9 találat a(z) forgalmazás cimkére

Szigorodtak a műtrágya forgalmazásának és felhasználásának szabályai Cikk

Egy új EU-s rendelet* 2021. február elsejétől szigorúan szabályozza az ammónium-nitrát tartalmú keverékek forgalmazását és felhasználását, jelentősen megváltoztatva a hazai műtrágya-kereskedelem gyakorlatát.

Enyhébb trösztellenes uniós politika: a gyógyszergyártó cégek szorosabban együttműködhetnek Cikk

Az EU lazít trösztellenes politikáján, hogy a gyógyszergyártó cégek együttműködhessenek a kórházak gyógyszerrel való ellátásában a koronavírus-járvány alatt – jelentette be az Európai Bizottság illetékes szóvivője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.

Kiemelt ellenőrzések a pálinkáknál Cikk

A pálinka hírnevének megőrzése és a jogkövető vállalkozások támogatása érdekében szeptember eleje óta kiemelten ellenőrzi a Nébih a pálinka-előállítókat és -forgalmazókat. Az ellenőrzés célja az illegálisan előállított termékek felderítése, kivonása a piacról, valamint a nem megfelelő minőségű termékek kiszűrése.

Saját CD forgalmazása Kérdés

T. Válaszadó! Egyesületi formában működő amatőr rock zenekarunk a közeljövőben saját számaiból CD-t készül kiadni, amit a koncerteken szeretnénk forgalmazni. Kérdésünk arra irányul, hogy az említett értékesítésről számlát, avagy nyugtát kell majd átadnunk vásárlóinknak? Válaszukat köszönjük !

Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását Cikk

Felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.

Nyomtatványforgalmazás: ami változott a szabályozásban, és ami nem Cikk

Már nem kell adatot szolgáltatnia a nyomtatványforgalmazónak az általa értékesített nyomtatványokról – olvasható a NAV közleményében, amelyből az is kiderül, hogy vevőik adatainak hitelességéről továbbra is meg kell győződniük.

Újabb három gyógyszertár forgalmazási engedélyét függesztették fel Cikk

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, miután felfüggesztette a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

Áfalevonás lakóingatlan értékesítése esetén Kérdés

Kft. ügyfelem 3 db lakást épít értékesítés céljából, az anyagot ő vásárolja meg hozzá, majd értékesíteni fogja ha készen lesz. A tevékenységében benne van az ingatlanforgalmazás. Magát a felépítést kivitelező végzi. Kérdésem: a most beszerzett anyagok áfáját levonhatjuk úgy, hogy nem jelentettük be a NAV felé, hogy áfásan értékesítjük a lakóingatlanokat? Ezeket, ha készen vannak, áfásan adjuk el. Csak nem szeretném, ha a NAV utólag belekötne, hogy miért vontuk le a beépített anyagok áfáját és a kivitelezőtől kapott számla áfatartalmát, mert akkor inkább 2017. január 1-jétől bejelentem, hogy áfásan értékesítem. Válaszukat köszönöm

Abc a mezőgazdasági támogatásokhoz Cikk

A mezőgazdasági termékek feldolgozását és forgalmazását szolgáló beruházásokhoz (és egyes immateriális javak beszerzéséhez, előállításához) a társasági adó rendszerében három – a közösségi előírások szerint támogatásnak minősülő – kedvezmény vehető igénybe. Összefoglaltuk a kedvezmények belföldi és uniós feltételeit, illetve az adózók döntési lehetőségeit..

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Előlegszámla lejelentése a NAV felé

Kelemen László

adószakértő, jogász

Személy- vagy tehergépkocsi

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close