272 találat a(z) felszámolás cimkére

Új jogszabályok: már ki is hirdették az egészségügyi kamarák módosításáról szóló törvényt, felszámolás veszélyhelyzet alatt, megbízatás megszűnése lemondás miatt Cikk

Február 27-én beterjesztették az Országgyűléshez az egészségügyi kamarákról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, majd sürgősségi eljárásban tárgyalva február 28-án megszavazták, a köztársasági elnök már másnap aláírta, a Magyar Közlöny pedig ki is hirdette. Egy helyettes államtitkár megbízatása lemondás miatt megszűnt.

Felszámolónak dokumentumok Kérdés

Felszámolás – folyamatban lévő munkaügyi per során Kérdés

Egyesületi felszámolás Kérdés

Nem fizette a járulékokat a munkáltató: mi lesz a munkavállaló nyugdíjával? Cikk

Sajnos előfordul, hogy valaki nyugdíjazáskor szembesül csak azzal, hogy munkáltatója a bruttó béréből levont járulékokat nem fizette be a NAV felé. Figyelembe veszik-e majd ezt az időszakot és ezeket az összegeket a nyugdíj számításakor? Ha felszámolás után a Bérgarancia Alap fizeti ki a dolgozókat, az figyelembe vehető a nyugdíj megállapításakor? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Elrendelte a Dunaferr felszámolását a Fővárosi Törvényszék Cikk

A Fővárosi Törvényszék haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatálybalépésének napján intézkedett a Székesfehérvári Törvényszék által szerdán az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban – közölte a budapesti bíróság csütörtökön az MTI-vel.

750 embert bocsátanak el, felszámolás indult az ikonikus magyarországi vállalatnál Cikk

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését – közölte a cég.

8 rendelet és 8 határozat jelent meg az éjjel Cikk

Szeptember 29-én, a 2022. évi 158. számú Magyar Közlönyben 8 rendeletet és 8 határozatot hirdettek ki.

Behajthatatlan követelés áfa-visszaigénylése Kérdés

Előleg áfabeszámítás Kérdés

Felszámolja oroszországi érdekeltségeit a H&M Cikk

A svéd H&M csoport, a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi lánca megkezdi oroszországi üzleti tevékenységének felszámolását a „jelenlegi működési problémák és a jövő kiszámíthatatlansága miatt" – közölte az MTI.

Járandóságok a munkaviszony megszűnésekor Cikk

A járandóságokra jogosultság szempontjából nem mindegy, hogy melyik fél és milyen jogcímen szünteti meg a munkaviszonyt, illetve az törvény alapján szűnik-e meg. Eltérő juttatások járnak abban az esetben, ha a munkáltató felmondással él, ha jogutód nélkül szűnik meg, ha lejár a munkaszerződésben kikötött határozott időtartam, de az atipikus munkaviszonyok megszűnése esetén is. Megint más a helyzet, ha a munkavállaló szünteti meg a munkaviszonyt. Gyakori kérdés, hogy lemondhat-e a munkavállaló az időarányosan járó szabadsága pénzbeli megváltásáról.

Pótbefizetés bt. esetében 2010. évtől Kérdés

Hátrasorolt kötelezettség Kérdés

Üzletrész megszűnése felszámolás miatt Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Biztosítás szüneteltetése

Széles Imre

tb-szakértő

Kártérítés bizonylatolása és adóvonzata

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Mikrogazdálkodó kiva hatálya alatt

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs