50 találat a(z) chipsadó cimkére

A mezei adócsalók megúszhatják Cikk

Az Országgyűlés tegnap nem csak a NAV-ot integrálta a nemzetgazdasági tárca alá, hanem további 30 törvény több száz pontját − a közbeszerzéstől a nyugdíjszabályokon át a korrupcióellenes harcig − is módosította.

Bevallás az egyes adókötelezettségekről Esemény

2014. május 20.

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Cégünk tasakban kiszerelt fűszerkeveréket értékesít, mely neta-köteles. A terméket egy szlovák vevőnek adtuk el. Az árut cégünk szállítólevéllel – melyet leigazoltak – vitte el a vevőnek a terméket Szlovákiába. A kérdésem az lenne, hogy az értékesített termék kapcsán a netát meg kell-e fizetnünk, vagy a közösségen belüli értékesítés esetében mentesülünk ez alól? Köszönöm válaszát.

Így buktatta le a nagymama a NAV-nál az édességgyártót Cikk

Nem fizetett népegészségügyi termékadót egy zalai édességgyártó cég, amelyről kiderült, hogy az általa gyártott mézes puszedlihez a feltüntetettnél több cukrot használt – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője az MTI-t.

Adó a kávéra, a szakállra és az ablakra Cikk

Mindig is bővelkedtek a fantáziában a kormányok és uralkodók, ha arról ötleteltek, mivel növeljék bevételeiket, vagy térítsék nekik tetsző magatartásra polgáraikat - derül ki az mfor.hu összeállításából.

Nem hozza a számokat a chipsadó Cikk

A tervezettnél várhatóan 1-2 milliárd forinttal kevesebb bevétel folyik be a költségvetéshez a népegészségügyi termékadóból, az úgynevezett chipsadóból - írja a hétfői Világgazdaság.

Gazdaságilag hasznos a "chipsadók" bevezetése egy világbankos szakértő szerint Cikk

Az úgynevezett "chipsadók" bevezetése gazdasági szempontból nagyon hasznos lehet a Világbank egészségügyi főtanácsadója szerint. Armin Fidler az ausztriai Gasteinben, az Európai Egészségügyi Fórumon nyilatkozott erről csütörtökön az APA osztrák hírügynökségnek.

Adóemeléssel az egészségesebb életért - javasolják szakértők Cikk

Az agyvérzés és a szívroham okozta halálesetek számát felére lehetne csökkenteni azzal, ha megemelnék a hizlaló élelmiszerek adóját, betiltanák azok reklámozását, a gyümölcsökre és a zöldségekre kivetett adók pedig csökkennének - állítják szívbetegségek megelőzésével foglalkozó európai szakértők.

Mégiscsak csordogál a chipsadó Cikk

A korábbi becslésekhez képest kisebb lehet az elmaradás az idei tervhez viszonyítva chipsadófronton, a labdarúgó Eb és a nyár ugyanis szépen hizlalja a bevételeket - írta a csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

A tervezettnél kevesebb folyik be a chipsadóból Cikk

A tervezettnél kevesebb bevétel folyik be a népegészségügyi termékadóból (neta) - írja a keddi Napi Gazdaság.

Rosszul teljesít a chipsadó Cikk

Bár a kormány menet közben kibővítette a népegészségügyi termékadó (neta) hatálya alá tartozó termékek körét, az időarányos bevételek a vártnál gyengébben teljesülnek. A chipsadó vesztesei leginkább a sós snackek, az ételízesítők és az üdítőitalok gyártói. Más érintettek viszont kifejezetten megúszták.

Az ENSZ "csipszadót" vezetne be világszerte Cikk

Az egészségtelen élelmiszereket terhelő különadó bevezetését javasolja az ENSZ egy kedden bemutatott jelentésében.

Több pénzt vártak a chipsadóból Cikk

A tervezett 5 milliárd forint adóbevétel helyett csak 3,3 milliárd forint folyt be az államkasszába a chipsadóból.

Van aki jól jár a chipsadóval Cikk

A legnagyobb terheléssel és kockázattal járó munkakörökben dolgozó egészségügyiek kapnak idén abból a hárommilliárd forintból, amely a népegészségügyi termékdíjból, vagyis a chipsadóból folyik be - írja a Magyar Nemzet. A 120 ezer egészségügyi dolgozó közül körülbelül 42 ezer számíthat pénzre.

Kiknek küld kérdőívet az adóhatóság jövőre? Cikk

A parlament elfogadta a 2012-es évre vonatkozó adóváltozásokat és a költségvetést, amelynek nyomán számos változáshoz kell alkalmazkodnia az adózóknak. Mi vár ránk szja-ban, áfában, társasági adóban, ki fizeti jövőre a környezetvédelmi termékdíjat, s kiket fog ellenőrizni az adóhatóság?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámolása

Széles Imre

tb-szakértő

Táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Jogutódlás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close