432 találat a(z) egyszerűsített foglalkoztatás cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás beszámítása nyugdíjba Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az egyszerűsített foglalkoztatással bejelentett dolgozónak beszámít-e a nyugdíjjogosultságnál, illetve számításnál a napi bejelentéses forma? Válaszukat előre is köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás – napi kifizethető összeg II. Kérdés

Korábbi, azonos című kérdésünkre kapott válasz pontosítását szeretnénk kérni. A szakértő azt írja, hogy "Ettől eltekintve nincs akadálya annak, hogy az alkalmi munkavállaló 1 napra 22 057 forint díjazásában részesüljön, ami után a munkaadónak az általános szabályok szerint kell az 1000 forintos napi közterhet megfizetni." Az általános szabály nem a napi 1000 forintos adóteher, ugye? Hanem az általános szabály a 15%-os szja és a 33,5%-os járulék? Tehát ezt kell a 22 057 forintos kifizetés esetében megfizetni a munkáltatónak és munkavállalónak.

Egyszerűsített foglalkoztatás – napi kifizethető összeg Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás 22 057 forintot szeretnénk kifizetni szakképzettséget igénylő munkakörben. Ebben az esetben milyen terheket (adó és járulék), és milyen összegben kell fizetnie mind a munkáltatónak és mind a munkavállalónak?

Egyszerűsített foglalkoztatás – mentesített kerettösszeg Kérdés

A téma megismeréséhez honlapokon olvastunk az egyeszerűsített foglalkoztatásról, ahol a mentesített kifizetésről beszéltek, amely egy olyan összegű bér, amikor a munkavállalónak még nem kell szja-t fizetnie. Az Efo. tv-ben nem találtuk meg ezt a kifejezést, így nem tudjuk értelmezni abból a szempontból, hogy a mentesített kifizetés esetében (azaz 2020-ban szakképzettséget nem igénylő munkakörben 9633 forint, a szakképzettséget igénylő munkakörben 12 597 forint naponta) már terheli-e a munkáltatót a egyébként fizetendő teljes adó és járulékfizetési kötelezettség?

Több munkakörben ugyanannál a munkáltatónál Cikk

Egy kft. targoncás munkakörben, 8 órában foglalkoztatott munkavállalóját gondnoki feladatok ellátásával szeretné megbízni. Milyen lehetőségek vannak a munkáltató részéről, hogy mindkét feladat ellátása megoldott legyen az említett dolgozóval? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesülő személy jelentkezett munkavégzésre. A megállapított segély napi bruttó összege: 2146,66 Ft. Kérdésem, hogy egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazhatjuk? Egy hét alatt hány órát dolgozhat? A kifizetendő munkabér a minimálbér 85%-a, azaz 787Ft/óra ? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel

Efo Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem tájékoztatását, hogy ha egy dolgozó egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozik, például egy adott hónapban a 2., 3., 5., 11., 13., 16., 17., 19., 25., 27., 30., 31. napokon, akkor minden munkanapra ki kell állítani egy munkaszerződést vagy a munkanapok napjainak számát a felsorolás szerint feltüntetve (napi azonos munkaórákkal számolva) nem minősül-e munkaviszonynak? Valamint kifizethető részére a munkabér hó végén egy összegben, vagy minden munkanapot követően ki kell azt fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném tájékoztatását, hogy ha egy dolgozó egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozik nálunk minden héten 1 napot, akkor kifizethető részére a munkabér hó végén egy összegben, vagy minden munkanapot követően ki kell azt fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Gyed mellett egyszerűsített foglalkozás ugyanannál Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ha teljes idejű munkaszerződéssel rendelkező munkavállaló gyeden van, vállalhat-e ugyanannál a munkaadónál egyszerűsített foglalkoztatással munkát a gyed ideje alatt? Válaszát előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás bér 2020 Kérdés

Kedves Szakértő! Ezúton szeretném megkérdezni az egyszerűsített foglalkoztatásra (alkalmi munka) vonatkozó bérezés szabályzatot, azaz mennyi az a minimális összeg, amit ki kell fizetni 2020-ban a munkavállalónak? Illetve történt-e valamilyen fontosabb változás a 2019-es év óta? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatott kismama szülés utáni pénzbeli ellátásai Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozókra speciális szabályok vonatkoznak, ezért érdemes megvizsgálni, mi történik akkor, ha ezen keretek között munkát vállaló nő várandós lesz, milyen pénzbeli ellátásokra lesz jogosult.

Ápolási segély mellett efós munkavégzés Kérdés

Ha valaki gyermekével ápolási segélyt vesz igénybe, egyéni vállalkozása szüneteltetése mellett, végezhet-e alkalmanként egyszerűsített munkavállalási szerződéssel munkát.? Érinti-e ez a segélyt, azaz kizáró ok-e? Köszönöm.

Biztosított őstermelő szolgálati ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mennyi a biztosított szolgálati ideje, ha a minimálbér felét sem éri el a járulékkötelezettsége? Arányosítani kell? Másik kérdésem, hogy biztosított őstermelőt alkalmanként egyszerűsített foglalkoztatással alkalmazhat-e más munkáltató? Köszönettel!

Egyszerűsített foglalkoztatási időkorlát Kérdés

A gazdaságunk mezőgazdasági idénymunka keretében munkavállalókat foglalkoztatott. Egyik munkavállalónk esetében a határozott időre szóló munkaviszony időtartama az egy naptári éven belül meghaladta a 120 napot. Kérdésünk az lenne: hogy ebben az esetben a 120 napot meghaladóan kifizetett munkabért nettó vagy bruttó bérnek kell tekinteni. (Azt tudjuk, hogy ettől az időponttól az szja- és tb-törvények hatálya alá tartozik az illetőnek kifizetett összeg.) Olvastuk az Egyszerűsített foglalkoztatás-létszámkorlátról 2017.12.12-én írt cikket, melynek vonatkozásában szeretnénk megerősítést kérni. Jól értelmezzük, hogy vállalkozásunk esetében, ahol a mezőgazdasági idénymunka nagyon jelentős, valóban nem számít a létszámkorlát? Köszönettel: Szabóné

Ügyvezető elnök Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem tag szövetkezeti elnök (ügyvezető elnök), aki az alapszabály szerint munkaviszonyban is állhat, kaphat-e megbízási díjat és egyéb tevékenységéért lehet-e egyszerűsített foglalkoztatású? Erre az alapszabály nem tér ki. Válaszát köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close