47 találat a(z) feketelista cimkére

A NAV legújabb feketelistája: ők nem jelentették be alkalmazottaikat Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáját.

Uniós feketelista készülhet az adócsalókról és az adóelkerülőkről Cikk

Az adócsalásnak és adókikerülésnek nem szabad gyakorlattá válnia, ennek érdekében készülne egy uniós pénzügyi feketelista, amelynek részleteiről egyeztettek a gazdasági és pénzügyi tanács szakpolitikusai – mondta el Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke, euróért és szociális párbeszédért felelős biztos a gazdasági és pénzügyi tanács (Ecofin) brüsszeli ülését követően kedden.

Ne kockáztasson milliókat egyszerűsített foglalkoztatásnál! Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozó munkavállalók közel kétharmadát érte szabálytalanság az elmúlt évben. Hogy ne kerüljünk feketelistára, érdemes betartani a szabályokat, mert a munkaügyi felügyelet az idén is éberen figyel.

Alapítványok, figyelem! Ezt akarja az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament (EP) üdvözli az Európai Bizottság adóelkerülés elleni irányelvre vonatkozó javaslatát – közölte honlapján az EP. A képviselők jobban korlátoznák a kamatlevonásokat és szigorúbban adóztatnák a külföldi jövedelmeket. Nagyobb átláthatóságot akarnak a vagyonkezelői alapok, alapítványok kapcsán, közös szabályokat a szellemi tulajdonból származó jövedelmek utáni adócsökkentésekre, feketelistát az adóparadicsomokra és szankciókat a nem együttműködőkkel szemben.

Feketefoglalkoztatás: ezek a legfertőzöttebb területek az országban Cikk

A munkaügyi ellenőrzések tanúsága szerint az elmúlt három esztendőben – 2012 és 2014 között – mintegy 70 százalékkal nőtt azoknak az ellenőrzött cégeknek az aránya, amelyek be nem jelentett dolgozókat foglalkoztattak – közölte a feketelista.hu.

Ön is könnyen gyanús lehet, hogy pénzt mos tisztára, ha erre nem figyel Cikk

Tavaly csaknem tízezer bejelentés érkezett pénzmosás vagy a terrorizmus finanszírozásának gyanúja miatt – derül ki a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodájának éves beszámolójából. A jelzések több mint 80 százaléka bankoktól érkezett, könyvelők és könyvvizsgálók csak 16 alkalommal tettek bejelentést. Cikkünkben összefoglaljuk a figyelmeztető jeleket, amelyek alapján cégek és magánszemélyek is könnyen pénzmosás gyanújába keveredhetnek.

Egyre több cég tartozik nagy összeggel az adóhivatalnak Cikk

Tavaly összesen 3549 cég neve szerepelt azokon a listákon, amelyeket az adóhatóság negyedévente közzétesz az olyan gazdálkodókról, akiknek adótartozása 180 napon keresztül, folyamatosan meghaladja a 100 millió forintot. 2013-hoz képest a tavalyi adat 34 százalékos növekedést jelent. A listán szereplő cégek adótartozása meghaladja az 1138 milliárd forintot – tájékoztat a feketelista.hu.

Itt van a legújabb feketelista a cégekről Cikk

November végéig összesen 9 656 társaság adószámát függesztette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), 46 százalékkal kevesebbét, mint a múlt év hasonló időszakában volt (17 784) – tette közzé a feketelista.hu.

Itt van a NAV feketelistája a munkáltatókról Cikk

Csaknem 4500 munkáltató szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legújabb feketelistáján, amelyen azok találhatók, akik elmulasztották foglalkoztatottaikat bejelenteni az adóhatóságnak.

Itt a legfrissebb feketelista az adóhatóságtól Cikk

Ismét nyilvánosságra hozta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknak az adózóknak a körét, akik nem tettek eleget az adózás rendjéről szóló törvényben Art. 16. § (4) bekezdés a) pontja) foglalt bejelentési kötelezettségüknek. A legfrissebb listán összesen 4472 társaság és egyéni vállalkozás szerepel.

Itt a NAV szégyenlistája Cikk

Friss adatokat jelentetett meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózókról.

Kényszertörléssel szüntettek meg 30 ezer céget Cikk

Egyre több céget kényszertörléssel vezetnek ki a cégbírók a piacról. Tavaly a különböző eljárásokat követően 33 610 cég szűnt meg, közülük 17 230 társaság kényszertörléssel. Ezt az eljárásformát 2012 augusztusától alkalmazzák a cégbíróságok, azóta – idén márciusig – összesen csaknem 30 000 cég kényszertörlésére került sor – tájékoztatott a feketelista.hu portál.

Vigyázzon, ha ezeknél a cégeknél akar dolgozni! Cikk

Összesen 4446 társaság és egyéni vállalkozó szerepel a NAV legfrissebb, novemberi adatokat tartalmazó feketelistáján, amelyből kiderül, kik mulasztották el munkavállalóikkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségüket.

Boldog-boldogtalant feketelistára tettek Cikk

Lázár János offshore feketelistája nagyon életszerűtlenre sikerült: ismert taxitársaságok, sport- és érdekvédelmi szövetségek mellett még az MLSZ edzőcentruma is az átláthatatlan tulajdonlású szervezetek között landolt. Sőt a lista alapján több szakszervezetnek is vallania kellene arról, ki is a tulajdonosa.

Két kisnyugdíjasé az APEH-nek milliárdokkal tartozó cég Cikk

A legnagyobb adótartozást, több mint négy milliárd forintot felhalmozó magyar vállalkozás tulajdonosai a hvg.hu riportereitől tudták meg, hogy van egy cégük - legalábbis ezt állították, amikor a videós stáb felkutatta őket abban a házban, ahol albérletben élnek. Az APEH fekete listájának első helyezettje, a budai székhelyű KLK63 Kft. nyomában jártunk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close