42 találat a(z) garancia cimkére

Minősített könyvelők: kiszorítanák a kontárokat, akik rengeteget ártanak Cikk

Nevet változtatott, és Minősített Könyvelők Egyesülete (MINKE) néven működik tovább a Minőségi Könyvelők Klubja – jelentette be Harkai István elnök a szervezet közgyűlésén. A MINKE célja a szakma fejlődésének segítése és társadalmi megítélésének javítása.

Könnyebb hozzáférés induló innovatív vállalkozásoknak kölcsönökhöz, garanciákhoz Cikk

Induló innovatív vállalkozások és a városfejlesztési beruházások ösztönzésére szolgáló pénzügyi szabályozást fogadott el az Európai Bizottság (EB) hétfőn.

Ingyenes szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás térítés nélkül kezességvállalást/garanciaszolgáltatást nyújt egy másik vállalkozásnak. Nem kapcsolt vállalkozások. A szolgáltatást nem számlázza ki, és nincs semmilyen ellenértékfizetés sem. Kérdésem: kell-e módosítani a társasági adó alapját a szolgáltatás nyújtójának, és/vagy az igénybe vevőjének? Válaszát előre is köszönöm.

Kiterjesztett garancia értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem a 2016-os évtől kezdődően termék értékesítéséhez az egy év kötelező garancián felül kiterjesztett garanciát kínál térítés ellenében vevőinek. Külföldi tulajdonosi elvárás, hogy az így megszerzett árbevételt arra az időszakra határoljuk el, amelyik időszakban a garancia realizálásra kerül. A magyar számvitelben és adójogban van-e valamilyen lehetőség/előírás e bevétel időbeli elhatárolására? Van-e valamilyen előírás ezen kötelezettségvállalás fedezetére történő céltartalék képzésére? Mekkora összeget lehet kötelezettségként megképezni? A teljes árbevétel összegét? Vagy esetleg a tervezett ráfordítás összegét? Mivel kell alátámasztani a megképzett céltartalék összegét? Köszönettel

Garanciális kötelezettség érvényesítésének elszámolása Kérdés

Az építőipari vállalkozási szerződésekben garanciális kötelezettség vállalásokról állapodnak meg a felek, és legtöbbször a vállalási díj százalékának visszatartásával. A helyes elszámolással kapcsolatos tájékoztatásukat kérném abban az esetben, ha a felek jegyzőkönyvezik a garanciális hibákat, de a megrendelő nem kéri a kivitelezőtől a javítást, és harmadik féllel sem végezteti el a helyreállítást, de a hibákra hivatkozva a visszatartott összegnek az 50 százalékát nem egyenlíti ki a kivitelezőnek. A kivitelező a ki nem egyenlített nyitott vevői követelését milyen módon rendezi a könyveiben? A végszámlát köteles a hibák miatt ki nem egyenlített összegben helyesbíteni, vagy a jegyzőkönyvben felvett hibákra kártérítés jogcímen állapodhatnak meg, amelynek pénzügyi rendezésében a kivitelezőnél a vevőkövetelés kompenzálásában állapodhatnak meg?

Garanciális visszatartás számlázása Kérdés

Egy külföldi cégnek magyar ingatlanon végzett munka számlázásakor a vevő nem fogadja be a teljes számlát csak a 10 százalék garanciális kötelezettséggel csökkentett összeget. Azzal, hogy majd 1 év múlva, amikor a garancia lejár, akkor lehet azt számlázni. Csak akkora összeget fogadnak be, amit pénzügyileg rendeznek. Mivel a teljesítés megtörtént, hogyan lehet ezt rendezni, hogy magyar adótörvénynek is megfeleljen és a vevő is elfogadja? Köszönöm

Garancia-hosszabbítás áfavonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: Új gépjárművek kereskedelmével és szerviz tevékenységgel foglalkozó magyar cég garancia-hosszabbítást értékesít ügyfelei (külföldi/belföldi cég, illetve magánszemély) részére. A garanciális javításokat a márkakereskedő az Európai Unió területén működő gyártó felé elszámolja. Ennek a szolgáltatásnak milyen áfavonzata van, a számlát hogyan kell erről kiállítani? Válaszát előre is köszönöm!

Jóváíró számla Kérdés

Egyik ügyfelem festett bútorokat készített partnere számára. Ki is számlázta, ki is fizették. Ügyfelem szerződésben vállalt 3 év garanciát, erről külön számlát állított ki jóteljesítési garancia címmel. A szerződésben azt is rögzítették, hogy a számlát havonta, részletekben egyenlítik ki. Az is le volt rögzítve, hogyha 2014.11.01-jéig nem kerül kiegyenlítésre a teljes összeg, akkor a fennmaradó részről jóváíró számlát állíthatunk ki. Kérdésem az lenne, hogy kiállíthatjuk-e a jóváíró számlát a ki nem fizetett részről.. Segítségét előre is köszönöm P.Edit

Garanciális termékek számlázása Kérdés

Cégünk nagykereskedelmi termékértékesítéssel foglalkozik. Gyakran előfordul, hogy a postai és egyéb úton elküldött termékek sérülnek, így a vásárlóknak garanciában cseréljük akár az egész terméket vagy annak egy részét. Ezen termékeket a raktárunkban nyilvántartjuk rendes beszerzési áron, tehát csak számlázással tudjuk a raktári készletünket csökkenteni. Hogyan, milyen összegben tudjuk a garanciális termékeket kiszámlázni? Jó megoldás-e az, hogy a garanciában kiküldött terméket leszámlázzuk más termékekkel együtt, és a számla végösszegéből engedményt adunk a garanciális termék összegében? Köszönettel!

Garancia kiterjesztése Kérdés

T.Szakértő! Egyik ügyfelem, aki röntgen és egyéb orvosi berendezések és eszközök értékesítésével foglalkozik, egy nagy értékű röntgen berendezést értékesített. A berendezés árába beletartozik egy év garancia. A nagy értékre való tekintettel plusz 2 év garanciát vásárolt. A kérdésem az, hogy a plusz 2 év garancia (2015 és 2016-ra) vásárlást el kell-e határolni, és a bevételből az egy év garanciára kell-e céltartalékot képezni? Köszönettel:Burián Tamásné

Visszatartási garancia számlázása Kérdés

Tisztelt szakértő!Cégünk építőipari tevékenységet végez. A megrendeleővel kötött szerződés szerint:A Megrendelő jogosult 10% visszatartási garanciát visszatartani a Vállalkozó által kiállított minden egyes számlában számlázott általános forgalmi adó adóalapjából; azzal, hogy a vonatkozó általános forgalmi adó a jogszabályban előírtak szerint kerül teljesítésre ( a számla ÁFA tartalma: FAD fordított áfa).1.) 10% visszatartási garancia összegét negatív előjellel szerepeltetem a számlán, ezzel csökkentve a számla végösszegét,2.) a 10% visszatartási garanciát feltüntetem, de a számla végösszegét a garncia összege nem csökkentheti. Melyik megoldás a helyes?Előre is köszönöm válaszát

Internetes vásárlás: buktatók, garanciák, elállási jog Cikk

Egyre inkább megkerülhetetlen az internet használata mindennapi életünk során. A jelentőségéhez képest sokan kevéssé vagy egyáltalán nincsenek tisztában az internetes szerződéskötés általánostól eltérő szabályaival, a rájuk leselkedő veszélyekkel, de a legfőbb probléma, hogy jogaikat sem pontosan ismerik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close