8 találat a(z) egyéb szervezet cimkére

Változás az egyéb szervezetek beszámolókészítési kötelezettségében Cikk

Az egyéb szervezetek beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségét a 479/2016. kormányrendelet (R.) szabályozza. Írásunk az ezen szervezeteket (illetve egy részüket) érintő változásokat mutatja be.

Ezt érdemes tudni a jogi személyek és egyéb szervezetek adóügyi illetőségéről Cikk

A cikk e gyakran használt kifejezés tartalmát és jelentőségét vázolja, különös tekintettel arra, ha az illetőséget az üzletvezetés helye alapján kell meghatározni.

Nonprofit kft. könyvelése Kérdés

Egyéb szervezet EU-s szolgáltatás igénybevétele – áfa kérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéb közhasznú szervezet, mely mentes az áfafizetési kötelezettség alól, nem végez az áfamentes tevékenységén kívül mást. EU-s adóalanytól szolgáltatás igénybevétele esetén a számlán nem tüntetnek fel adólevonást, illetve nullát tüntetnek fel, és van olyan, hogy Ft-ban tüntetik fel a számla értékét, melyből nem lehet eldönteni, hogy vontak-e le adót vagy sem. A szolgáltatás igénybevételének helye van úgy, hogy Magyarország, de van, hogy az az EU-s állam, melytől megrendelték a szolgáltatást. Ezek alapján a szervezetnek keletkezik-e áfafizetési kötelezettsége, illetve áfa- és összesítő bevallást is be kell adni?

A beszámoló nyilvánossága egyéb szervezeteknél (II. rész) Cikk

A cikk azt foglalja össze, hogy az egyéb szervezetnek minősülő társaságiadó-alanyok (például ügyvédi irodák, lakásszövetkezetek, alapítványok, egyesületek) közül kinek kell, hova és mikor a beszámoló nyilvánosságát biztosítani. Vázolja azt is, mik a következményei a nyilvánosságbiztosítás elmaradásának.

Egyéb szervezet tao-bevallása Kérdés

Közhasznú alapítvány gimnáziumot működtet, amit eredetileg egyetem alapított, a Fővárosi Bíróság jegyzett be, cégbejegyzésre nem kötelezett, önálló jogi személy, kettős könyvelést vezet, egyéb szervezetként van besorolva, vállalkozói tevékenységet nem végez, költségeinek fedezetét az alapítványtól kapja. Kell-e 1729-et benyújtania és ha igen az NY1, NY2-n mit kell bejelölnie? Köszönettel: Zsuzsa

Gimnáziumi beszámoló közzététele Kérdés

Hol és milyen formában kell közzétennie az éves beszámolóját egy gimnáziumnak, amelyet egy egyetem alapított és jelenleg egy magánszemélyek által létrehozott közhasznú alapítvány tart fenn? Az OBH nem fogadta be a beszámolót, mert a gimnázium nem minősül civil szervezetnek, egyéb szervezet a besorolása, válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft. (gazdasági társaság) és egy egyéb szervezet (nem gazdasági társaság). Az egyéb szervezet 100 százalékban tulajdonosa a gazdasági társaságnak. Az ügyvezetők nem azonosak. A gazdasági társaság ingatlant vagyonkezelői jogba kap az egyéb szervezettől, és az illetékmentességnél van egy olyan lehetőség, hogy ha kapcsolt, akkor nincs illeték. Ha nem kapcsolt, akkor van illeték. A kérdésem az lenne, hogy egyéb szervezet és gazdasági társaság között értelmezhető-e a kapcsolt vállalkozás? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs