöm válaszát.

Hallgatói munkaszerződés (szabadság) Kérdés

Mezőgazdasági főiskolai hallgató képzési program keretében szakmai gyakorlaton vesz részt cégünknél (külső gyakorlóhely). Időtartama 6 hét. A kérdés, hogy jár-e neki szabadság, ha jár és nem veszi ki a gyakorlat ideje alatt, ebben az esetben szabadság megváltásként ki lehet-e fizetni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close