104 találat a(z) emelés cimkére

Ketyeg az óra: törzstőkét kellene emelni, de nincs miből… Cikk

Ismerős céghelyzet: a kft.-nek két magánszemély tagja van, jegyzett tőkéje 500 ezer forint. Pénzük nincs a tőkeemelésre, viszont van több millió forintos tagi kölcsönük és negatív eredménytartalékuk. Az egyik tulajdonos gépkocsijának apportja megoldhatná a problémát? Mi a helyzet akkor, ha a kocsi tulajdonosa nem tagja a cégnek? És a tagi kölcsön, azzal mi lesz most?

Kötelező törzstőkeemelés helyett átalakulás. Lépésről lépésre Cikk

Közeledik a kft.-k számára a törzstőkeemelés végső határideje. Ehelyett járható út lehet az átalakulás is, ennek menetét ismertetjük.

Minimálbér: érzékelhető emelést szeretnének a szakszervezetek Cikk

A szakszervezetek a minimálbér 9, a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatják.

Így emelhető a törzstőke eredménytartalékból Cikk

Idén alakult kft. emelheti-e törzstőkéjét (rendezheti-e a tagi befizetést) eredménytartalékból? Olvasói kérdésre Tirpák Anita, a Niveus Consulting Group Kft. könyvelési és bérszámfejtési üzletágvezetője válaszolt.

Minimálbér-emelés: elkezdődött a huzakodás Cikk

A reálkeresetet szerényen növelő béremelésben tudnak partnerek lenni a minimálbér és a szakmunkás bérminimum esetében jövőre a munkáltatók – számolt be a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) zajlott keddi egyeztetésről az MTI-nek Zs. Szőke Zoltán és Dávid Ferenc, a munkáltatói oldal képviselői.

Minimálbér-emelés: a 4 × 9 lenne az egyik megoldás Cikk

Nincs még időpont a jövő évi bértárgyalások megkezdésére a kormánnyal és a munkáltatókkal, a konfliktusok esélyét pedig tovább növeli, hogy szűkült a tárgyalófelek mozgástere a 2016-os költségvetés korábbi elfogadása miatt – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke hétfőn az MTI-nek.

0,5 százalékos nyugdíjemelés Kérdés

40 éves szolgálati idővel nyugdíjba ment nő nyugíij után is dolgozott, 1958. évben született, 2012. december 1-jétől nyugdíjas. Kérheti a nyugdíj utáni évekre a 0,5 százalékos nyugdíjemelést?

Törzstőkecsökkentés után üzletrész-értékesítés Kérdés

A kft.-nek több cég, és több magánszemély tulajdonosa van. Az évek folyamán a kft. jelentős veszteséget halmozott fel. A tulajdonosok a jegyzett tőke csökkentése mellett döntöttek (eredménytartalékkal szemben számolták el). 1. A tőkecsökkentés esetében a korábban teljesített pótbefizetést is kellett volna arányosan csökkenteni (a pótbefizetést pénzben teljesítették, és lekötött tartalékként került kimutatásra a kft. könyvelésében)? 2. Mivel a tőkecsökkentésnél jövedelem nem került kifizetésre a tagok részére, így a kft. nem számolt el semmiféle közterhet. Helyesen tették így? A tőkecsökkentést követően a társaság tőkeemelés mellett döntött. Sajnos az ebből származó forrást is felélte, és ismét tőkecsökkentést kellett elhatároznia és végrehajtania a tagoknak. Időközben a társaság tulajdonosi köre változott, mert egyes tulajdonok értékesítették az üzletrészüket. Jelentkezett a kft.-re egy vevő, aki rendkívül jelentős vételárat fizetne (a vételár jóval a kft. mérlege alapján reális vételár felett van). 3. A társaság jelenlegi magánszemély tulajdonosa, aki a kft. számára ismeretlen áron vette meg a tulajdonrészét a korábbi tulajdonostól, a tőkecsökkentést követően, egy esetleges eladás során mi után fog adózni, illetve a kft. mit tekintsen szja- és eho- alapnak? A magánszemély tulajdonosoknak nyilatkozni kell arról. hogy mennyiért jutottak hozzá jelenlegi tulajdoni részükhöz, vagy az szja és az ehoalapja a tulajdonosra jutó vételárrész az üzletrész névértéke közti különbözet lesz?

Minimálbér-emelés: finomított a Miniszterelnökség Cikk

A minimálbérről nem a kormány dönt, annak összegéről a munkáltatók és munkavállalók érdekegyeztető fórumán születik majd döntés várhatóan az év utolsó hónapjaiban – közölte a Miniszterelnökség Sajtóirodája csütörtökön.

0,5 százalékos nyugdíjemelés: kire vonatkozik? Cikk

Kaphat-e keresőtevékenysége után 0,5 százalékos nyugdíjemelést a korábban rokkantnyugdíjban részesülő személy? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Nyugdíjemelés: az Idősek Tanácsa elégedett Cikk

Az Idősek Tanácsa méltányolja, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is emelkedik a nyugdíjak reálértéke - áll a testület szerdai üléséről az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Törzstőke-emelés Kérdés

A társaság a jelenlegi törzstőkéjét szeretné emelni a meglévő pénztári állományából, tehát nem tagi befizetésekből. Ez lehetséges?

Nyugdíjemelés 2015-ben: Varga kimondta Cikk

Csütörtökön délután Varga Mihály átadta a 2015. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér László házelnöknek. Újságírók a jövő évi nyugdíjemelésről is kérdezték.

Nyugdíjemelés: itt a miniszteri bejelentés Cikk

Jövőre 2,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink