19 találat a(z) gyógyászati segédeszköz cimkére

Gyógyászati segédeszközökkel csaltak, elkapták őket Cikk

140 rendőr, 17 helyszín, 40 lefoglalt elektronikai eszköz, több mint 5 terrabájtnyi kimentett adat. Ez a mérlege annak a rendőrségi akciónak, amit ismét a gyógyeszközökkel kapcsolatos visszaélések ügyében hajtott végre a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Három cégvezető és egy orvosi asszisztens bűnügyi őrizetbe került, olvasható a police.hu-n.

Gyógyászati segédeszközök támogatás elszámolása Kérdés

Jogosulatlanul visszaigényelt állami támogatások gyógyászati segédeszközökre: már 44 gyanúsított van Cikk

Újabb két szegedi orvost és egy szintén szegedi cégvezetőt gyanúsítanak az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben, így már negyvennégyre nőtt a költségvetési csalással gyanúsítottak száma – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Három orvost és egy cégvezetőt tartóztattak le Cikk

Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos ügyekben – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel.

Jogosulatlanul állami támogatásokat igényeltek – orvosokat, cégvezetőket gyanúsítanak Cikk

Újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Gyógyászati segédeszközök után járó támogatásokkal éltek vissza orvosok és gyártók Cikk

Ortopéd szakorvosokat vett őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint csaknem háromezer ember személyes adatával visszaélve írtak fel gyógyászati segédeszközöket, amelyek után a gyártók törvénysértően hívták le a támogatást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) igazgatóhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, tette közzé az MTI.

Áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók Cikk

A nagycsaládosok gázkedvezményéhez hasonlóan az elektromos gyógyászati segédeszközt használók (például a mozgássérültek) áramkedvezményre jogosultak, amelyet a kormányablakban igényelhetnek – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Új szabályok a gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának ellenjegyzésére Cikk

Vannak olyan gyógyászati segédeszközök, amelyek társadalombiztosítási támogatással csak az ellenőrző főorvos ellenjegyzésével rendelhetők. Az ellenjegyzés kapcsán 2022. április 1-jétől új szabályokat kell alkalmazni, amelyeket az alábbi cikkben foglalunk össze.

Mától több helyen vehetünk koronavírus-gyorstesztet Cikk

A kormány elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) javaslatát a Covid–19 gyorstesztek kiskereskedelmi árversenyének élénkítésére, így mától engedélyezte az önellenőrzési célú antigén gyorstesztek árusítását a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra engedéllyel rendelkező vállalkozásoknál, például a kiskereskedelmi láncoknál, a drogériáknál és a benzinkutaknál, olvasható a GVH oldalán.

Katás egyéni vállalkozó bevétele ártámogatás esetén Kérdés

Gyógyászati segédeszköz munkáltatói támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy hallássérült munkavállaló részére – aki nem megváltozott munkaképességű dolgozó – milyen feltételekkel adhat támogatást gyógyászati segédeszközre? Egész konkrétan a dolgozónak új hallókészülékre van szüksége, és OEP-támogatással is 240 ezer forint az önrész. Ezt szeretné a munkáltató részben vagy egészben átvállalni. Ez a dolgozónak adóköteles jövedelem-e, illetve célzott támogatásként adható-e egészségpénztáron keresztül munkáltatói terhek mellett? Vagy esetleg adómentesen, mint "védőeszköz" vagy bármi más? Munkavállaló szellemi foglalkozású, képernyő előtti munkát végez. Előre is köszönöm szíves válaszát!

Szolgáltatási díjat szorgalmaznak a gyógyászati segédeszközökre Cikk

A gyógyszertárak szolgáltatási díjához hasonlóan a gyógyászati segédeszközökre is szolgáltatási díjat szorgalmaz a termékeket forgalmazó mintegy 500 üzletben a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FSZE) – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Csökkenhet a gyógyászati segédeszközök áfája Cikk

Esély van arra, hogy a gyógyászati segédeszközök áfája is 5 százalékra csökkenjen – értesült pénteki számában a Magyar Idők.

Baleseti egészségügyi szolgáltatás: kinek, mikor térít az állami biztosító? Cikk

Társadalombiztosítás keretében baleseti egészségügyi szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha az egészségkárosodás üzemi balesetből vagy foglalkozási megbetegedésből ered. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy kik jogosultak baleseti egészségügyi szolgáltatásra, és miként lehet igénybe venni száz százalékos támogatással az ellátásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet harmadik országok között

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Utazásszervezés, iparűzési adóalap

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Alkalmi 2024

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3