hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjemelés 2017-ben

  • lapszemle
5

A nyugdíjak reálértékének a megőrzése a cél – hangsúlyozta Varga Mihály a Világgazdaságnak. Az áfacsökkentés nyomában járó élelmiszerár-csökkenés visszafogja az inflációt is.

Jövőre 0,9 százalékos lesz a nyugdíjemelés – mondta el a Világgazdaságnak Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a Szakmák Éjszakájának megnyitóján a lapnak nyilatkozva kifejtette: a költségvetés készítésekor 0,9 százalékos inflációval számolnak. A cél, hogy az ellátások megőrizzék reálértéküket, ezért a tervezett infláció mértékével egyező nyugdíjemelésre tesz a kormány javaslatot – hangsúlyozta a miniszter. Az áremelkedések ütemét jelentősen csökkenti majd a baromfihús, a tojás és a tej áfájának tervezett 22 százalékpontos csökkentése – emlékeztetett Varga –, kedvező hatással lehet majd az árindexre az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 9 százalékpontos mérséklése is – olvasható a vg.hu-n.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (5)
Czigler Maria

A 0.9% nyugdíj emelés megfelel az inflációnak!Csak azt nem értem,hogy akkor egyesek miért kapnak 100%emelést!!!????Nekik is csökkenni fog minden ami a nyugdíjasoknak,akkor ők miért nem az inflációnak megfelelő 0.9%kapják???Ne nézzenek hülyének bennünket!!!!Idősek vagyunk,de nem elmebetegek!!!Ha 0.9% az infláció,akkor mi9ndenki csak 0.9%fizetés emelést kapjon,és ne 100%!!!!Az igazságot akarjuk!!!!Senkinek,még a kormánytagoknak is csak ennyi járna,hisz csak ekkora lesz az infláció!!!!Varga úr,és a többiek!!!Önök hazudnak,reggel, délben este,tehát állandóan!Önöknek az emberek,és nem a saját érdekeiket kellene nézni!!!Erre esküdtek fel!!!!

projektoros

Kedves hülyéim, hozzátok beszélek. Azt kérdezitek tőlem, de főleg egymástól, hogy miért ötmillió forint a havi fizetésem. Nekem, aki én vagyok.

Ha cinikus akarnék lenni, akkor most azt válaszolnám: közötök?

Én se kérdezem, hogy ti miért annyit kerestek, amennyit.

Úgyhogy, inkább elmagyarázom nektek. Azért ennyi, mert megérdemlem. Én vagyok ugyanis a Világegyetem Legjobb Jegybankelnöke. Ha innen nézzük, ehhez mérten a fizetésem kifejezetten alacsony. A szlovák kolléga például többet keres, mint én, a cseh pedig ugyanannyit.

Tudjátok, hogy kik ezek az emberek? A nyomomba sem jöhetnek. És most egy idézet, tőlem. Szó szerint, mert klasszikusokat csak pontosan illik. „A magyar állam vezetői sikeresen hajtottak végre gazdaságtörténelmi tetteket, ezért a magyar állam vezetőit meg kell fizetni."

A szlovák és a cseh kolléga nem a magyar állam vezetői, nem hajtottak végre sikeresen gazdaságtörténeti tetteket.

Ti sem vagytok a magyar állam vezetői.

Azok vagytok? Ugye, hogy nem?

Tetszettek volna jegybankelnöknek lenni! Akkor most mindenki ennyit keresne, mint én. Igen, barátaim: ez a jövő útja. Aki csak teheti, legyen a Magyar Nemzeti Bank elnöke!

Nem holnap lesz ez, eltelik addig még sok év.
Jelenleg ugyanis, lássuk be, az országnak nincs szüksége sok jegybankelnökre. Orvos kellene több, de azok már elmentek, ápoló, tanár, mérnök. Kertész, kovács, esztergályos, pincér, felületkezelő.

Nem lehet mindenki a Magyar Nemzeti Bank elnöke, mert abból egy is elég, és az az egy, az én vagyok.

Én kérek elnézést.

Jól is néznénk ki, hogyha az ország teli lenne jegybankelnökkel. Az ember eldob egy követ, és egy jegybankelnököt talál fejen.

Ezt akarjátok? Kövekkel dobálózni? Mik vagytok ti? Kődobálók?

Majd, egyszer, valamikor, ti is lehettek a jegybank elnökei. És akkor nektek is ötmillió lesz a fizetésetek. De az az ötmillió akkor már annyit sem ér majd, mint amennyit most kerestek.

Nekem persze addigra sokkal több lesz. Mert akkor is én leszek a legjobb, és ez már így marad, míg világ a világ.

Most pedig, kérlek benneteket, menjetek békességgel! Fáradtnak érzem magam. És ne közelítsetek felém ilyen fenyegetően. Hagyjátok az anyázást, a hadonászást, tegyétek el azokat a botokat! Higgyétek el, semmi jó nem sül ki belőle. Ha fenyegettek, akkor én megijedek. Amikor pedig vagyok ijedve, akkor félek.

Legyetek velem barátságosak, kedves hülyéim, látjátok, én is az vagyok veletek.

Matolcsy, kérlekalássan. Szólítsatok csak Gyurinak. Gyurrrikának, mint a papagájt.

Csak neki nincs ötmillió forintos fizetése. Ebből is látszik, milyen ostoba ez a madár: ahelyett hogy ötmilliót markolna minden hónapban, ingyen osztja az észt.

Látom, megnyugodtatok. Köszönöm nektek a végtelen türelmet, a határtalan jóságot. Álljatok fel, és mondjátok együtt, kórusban: tetszettünk volna jegybankelnökök lenni!

projektoros

A rossz fogalmazásért elnézést kérek, .... átfognak hárítani a nyugdíjból éppen hogy élőkre. Ezzel én nem mertem volna előhozakodni,..... így a jó!

projektoros

Aztán folytatom,de vissza kell fognom magam!Ne mondjak nagyon ordenáré csúnyaságokat! A nyugdíjasok, sokat nyernek az internet adó csökkentésével,az éttermi szolgáltatások 9% pontos " mérséklésével", nem beszélve a többi a baromfihús, a tojás és a tej áfájának tervezett 22 százalékpontos csökkentésével, amit a termelők, a külkereskedők, a multik, a hazai üzletláncok szépen átfognak hárítani a nyugdíjas éppen élőkre! Ezzel én mertem volna előhozakodni, pláne nem, eredménynek beállítva!Szégyen!!!!!

projektoros

0,9, az már majdnem a Horn fél 0,5, ami novemberi visszamenőleges volt, nem egy egész éves emelés! M Gy bácsi miért kap 2,5 milla helyett 5 millát?! Még kérdezhetnék, de ami Magyarországon ma történik, sajnos HORROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close