305 találat a(z) felszámolás cimkére

Még több fizetésképtelen cég Cikk

Kelet-Közép-Európában a fizetésképtelenségi eljárások száma tavaly újabb rekordra, 70 ezerre nőtt - derül ki a Coface hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből. A csőd-, a felszámolási és végelszámolási eljárásokat magában foglaló fizetésképtelenségi eljárások száma egyaránt emelkedett a térségben, Magyarországon az összes vállalkozáshoz képest a fizetésképtelen cégek arányát mutató fizetésképtelenségi ráta 2,3 százalékos volt.

Nőtt a felszámolási eljárások száma Cikk

Tavaly év végén 1 millió 688 ezer vállalkozást tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarországon, közel 22 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. A regisztrált vállalkozások számának növekedését kizárólag az önálló vállalkozók számának bővülése eredményezte, a társas vállalkozások száma az előző évhez képest mintegy félezerrel csökkent.

Behajthatatlan követelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy A cég, aki 2012-ben számlázott B cégnek 130 ezer Ft+áfa összeget. B cég 2013-ban felszámolás alá került, de A cég nem kívánt az összeggel, illetve annak adminisztrációs és hosszadalmas folyamatával foglalkozni, ezért nem nyújtotta be hitelezői igényét a felszámolónak. Kérdezném, hogy ez esetben behajthatatlannak minősül-e A cég követelése, és ha igen, akkor az elismert költség-e a társasági adó szempontjából? Köszönöm válaszát!

Így lehet kimászni a csapdából - avagy tagi hiteles bt. megszüntetése Cikk

Gyakran vergődnek évek óta vegetáló kis családi cégek pénzügyi helyzetük csapdájában; rég megszüntették volna tagi hiteles vállalkozásukat, ha elő tudták volna teremteni az ehhez szükséges forrást. Olvasói kérdésre Sinka Júlia szakértőnk adott költségcsökkentő tippet.

Felszámolás, végelszámolás: célkeresztben a volt cégvezetők Cikk

A volt vezető tisztségviselők, illetve végelszámolók sem dőlhetnek hátra nyugodtan a karosszékükben: szigorodnak a felszámolás, végelszámolás, kényszertörlés esetén megállapítható személyi felelősségre vonatkozó szabályok. A korábbi vezető tisztségviselőkre, illetve a volt végelszámolóra is ki lehet szabni bírságot, amennyiben az adott eljárás során megállapított jogsértés az ő mulasztásukra vezethető vissza. Ugyanakkor több ponton egyszerűsödnek az adóeljárási szabályok. A belföldön nem letelepedett jogi személyeket, egyéb szervezeteket a jövőben külföldi illetőségű magánszemély, jogi személy, egyéb szervezet is képviselheti az adóhatóság előtt.

Gyed, gyes után járó szabadság Kérdés

Lányom 3 gyermekkel volt gyed-en, majd gyes-en. Közben a munkahelye csődbe, illetve felszámolás alá került, amely még most is tart. A tulajdonosok szerint nincs pénze a cégnek a lányomat megillető szabadság kifizetésére. Kérdésem az, hogy milyen lehetősége van a Bérgarancia Alaptól megkapni a járandóságot? Ha van erre lehetőség, milyen módon kell kérelmeznie és a járandóságból milyen mértékű (hány százalék) térítésre számíthat? Válaszukat köszönöm!

Munkaviszony megszűnése felszámolás után Kérdés

Egy céget 2013.06.hóban felszámolással megszüntettek. Az ügyvezető azt nyilatkozta a felszámolónak, hogy nincs alkalmazottja, senkivel nem kell elszámolnia. 2013.08. hóban a felszámoló cégnél jelentkezett a felszámolt cég egy korábbi munkaviszonyban lévő alkalmazottja – aki eddig gyesen volt –, hogy szeretné az évek során felgyűlt szabadságát elszámolni, illetve a munkaviszonyát megszűntetni. A felszámoló cég azt a választ adta, hogy a céget már hivatalosan is törölték, nem tudják a kilépési papírokat kiadni, és amúgy se volt tudomásuk róla, mivel az ügyvezető nem jelentette feléjük, hogy van még alkalmazott a kft-ben. A kérdésem az lenne, hogy kihez tud fordulni a munkavállaló a kilépési papírjaiért? Kitől tudja esetlegesen behajtani az elmaradt szabadságmegváltásért járó pénzét, illetve végkielégítését? Hogyan tud elmenni munkanélkülire a kilépési papírok nélkül? Válaszát előre is köszönöm.

