16 találat a(z) energiahatékonyság cimkére

Zöld gazdaságfejlesztési pályázatok indulnak Cikk

Négymilliárd forint értékben jelennek meg hamarosan zöld gazdaságfejlesztési pályázatok – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ma Székesfehérváron. A pályázattal a megújuló energia és az energiahatékonyság területén kapacitásfejlesztő vállalkozásokat kívánja segíteni az állam.

Vissza nem térítendő támogatás energiahatékonysági fejlesztésekhez Cikk

A magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi tervre hétfőtől lehet pályázni – hívta fel a figyelmet György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Tőkekedvezmény a zöldlakáscélú hitelt nyújtó bankoknak Cikk

A jegybank tőkekövetelmény-kedvezményt hirdet a magyarországi székhelyű hitelintézeteknek a 2020-2023 között kihelyezett zöldlakáscélú hitelei után a klímabarát pénzügyi termékek terjesztése és az ingatlanok energiahatékonysága javítása érdekében. Konzultáció indul a zöld jelzáloglevelek kibocsátásának elősegítéséről is – nyilatkozta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MTI-nek.

Adókedvezmény energiahatékonysági beruházások után Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások után igénybe vehető adókedvezményről.

Lakossági energiahatékonysági hitel: kedvezően változtak a feltételek Cikk

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-ától a lakóépületek energiahatékonyságának és megújulóenergia-felhasználásának növelését célzó hitel az MFB Pontokon; egyebek között ötmillió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára, és már szállítói előlegfizetés mellett is igényelhető a hitel – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértők! Segítségüket szeretném kérni az alábbi témában. Nagyvállalkozásunk saját tulajdonú irodaépületében a fa nyílászárók cserére szorulnak, elkorhadtak, modern, megfelelő hőszigetelésű, műanyag nyílászárókra szeretnénk azokat cserélni. Ablakcsere esetében, ha rendelkezni fogunk energetikai auditokkal (beruházás előtt és után is), figyelembe vehetjük-e ezt a beruházást energiahatékonysági célokat szolgáló beruházási adókedvezmény alapjaként? Továbbá segítenének a tánya 22/E § (4) bekezdés b) pontjának értelmezésében példákkal? Egy említett ablakcsere esetében a (4) bekezdés a) vagy b) szerinti költség számolható el adókedvezményként? Köszönettel Előfizető

Így jár társaságiadó-kedvezmény energiahatékonysági beruházásra Cikk

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének végrehajtási szabályairól szóló kormányrendelet szerint új adókedvezmény vehető igénybe energiahatékonysági célokat szolgáló beruházáshoz.

Társasági adó, energiahatékonysági adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fűtéskorszerűsítést végez az üzemekben!• A törvény szerint, ha egy energiahatékonyság növekedését célzó beruházás révén a végsőenergia-fogyasztás csökkenését eredményező energiamegtakarításra kerül sor, a társasági adóból adókedvezmény vehető igénybe a beruházás üzembe helyezését követő adóévben – vagy az adózó döntése szerint a beruházás üzembe helyezésének adóévében – és az azt követő öt adóévben, akár a tárgyévi számított társasági adó 70%,• nagyvállalatok esetén a támogatási intenzitás legfeljebb 30%-áig. Kérdésem az lenne, hogy mivel kell alátámasztanom, hogy a korszerűsítés megfelel a törvényben előírtaknak, ellenőrzéskor mi az, ami elfogadható? Szükséges-e műszaki alátámasztás, vélemény, ami az adó törvény szerinti elszámolását biztosítja? Vannak-e egyéb feltételek? A beruházás nem az egész vállalkozást érinti, csak bizonyos üzemeit. Köszönöm segítségét!

Energiahatékonyságra költött? Adókedvezményt vehet igénybe Cikk

Megjelent a Magyar Közlönyben az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások után igénybe vehető adókedvezményekről szóló kormányrendelet.

Energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy energetikai cég 2017-ben átlép a kiva hatálya alá, az utolsó, társasági adó alá tartozó évében (záráskor) érvényesítheti az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményét? Köszönettel: Lászlók Éva

Vigyázat! Holnap óraátállítás Cikk

A nyári időszámítás kezdete miatt vasárnap éjjel 2 órakor 3 órára kell előre állítani az órákat. A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. összesítése szerint az óraátállítással naponta 2-3 százalékos árammegtakarítás érhető el az átállítást követő időszakban. Ez a nyári időszámítás ideje alatt 100-120 ezer megawattóra villamos energia, amely körülbelül egy közepes méretű város teljes éves energiafelhasználásával egyezik meg.

Jön a határidő – még nem késő szigetelni Cikk

Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő, az elpazarolt energia a falakon, az ablakon, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik, miközben csak a tető hőszigetelésével a fűtésszámla 10 százaléka is megspórolható.

Energiahatékonysági beruházás kedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! A tao-törvény 22/E paragrafusában szabályozott energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményével kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a cég besorolása mi alapján történik? A kedvezményt igénybe venni szándékozó vállalkozás a kkv-besorolás három mutatóértéke (létszám, nettó árbevétel, mérlegfőösszeg) alapján mikrovállalkozásnak minősül. Mivel erre a kategóriára külön nem tér ki a jogszabály, csak a kisvállalkozásnál a plusz 20 és középvállalkozásnál a plusz 10 százalék kedvezményre, így a fent leírt társaság hány százalékos adókedvezményt tud érvényesíteni? Előre is köszönöm segítő válaszát.

Új adócsökkentő kedvezmények 2017-ben – a bulizás is olcsóbb lehet Cikk

Az idei évtől több új kedvezményt vehetnek igénybe a vállalkozások, amelyek a beruházások növelésére, kutatás-fejlesztésre, a foglalkoztatás bővítésére ösztönöznek.

Erősíteni kell a házi energiatermelést és az energiahatékonyságot Cikk

Az energiahatékonyság és házi energiatermelés erősítését, az alacsony jövedelmű háztartások támogatására pedig uniós források biztosítását javasolta csütörtökön elfogadott parlamenti állásfoglalásában az Európai Parlament.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése ingatlannal

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Munkáltatói biztosítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Gyógyszertár szolgáltatási díj, online számla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close