52 találat a(z) e-mail cimkére

M30-as aláírás nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alkalmazott e-mailben kapta meg a tavalyi évre vonatkozó M30-as igazolását egy cégtől, aláírás, bélyegző nem volt rajta. Nincs ellátva elektronikus aláírással, időbélyegzővel, semmivel, egy sima e-mail érkezett. Kérdésem, hogy elfogadható-e így az igazolás, vagy abból a magánszemélynek szükséges szereznie egy aláírással (és ha kell) bélyegzővel ellátott példányt is ahhoz, hogy hitelesnek lehessen tekinteni és felhasználhassa a bevallása elkészítésének és egy későbbi esetleges adóellenőrzésnek a során? Válaszát előre is köszönve.

Szerződés szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy két cég közötti szerződéskötés szabályos-e, hogy ha az egyik fél a szerződést aláírva e-mailen elküldi a másik cégnek? A másik cég aláírja, majd vissza küldi e-mailen. Tehát az eredeti aláírás nincs meg egyik félnek sem a másiktól. Válaszát előre is köszönöm.

IPA – közvetített szolgáltatás – írásbeli szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az IPA-nál a közvetített szolgáltatás egyik feltétele az írásbeli szerződés. Kérdésem, hogy az e-mail írásbelinek minősül-e? A törvény nem definiálja az írásbeliség fogalmát. Előre is köszönöm válaszukat.

NAV e-mailek Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Nem tudom, kinek tegyem fel a kérdést. Július elején – szabadságról visszatérve – értesültem, hogy minden elektronikusan elküldött bevallás minimum 6 e-mailt + az értesítési tárhelyen 6 üzenetet generál. Akkor az volt az újságcikkben, hogy a könyvelők érdekképviseletének fellépésére ez augusztusban megszűnik. Hát nem így lett. Sőt, mivel nem olvasom el a tárhelyen, hogy "feltöltöttem", "letöltötték", "átvették", kapok mindezekre felszólítást, hogy irgum-burgum, ha nem olvasom el 5 munkanapon belül, akkor meghiúsulási értesítőt küldenek, és tényleg küldik.Tetézve az elfogadó nyugta procedúrájával, meg az áfa hibátlan bevallásról szóló értesítőivel. Ki, mennyi pénzt kapott ezért az újításért? Én kicsi könyvelőirodát vezetek, de aki több száz ügyfelet szolgál ki, az külön embert foglalkoztat ezen üzenetek kezelésére? Normális országban élünk? Mikor lesz ennek vége? Ennyit ér a könyvelők érdekképviselete? (Úgy látszik: igen) Talán, ha még több fórumon felvetnék ezt a lehetetlen állapotot, lenne hatása. Köszönettel: Bertháné

Ettől őrülnek meg a könyvelők – botrány az ügyfélkapunál Cikk

Az elektronikus közigazgatás magját jelentő ügyfélkapu tárhelyét a múlt péntektől levélszemét árasztotta el. A jelenleg még önálló KEKKH és a fejlesztés informatikai feladataiért felelős NISZ Zrt. vezetői úgy gondolták, hogy széles körű egyeztetés nélkül, egyetlenegy elektronikus hivatali beadványról rögtön 3 választ küldetnek vissza – írja honlapján a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Pdf formátumban küldött számla Kérdés

Tisztelt Szakértők! Sok cikk jelent meg mostanában az elektronikus számlázásról, annak tartalmi, formai feltételeiről, kellékeiről stb. Sajnos ezekből nem tudtam egyértelműen eldönteni azt, hogy a mostanában terjedőben levő, e-mailban, pdf formátumban küldött számlák bizonylatként megfelelnek-e a számviteli és az áfatörvény idevonatkozó rendelkezéseinek. Legutóbb az egyik partneremtől kaptam egy értesítést arról, hogy ők ezekután a számlakibocsátásukat a számlázó programjuk által pdf formátumban generálva, e-mailban automatikusan címemre elküldve fogják teljesíteni. Értesítésük érvelése szerint ez így egy papír alapú számla, amit kinyomtatva teljes értékű bizonylatot kapok. Kérdezem, hogy ezen módszer megfelel-e a jogszabályi előírásoknak, el kell-e fogadnom így a számlát, mit és hogyan kell megőriznem az ilyen rendszernél, elég-e a nyomtatott bizonylat, az e-mailt is őriznem kell-e esetleg? Köszönöm segítségüket. Rebák Sándor

E-mail, kamera: milliós bírságot fizethet a túl kíváncsi munkáltató Cikk

Belenézhet-e a munkáltató dolgozója e-mailjébe, hol ellenőrizheti kamerával, és hol nem? Mikor ütközik a munkavégzés jogos kontrollja a munkavállaló személyhez fűződő jogaival. A Deloitte Legal hálózat összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiválás esetén de minimis kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs