32 találat a(z) e-számla cimkére

E-számlák kontírozása Kérdés

E-számla kötelező használata Kérdés

Ultrakonzervatív a magyar vállalkozások számlázási gyakorlata Cikk

A magyar vállalatok számlázási gyakorlata még többnyire az évtizedekkel ezelőtt kialakított számviteli szabályokon és mindennapos rutinon alapszik, amit ma kiegészít a szkennelés és a PDF számlaképek e-mailen történő továbbítása a Grant Thornton globális üzleti- és adótanácsadó cég magyarországi irodájának tapasztalatai szerint. Az e-számlázás további népszerűsítésére van szükség, mert ezzel komoly pénzügyi megtakarítást és hatékonyságnövelést érhetnek el a magyar vállalatok, nem beszélve arról, hogy a kevesebb papír felhasználásával környezetvédelmi erőfeszítéseket is tehetnek.

E-számlázás, számlaadatok lekérdezésének jó gyakorlata – NAV-kerekasztal Cikk

A számladatok lekérdezhetővé tételének – vagyis a könyvelés és az áfabevallás automatizálása irányába tett óriási lépés – egyéves évfordulója kapcsán az SDSYS Zrt. online szakmai beszélgetést szervezett a tapasztalatokról. Czöndör Szabolcsot, a NAV KAVIG Informatikai és Transzferár Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetőjét, Mizsányi Attilát, a NAV Digitális Megoldások Ellenőrzési Osztályának osztályvezetőjét, Kocsis Csabát, az online számla rendszer fejlesztési vezetőjét és Szalai Anettet, a Onespire Zrt. Outbound logisztika, account mmt. menedzserét Poór Károly, az SDSYS cégvezetője kérdezte az e-számlázás jó gyakorlatáról és a még mindig fennálló problémákról. A beszélgetés hátterét az SDSYS által elkészített felmérés jelentette, amelyben a felhasználók – piaci szereplők, könyvelők – értékelhették az online számla-adatszolgáltatás működését, jelezhették esetleges fejlesztési igényeket – áll a cég közleményében.

Számlakiállítás Kérdés

E-számla teljesítési igazolás Kérdés

E-számla Kérdés

Magánszemélynek e-nyugta adható-e? Kérdés

Így kell kiállítania a számlát a szállásadónak Cikk

Hogyan kell kiállítania a szállásadónak a számláját, szükséges-e az e-számla? Olvasói kérdésre Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Szállásadó számlája Kérdés

E-számla könyvelése Kérdés

E-számla megítélése Kérdés

Számlázóprogramból küldendő PDF számla Kérdés

Bizonytalanok vagyunk abban, hogy a számlázóprogramból, e-mailen kiküldött számla elektronikus számlának minősül-e, hiszen a számla formája a kibocsátás és a befogadás pillanatában is elektronikus. Az elektronikus számlázás esetében a felek előzetes megegyezése szükséges, mivel a befogadó félnek technikai háttérre van szüksége az e-számlák befogadásához. Kérdésem az, hogy amennyiben a PDF-ben számlát kiküldő vállalkozás az ügyfelei számára nyilatkozatot küld, és arra nem kap nemleges választ a számlái e-formában történő továbbítására, mentesülhet-e a számla papír alapú kiküldésétől vevői számára? Előre is köszönöm válaszukat Sándor Józsefné

E-számla Kérdés

A programunk lehetőséget ad e-számla kiadására, már szerződtünk egy céggel, amely az időbélyeget és a hozzá tartozó egyéb tevékenységet végzi. Nagyjából összeállítottuk a partnerek listáját, akikkel elképzelhető ez a fajta számlaátadás. Ezek után kérdéseim: – A számlabefogadótól nyilatkozatot kell kérnünk, az összes számlához szükséges adatának megadásával, plusz a fogadó e-mail-címével? – Legfontosabb kérdésem, amire nem találtam sehol sem választ, hogy a készpénzes számla mehet-e e-számlaként. A boltjainkban a nyugták és a készpénzes számlák azonnal beütésre kerülnek a pénztárgépbe, a vevő vagy a pénztárgép-nyugtát vagy a készpénzes számlát kapta a kezébe. Gyors segítségét előre is köszönöm.

E-számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítsen tisztázni az alábbi kérdést! Az e-számla fogalmát ismerem, kérdésem hogyan lesz egy számlából csak digitális, fájl formájában bíró bizonylat? Jelenleg ügyfeleinknek távnyomtatott, azaz online számlát küldünk ki, melyet ügyfeleink 90 százaléka e-számlaként kezel. Okozhat ez bárkinek problémát? Írjuk meg kísérőlevélben az ügyfeleknek, hogy ez egy távnyomtatott számla?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Végelszámolás utáni adózás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áfabevallás gyakorisága év közben

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs