42 találat a(z) fellebbezés cimkére

Ítélkezési szünet a járvány miatt: mit jelent a gyakorlatban? Cikk

A kormány 2020. március 15-ei hatállyal rendkívüli ítélkezési szünetet rendelt el a koronavírus-járványra tekintettel. Elsőre úgy tűnhet, hogy ez más intézményekhez hasonlóan a bíróságok bezárását jelenti. De valóban erről van-e szó? A Baker McKenzie ügyvédei összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat.

Ilyen következményekkel jár a fellebbezés megszűnése a társadalombiztosítási ügyekben Cikk

2020. március 1-jével számos hatósági ügyben – beleértve a nyugdíj, és egészségbiztosítási hatósági ügyeket is – megszűnt a hatósági határozatok elleni fellebbezés, azaz megszűnt a közigazgatáson belüli jogorvoslati jog, erre tekintettel 2020. március 1-jétől a jogorvoslatra csak közigazgatási perben kerülhet sor. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az alábbi cikkben erre kérdésre vonatkozóan keressük a választ.

Telekadó XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzata Kérdés

Tisztelt Adózóna! Budapest Főváros XII. Hegyvidéki Önkormányzata a 34/2019. (XI. 29.) önkormányzati rendelete szerint a telekadó mértékét a 7. §-ban 200 Ft/m2 -ról 350 Ft/m2 -re emelte. Az adó alapját az önkormányzat a telek m2-ben számított területe alapján határozza meg. Ügyfelünk részére kiküldték a határozatot és a fizetési értesítőt (mint gondolom, minden adókötelezettnek a XII. kerületben) az új négyzeméterenkénti adómértékkel. Az 1990. évi C törvény a helyi adókról, a 22. § a) pontjában a telekadó évi mértékének felső határát 200 Ft/m2-ben határozza meg. A kérdésünk az lenne, hogy az önkormányzati rendelet szemben a törvénnyel jogellenes-e, és ilyenkor mi lenne a teendő? A kiküldött határozatban biztosítanak fellebbezési jogot, de hogyan fellebbezünk (plusz illetékköteles), ha rendelet valóban jogellenes? Előre is köszönöm a T.Szakértő állásfoglalását. Tisztelettel, Bába Róbert

Elbírálás nélküli fellebbezés jogkövetkezménye Kérdés

A tényállás: Az Art. 228. § (1) a) bekezdése alapján a NAV mulasztási bírságot szabott ki. A határozat ellen határidőben fellebbezést nyújtottunk be. A NAV a fellebbezés elbírálására rendelkezésre álló határidején belül nem válaszolt. Kérdés: Az 1. fokú határozat így semmissé vált vagy valamilyen fórumon intézkednie szükséges az adózónak az ügy lezárása iránt?

Rabszolgatörvény: az elutasított népszavazás miatt fellebbez a Jobbik Cikk

A Kúrián támadja meg a Jobbik a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amellyel elutasította népszavazási kezdeményezéseiket „a fideszes rabszolgatörvénynek nevezett népnyúzó intézkedésről” – jelentette be szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője.

Jogerős illeték módosítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ha ingatlanvásárlással kapcsolatban az adóhatóság egy kedvezményt nem vesz figyelembe, amire az adózó csak a fellebbezési határidő lejárta után jön rá, van-e mód módosítás kérésére, és ha igen, milyen módon? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel.

Adószámtörlés hatályba lépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. 01. 01-jén megszűnt az adószám felfüggesztése. Kérdésem, ha egy egyesület adószámának törlését állapítják meg, akkor az mikortól lép érvénybe? Mennyi idő van/van-e lehetőség a döntés ellen fellebbezésre? És ezen időszak alatt munkavállalóinak fizethet-e fizetést, folytathatja-e tevékenységét? (Nem áfaköteles.) Válaszát ezúton is köszönjük.

Az adóhatósági eljárások illetékének mértéke és megfizetési módja Cikk

Mennyi a végrehajtási eljárások illetéke, milyen módon fizethető meg? A NAV információs füzetben foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Mit tegyünk, ha jön a NAV? Jótanácsok 10 pontban Cikk

Idén év elejére teljesen megújultak azok a törvények, amelyek az adóellenőrzéseket, adópereket szabályozzák. A terület újraszabályozása a teljes ellenőrzést érinti, az első pillanattól a bírósági szak lezárásáig. Mivel a NAV évente közel 30 ezer ellenőrzést folytat le, ennek során pedig mintegy 500 milliárd forint adóhiányt és majdnem ugyanekkora összegű bírságot szab ki, ezért lényegében bárkit érinthetnek az új szabályok és korlátok – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Bírság miatt fellebbez a UPC Cikk

A UPC Magyarország Kft. vizsgálja a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) 121 millió forintos bírságról szóló, még nem jogerős határozatának tartalmát, és élni fog a hatályos jogszabályok adta jogorvoslati lehetőséggel – közölte a cég az MTI-vel szerdán.

Ekáer: bírság ellen is érdemes fellebbezni Cikk

Megtörtént eset szolgáltatta az apropót, hogy ismertessük: mire kell ügyelni az ekáerrel kapcsolatos bejelentés során, illetve adóhatósági bírság esetén mi adhat okot a fellebbezésre.

Felszámolás alatti NAV határozat Kérdés

NAV ellenőrzés folyik egy kft.-nél, közben elkezdődik a felszámolás. A NAV jegyzőkönyvre, határozatra ki jogosult a fellebbezésre?

Új törvény az adóhatósági ellenőrzés módjára, határidejére, jogorvoslatra Cikk

Kire vonatkozik az elektronikus ügyintézés? Ki képviselheti az adózót? Mit jelent az objektív ellenőrzési határidő? Milyen jogorvoslattal élhet az adózó? Egyebek közt ezeket is tartalmazza az adóigazgatási rendtartásról szóló törvényjavaslat.

Fellebbezés Kérdés

Illetékmentes eljárás elleni fellebbezés illetékköteles?

Nyugdíjmegállapítás: mikor és miért módosulhat az egyeztetett összeg? Cikk

Kőbevésettek-e nyugdíjbiztosítóval folytatott adategyeztetési eljárás során határozatban megállapított adatok? – merül fel rendre a kérdés a nyugdíj összegét megállapító eljárásokkal kapcsolatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Támogatás magánszemélynek

Lepsényi Mária

adószakértő

Bérleti díj rezsivel

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close