Hozzászólások 0

Jóteljesítési garancia

Építőipari kivitelezési tevékenységet végző kft. és a megrendelő zrt. között létrejött vállalkozási szerződés tartalmaz jóteljesítési garanciát és garanciális visszatartást is. Jóteljesítési garancia címén az egyes részszámlák nettó díjrészletéből 5 százalék visszatartás történik, melyet a legutolsó benyújtott számla fizetési határidejének lejártakor visszakap a kft. Garanciális visszatartás szintén az egyes részszámlákból a számla nettó összegének 5 százalékát tartották vissza, mely a legutolsó számla kiállítását követően bankgaranciával kiváltható. A legutolsó számla kiállítására a létesítmény utó-felülvizsgálati eljárásának sikeres befejezését követően kerülhet.sor. Kérdés: hogyan járjon el helyesen a kft. az egyes részszámlák kiállításakor? A garanciális visszatartás egyértelműen pénzügyi visszatartás, tehát a teljesítések kiszámlázott összegét nem befolyásolja. Viszont a jóteljesítési garanciával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hogy megjelenik-e kiszámlázott részteljesítéseknél, így az árbevételben és az adóalapban. Vagy csökkentő tétel az egyes részszámlák kiállításánál, és csak a legutolsó bizonylatban számlázzák ki, így ott jelenik meg az árbevételben és az adóalapban is. Számviteli és adózási szempontból is helytálló szakértői választ kérek. Köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close