232 találat a(z) egészség-rss cimkére

Szigorítják a járványügyi korlátozásokat hétfőtől Romániában Cikk

Romániában hétfőtől csak védettségi igazolvánnyal lehet ügyfélként vagy fogyasztóként belépni a nyilvános zárt terekbe az alapvető árucikkeket forgalmazó boltok és gyógyszertárak kivételével – döntött a koronavírus-járvány miatt a bukaresti kormány pénteken.

Döntött az Alkotmánybíróság: többletjogok köthetők a védettségi igazolványhoz Cikk

Elutasította az Alkotmánybíróság a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. kormányrendelet egyes rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítványokat – derül ki a testület honlapján közzétett tájékoztatásból. A nagyszámú indítványozó által támadott rendelkezések a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára az azzal nem rendelkező személyekhez képest többletjogosítványokat adtak.

Így kaphat támogatást az ellátásra utazó beteg 2022-től Cikk

Ha a beteg tb-támogatottan veszi igénybe többek között az orvosi, ápolási, gyógyászati ellátást, akkor távolsági utazásához adott esetben támogatást kaphat a kormányhivatal egészségbiztosítási szervétől. Erre a támogatásra nem csak az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevő beteg, hanem akár annak kísérője is igényt tarthat. Az alábbi cikkben összefoglaljuk, hogy a fenti utazási költségtérítésben milyen kedvező változások lesznek 2022. január 1-jétől.

Kártevővel szennyezett rizst hív vissza a Tesco Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján figyelmeztet a Tesco-Global által forgalmazott Hearty food rizs visszahívására.

Szigorodhatnak a mézkeverékek származásjelölési előírásai Cikk

Ígéretet tett az Európai Bizottság a mézkeverékek származásjelölési előírásának felülvizsgálatára az uniós Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői ülésén, eredményre vezettek az elmúlt két év erőfeszítései – közölte az Agrárminisztérium a tanács luxemburgi ülését követően.

Párásítókat, aromadiffúzorokat ellenőriztek: több a veszélyes, mint a biztonságos Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) első alkalommal ellenőriztette akkreditált laboratóriumával a légnedvesítők és aromadiffúzorok biztonságosságát, a húsz párásítóból mindössze három termék felelt meg a szerkezeti és villamossági követelményeknek, a többi tizenhetet a hatóság leparancsolja az üzletek polcairól – közölte az ITM pénteken az MTI-vel.

Elektromos kerékpárok: ismét lehet pályázni állami támogatásra Cikk

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében október 4. és 8. között már a tizenegyedik alkalommal lehet pályázni állami támogatásra elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzéséhez – közölte Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Keresőképtelenség vagy alkalmatlanság? Így lehet jogszerűen felmondani Cikk

A járvány idején különös aktualitása van annak, hogy meg tudjuk különböztetni a keresőképtelenség, illetve az egészségügyi alkalmatlanság kategóriáit. Míg az első munkajogi védelmet eredményez, az utóbbi jogszerű felmondási indok.

Covid-19: az antitestvizsgálatra juttatott összeg nem adómentes Cikk

Ha a munkáltató szeretné antitestméréssel felmérni munkavállalói védettségét, milyen adózással teheti ezt meg, lehet adómentes, vagy bérként adózik? Az Adózóna olvasójának felvetésére Lepsényi Mária adószakértő válaszolt, a NAV és az EMMI álláspontját is megkérdezve.

Szalmonellával szennyezett steakborsot hív vissza az Aldi Cikk

Szalmonellaszennyezettség miatt visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. – közölte ma a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Pluszpénz a kórházaknak a gyorsabb műtéti beavatkozásokra Cikk

A veszélyhelyzet miatt elhalasztott ellátások pótlására szolgáló kiemelt várólista-csökkentési programot indít a kormány. A programba bevont szolgáltatóknál a kormányrendeletben megnevezett ellátásokra az alapdíj 130 százalékának és az elszámolható súlyszám szorzatának megfelelő finanszírozási díj számolható el – derül ki a Magyar Közlöny 175. számában közzétett 542/2021. számú kormányrendeletből.

Életbiztosítás: akár 1 millió forinttal többe kerülhet egy dohányosnak Cikk

A dohányzás kockázatával is számolnak a biztosító társaságok, amikor meghatározzák egy biztosítási termék díját. A Bankmonitor.hu szakértőinek számításai szerint a díjkülönbség összeségében akár 1 millió forint is lehet.

Jogosultság baleseti járadékra – üzemi baleset, igényérvényesítés Cikk

A baleseti járadékra való jogosultsághoz három feltétel együttes teljesülése szükséges. Első, hogy az érintett személy üzemi balesetet szenvedjen, a második, hogy a baleset következtében meghatározott mértékű egészségkárosodása keletkezzen, a harmadik pedig, hogy a járadék megállapításának kezdő napján ne illessék meg a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (rehabilitációs, rokkantsági ellátás).

Magyarország 400 ezer AstraZeneca vakcinát ad el Vietnámnak Cikk

A Magyar Közlöny 173. számában megjelent COVID–19 vakcina Vietnámi Szocialista Köztársaság részére adásvétellel történő értékesítésről szóló 1653/2021. (IX. 21.) Korm. határozat.

Bioteákat hív vissza a Nébih magas THC-tartalom miatt Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján figyelmeztet a bio HAND TEE Felina, organic HEMP TEA Felina és a bio Kender tea Felina visszahívására.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31