1253 - nem a kifizetett összegről adták az adatlapot megszűnéskor Kérdés

Céget felszámolták, számfejtett bérről adtak igazolást, de 3,5 hónapra jutó bért nem fizették ki. Felszámoló sem adott ki újabb adatlapot.1253-os bevalláson mit kell bevallani ?Az igazoláson szereplőt, vagy a ténylegesen kifizetettet?

Katás bt és egyéni vállalkozó: felszámolás, rokkantsági ellátás Cikk

Hogyan kell egy kata alá tartozó bt-t felszámolni, s mikor szűnik meg a katás egyéni vállalkozó rokkantsági ellátása? Szakértőink válaszolnak.

Áfa felszámolásból való visszatéréskor Kérdés

Cégünk felszámolási eljárás alá került, de egyezség keretében a fizetés képtelenség megszűnt. A cégbíróság az eljárás megszűntét bejegyezte.. A felszámolási eljárás során gazdasági tevékenységet folytattunk, fordított áfa-val számláztunk.Kérdésünk, hogy a folyamatos teljesítésű, számvitelileg még a felszámolási időszakra vonatkozó, de már a bejegyzést követő fizetési határidőre és az ezzel megegyező teljesítésű időszakra vonatkozó számlákat egyenes vagy fordított áfa-val kell kiállítanunk.Köszönöm Mikro

Kata alá tartozó bt felszámolása Kérdés

Miként kell egy kata alá tartozó bt-t felszámolni?

Tartozás átvállalása Kérdés

Egy végelszámolás alatt álló Kft-nek szállító tartozása van,melynek kiegyenlítését csak egy másik cég tartozás átvállalásával tud rendezni. Felszámolásba nem akar átmenni. A szállító és a két cég között megszületett a háromoldalú megállapodás.Mindegyik vállalkozás áfaalany.Tényleges pénzmozgás nem történik. Mi az átvállalás áfabeli megítélése, hogyan kell számvitelileg elszámolni az átadónál és az átvevőnél?

Számlázhat-e visszamenőleg 2 évre a felszámolóbiztos? Kérdés

A cég tartós bérleti szerződést kötött 15 évre egy terület használatára. A tulajdonos hozzájárult ahhoz, hogy a területen a bérlő beruházást hajtson végre. A felépítményre vonatkozóan nem lett az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezve semmi. Megállapodásuk szerint a bérlő lelekhatta volna a beruházás összegét. A lelakásról azonban a bérbeadó nem készített számlát. Idő közben a bérbeadó társaság ellen felszámolási eljárás indult, melynek során a felszámolóbiztos felmondta a bérlővel a bérleti szerződést. Most visszamenőleg több mint két évre akar számlát kiállítani a bérleti díjról. Megteheti? Az áfa tv. szerinti ésszerű határidő már letelt.

Jelentősen nőtt a felszámolások száma az elmúlt egy évben Cikk

Az elmúlt egy évben, vagyis 2011. augusztus és ez év augusztusa között 28 százalékkal, 23.172-re nőtt azon cégek száma, amelyek ellen felszámolási eljárás indult - közölte a feketelista.hu internetes adatbázis.

Opten: rekordon a felszámolások Cikk

Májusban minden korábbinál több, összesen 2.203 céggel szemben indult felszámolási eljárás Magyarországon, ezzel nemcsak az egy hónapon belül bedőlő cégek rekordja dőlt meg, de minden eddiginél hamarabb, már június első napjaiban eléri a tízezrediket az éven belüli felszámolás - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink