42 találat a(z) egyesülés cimkére

Milyen veszteségek írhatók le a társaságiadó-alapból, és meddig? 1. rész Cikk

Kétrészes cikksorozatunkban a 2015-2023-ban keletkező veszteség (negatív adóalap) felhasználása mellett bemutatjuk, hogy a 2014-ig keletkezett elhatárolt veszteség milyen feltételekkel csökkentheti a társaságiadó-alapot. Az első részben az átalakulással, egyesüléssel, szétválással (szervezeti változással) létrejött adózókra, a kedvezményezett eszközátruházást alkalmazó adózókra vonatkozó előírásokat, illetve a többségi befolyással rendelkező személy változása esetén alkalmazandó szabályokat ismertetjük.

Egyesül a WTS Klient és a Finacont Cikk

A két gazdasági tanácsadó cég közösen folytatja tevékenységét. A magyar számviteli és adótanácsadói piac két meghatározó szereplője, a WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. és a Finacont Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, hogy közös vezetés mellett, tevékenységeik és munkatársaik egy cégbe szervezésével szolgálják ki a jövőben ügyfeleiket. A szándékmegerősítő nyilatkozatot a felek 2023. június 12-én írták alá, a végleges pecsét a megállapodásra a szükséges hatósági engedélyek megérkezését követően, a nyár folyamán várható. Ezzel a jövőben WTS Klient néven működő vállalkozás a hazai piac egyik legnagyobb szereplőjévé válik – derül ki a WTS sajtóközleményéből.

Egyesül az MKB Bank és a Takarékbank, bankszünnapok, leállások várhatók az átállás miatt Cikk

Április 30-án lezárul az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében csaknem három éve tartó fúziós folyamat – közölte a bankholding szerdán az MTI-vel.

Egyesülhet az MKB Bank és a Takarékbank, létrejön az ország második legnagyobb bankja Cikk

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését – közölte a Magyar Bankholding.

Társaságiadó-csoporton belüli cégátalakulások kezelése Cikk

A csoportos adóalanyiság 2019. óta létezik a magyar társasági adó rendszerében. Az azóta eltelt időben számos kérdés merült fel ezzel kapcsolatban. Egy kérdéssel azonban eddig nem foglalkoztak, mégpedig a csoporton belüli cégátalakulások számviteli kezelésével. Az alábbi cikkben azt járjuk körül, hogy a társaságiadó-csoportba tartozó vállalkozások átalakulása (beolvadása, összeolvadása) hogyan hat ki az adócsoport működésére.

Jövő májustól fut új néven a második legnagyobb magyarországi bank Cikk

Jövő májusban egyesül a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Az új bank MBH Bank Nyrt. néven működik tovább, egységes márkanévvel és arculattal – közölte a Magyar Bankholding.

Közös honlapon folytatja az eMAG és az Extreme Digital Cikk

Újabb jelentős mérföldkőhöz ért az eMAG és az összeolvadása: Május 2-ától az eMAG online platformján keresztül érhetik el a vásárlók az Extreme Digital termékeit és szolgáltatásait is.

Ma éjfélkor egyesül az MKB és a Budapest Bank Cikk

A terveknek megfelelően halad a Magyar Bankholding tagbankjainak egyesítése: március 31-én éjfélkor megvalósul a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank jogi egyesülése. Az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább; és az április 2-3-ai hétvégén az azonnali fizetési rendszert ütemezetten leállítják – közölte a pénzintézet az MTI-vel csütörtökön.

Határokon átnyúló egyesülés Kérdés

Magyar kft. beolvadása EU-s tagállamban lévő kft.-be Kérdés

Nemzetközi cég beolvadása magyar cégbe Kérdés

Átalakulás, egyesülés: így lehet adó- és illetékmentes Cikk

Azonos tulajdonosi körrel rendelkező kft., illetve bt. összevonásán gondolkodnak a tulajdonosok, aminek eredményeképpen egy rt.-t szeretnének létrehozni. A kft. egy kereskedelemmel foglalkozó, nagy árukészlettel rendelkező cég, a bt.-nek pedig jelentős ingatlanvagyona van. Hogyan lehetne a tervezett átalakulást megvalósítani, hogy minél kevesebb adó- és illetékvonzata legyen az egyesítésnek? Mire kell figyelni ezzel kapcsolatban? – kérdezte olvasónk. Az rt.-ben – a tervek szerint – a tulajdonosokon kívül munkavállaló is szerezhetne részvényt. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Kötelező könyvvizsgálat speciális esetei Cikk

A törvény bizonyos speciális esetekben nem ad mentességet a könyvvizsgálat alól akkor sem, ha egy vállalkozás egyébként alatta marad a jogszabály által előírt küszöbértékeknek.

Ingatlannal rendelkező társaság egyesülése Kérdés

Kivás cégek egyesülése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1