8 találat a(z) hátrányos megkülönböztetés cimkére

Jobb Bécsben, mint Budapesten? Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként szankcionálható lesz a kettős minőség Cikk

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a tárca törvénymódosítási javaslatát ismertetve kedden Budapesten.

Nyugdíj előtt mondtak fel neki – perelt a dolgozó Cikk

A következetes ítélkezési gyakorlat szerint, ha a felmondás a felmondási korlátra utalást sem tartalmaz, önmagában emiatt nem lesz jogellenes – mondta ki a Kúria.

A munkáltató bosszúja – ez is joggal való visszaélés Cikk

Mit kell bizonyítaniuk a feleknek diszkrimináció esetén? Milyen tipikus esetek, tévedések merülnek fel az egyenlő bánásmód követelményének megsértésekor? Az ítélkezési gyakorlatból hasznos tapasztalatok szűrhetőek le, így érdemes szemügyre venni.

A munkavállaló világnézete Cikk

Mennyiben indokolhatja egy munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését a politikai, vallási, világnézeti semlegesség mint valós foglalkoztatási követelmény? – az Asma Bougnaoui és a G4S Secure Solutions NV ügyek tanulságai

A fiatalokat is elérheti a fiatalítás. Így támadhatja Cikk

Bármily meglepő, nem csak az idősebb, hanem bármelyik korosztály hivatkozhat diszkriminációra. Mutatjuk, mikor jogos, mikor alaptalan az életkoron alapuló hátrányos megkülönböztetésre való hivatkozás, és milyen fórumokhoz fordulhat.

Menesztik a multicég vezetőjét! Lekezelően beszélt a nőkről Cikk

Távozik posztjáról a világhírű Saatchi&Saatchi reklámügynökség vezére a nők munkahelyi előmenetelével kapcsolatos, általánosító, lekezelő kijelentése miatt.

Ekkor tehető lapátra a munkavállaló: védett és védtelen korosztályok Cikk

A munkahelyekért, különösen a minőségi munkahelyekért, Magyarországon is küzdelem folyik. S ahogyan ez az életben lenni szokott, minden korosztály úgy érzi, hogy a munkaerő-piaci folyamatok áldozata éppen az a réteg, amelybe ő beletartozik.

Tilos így válogatni a munkavállalók között! Mutatjuk a példákat Cikk

A munkáltatóknak már az állásinterjúk során is tekintettel kell lenniük az egyenlő bánásmód követelményére. Ez olyan munkajogi alapelv, amelyet a munkaviszonnyal összefüggő valamennyi eljárás során tiszteletben kell tartani, betartása a munkaügyi ellenőrzés során is vizsgálható.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Másodállású egyéni vállalkozó adója és járulékai

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Katás egyéni vállalkozó gyeden

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close