29 találat a(z) e-számla cimkére

E-számlázás, számlaadatok lekérdezésének jó gyakorlata – NAV-kerekasztal Cikk

A számladatok lekérdezhetővé tételének – vagyis a könyvelés és az áfabevallás automatizálása irányába tett óriási lépés – egyéves évfordulója kapcsán az SDSYS Zrt. online szakmai beszélgetést szervezett a tapasztalatokról. Czöndör Szabolcsot, a NAV KAVIG Informatikai és Transzferár Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetőjét, Mizsányi Attilát, a NAV Digitális Megoldások Ellenőrzési Osztályának osztályvezetőjét, Kocsis Csabát, az online számla rendszer fejlesztési vezetőjét és Szalai Anettet, a Onespire Zrt. Outbound logisztika, account mmt. menedzserét Poór Károly, az SDSYS cégvezetője kérdezte az e-számlázás jó gyakorlatáról és a még mindig fennálló problémákról. A beszélgetés hátterét az SDSYS által elkészített felmérés jelentette, amelyben a felhasználók – piaci szereplők, könyvelők – értékelhették az online számla-adatszolgáltatás működését, jelezhették esetleges fejlesztési igényeket – áll a cég közleményében.

Számlakiállítás Kérdés

E-számla teljesítési igazolás Kérdés

E-számla Kérdés

Magánszemélynek e-nyugta adható-e? Kérdés

Így kell kiállítania a számlát a szállásadónak Cikk

Hogyan kell kiállítania a szállásadónak a számláját, szükséges-e az e-számla? Olvasói kérdésre Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Szállásadó számlája Kérdés

E-számla könyvelése Kérdés

E-számla megítélése Kérdés

Számlázóprogramból küldendő PDF számla Kérdés

Bizonytalanok vagyunk abban, hogy a számlázóprogramból, e-mailen kiküldött számla elektronikus számlának minősül-e, hiszen a számla formája a kibocsátás és a befogadás pillanatában is elektronikus. Az elektronikus számlázás esetében a felek előzetes megegyezése szükséges, mivel a befogadó félnek technikai háttérre van szüksége az e-számlák befogadásához. Kérdésem az, hogy amennyiben a PDF-ben számlát kiküldő vállalkozás az ügyfelei számára nyilatkozatot küld, és arra nem kap nemleges választ a számlái e-formában történő továbbítására, mentesülhet-e a számla papír alapú kiküldésétől vevői számára? Előre is köszönöm válaszukat Sándor Józsefné

E-számla Kérdés

A programunk lehetőséget ad e-számla kiadására, már szerződtünk egy céggel, amely az időbélyeget és a hozzá tartozó egyéb tevékenységet végzi. Nagyjából összeállítottuk a partnerek listáját, akikkel elképzelhető ez a fajta számlaátadás. Ezek után kérdéseim: – A számlabefogadótól nyilatkozatot kell kérnünk, az összes számlához szükséges adatának megadásával, plusz a fogadó e-mail-címével? – Legfontosabb kérdésem, amire nem találtam sehol sem választ, hogy a készpénzes számla mehet-e e-számlaként. A boltjainkban a nyugták és a készpénzes számlák azonnal beütésre kerülnek a pénztárgépbe, a vevő vagy a pénztárgép-nyugtát vagy a készpénzes számlát kapta a kezébe. Gyors segítségét előre is köszönöm.

E-számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítsen tisztázni az alábbi kérdést! Az e-számla fogalmát ismerem, kérdésem hogyan lesz egy számlából csak digitális, fájl formájában bíró bizonylat? Jelenleg ügyfeleinknek távnyomtatott, azaz online számlát küldünk ki, melyet ügyfeleink 90 százaléka e-számlaként kezel. Okozhat ez bárkinek problémát? Írjuk meg kísérőlevélben az ügyfeleknek, hogy ez egy távnyomtatott számla?

E-számla minősítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Válaszára hivatkozással, mi alapján értékeli a kérdést feltevő e-számlának vagy papír alapú számlának az elektronikusan érkezett bizonylatot (ha megfelelő hitelesítéssel is ellátott)? Illetve, ha kérés és jóváhagyás nélkül érkezik egy céghez elektronikus számla, amit a szóban forgó társaság – ügyviteli rendszerek miatt – a továbbiakban nem tud elektronikusan kezelni (iktatni, kontírozni stb.), akkor hogyan jár el helyesen ezen számlák könyvelésekor? Helyes az elektronikusan érkező számla kinyomtatott másolatát kontíroznia? Például közműszámlák esetén nincs választási lehetőség. Köszönettel.

E-számla nyomtatva Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vonatkoznak-e az alábbi cikkben https://adozona.hu/altalanos/Digitalis_archivalas_online_szamlazassal__u_XZWJHC ecsetelt kötelezettségek arra az esetre is, ha a beérkező e-számlákat könyvelésszervezési okokból sajnálatos módon kinyomtatjuk? Köszönöm válaszukat, üdvözlettel: Gabi

Elektronikus számla befogadása esetén mik a teendőnk? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Eddig elzárkóztunk az e-számla befogadásától, mert nem gondoltuk, hogy fizetni szeretnénk bárkinek is 1-2 számla megőrzéséért. Nem vagyok tisztában az ellenőrzésével, hogy hiteles-e, alkalmas-e áfa visszaigénylésére, rendben van-e a számla adattartalma, milyen formátumban érkezik, meg tudjuk-e nyitni még 8 év múlva is stb. Hogyan kontírozunk egy elektronikus számlát? Hogyan kapcsoljuk hozzá a mi kontírozásunkat? A mi könyvelési sorszámunkat? Hogyan kell előállítani egy ilyen kapcsolható fájlt? Ezt is venni kell? Az utólagos módosítást hogyan zárom ki? A megőrzés hogyan történik? Ezért ismét fizetek egy szolgáltatónak? Évente 5-10 számláról van szó. Várom válaszukat. Üdvözlettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata, kifizetőt terhelő 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

2020. évi helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs