18 találat a(z) cégjog cimkére

Letölthető VálaszAdó adózási szaklapok 2021 Cikk

VálaszAdó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Letölthető VálaszAdó adózási szaklapok 2020 Cikk

VálaszAdó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2019 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2018 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2017 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Letölthető Válaszadó adózási szaklapok 2016 Cikk

Válaszadó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Cégjog: konfekció helyett egyedi szabásminta. Mit enged az új Ptk.? Cikk

Az új Ptk. egyik legnagyobb újítása, hogy a társasági jogszabályok eltérést engedővé, azaz diszpozitívvá váltak. A korábbi kötelező erejű szabályozás csak akkor engedett a jogszabálytól eltérő megállapodást a társasági szerződésben, ha azt a törvény kifejezetten megengedte.

Átalakulás, egyesülés, szétválás: ezentúl így kell Cikk

A kft-k jelentős része nem rendelkezik a Polgári törvénykönyvben (Ptk) jövő tavasztól kötelezően előírt legalább 3 millió forintos törzstőkével. Így ha ezt a követelményt a már meglévő kft-knek is teljesíteniük kell, előfordulhat, hogy tízezrével alakulnak majd át bt-vé. Feltehetően már új előírások szerint kell eljárniuk (miként bármilyen más, bármilyen okból átalakuló cégnek is), ugyanis a napokban nyújtotta be a kormány az Országgyűléshez T/12095. számon azt a törvényjavaslatot, amely az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről és szétválásáról szól. Ha a javaslatot elfogadja a Parlament, a törvény az új Ptk-val egyidejűleg, azaz 2014. március 15-én fog hatályba lépni.

Az egyesülés veszélyei Cikk

Nemrégiben megkerestek egy olyan ügyben, amelyben egy speciális társasági formát jelentő intézmény, azaz egy egyesülés igazgatója tájékoztatott arról, hogy adóellenőrzést rendeltek el náluk.

Törölt adószámmal beolvadás Kérdés

Egy cég adószámát törölték. Beolvadhat-e másik cégbe ebben az esetben? Cégbíróságon még létező.Köszönöm: BE

Céginformáció Kérdés

„A” KFT (Ügyvezetője: Nagy Iksz, Egyszemélyes tagja: „B” KFT, Törzsbetét: 3000 e.FT, alapítás éve 2002. év, 2008 előtti tagok, vagy tag neve ismeretlen)„B” KFT (Ügyvezetője: Kis Ipszilon, Tagjai: Nagy Iksz 2900 e.Ft-tal, Kis Ipszilon 100 e. FT-tal, alapítás éve 2008. év, „B” KFT tulajdonában van egy Nagy Értékű Ingatlan.) Esemény:1) 2008-ban Nagy Iksz átépítés, ráépítés címen építési engedélyt kér és kap az Építési Hatóságtól a Nagy Értékű Ingatlanra vonatkozóan, és így a továbbiakban az „A” Kft, mint építtető működik.2) 2009.08.03-án „B” KFT megvásárolja „A” KFT 100%-os üzletrészét.3) 2010.06.15-én „B” KFT eladja a Nagy Értékű Ingatlanát „A” KFT-nek. 4) 2010.12.31-én „A” KFT a Nagy Értékű Ingatlant beruházásként tartja nyilván. 5) 2011 március 1-én az átépítés elkezdődik. 6) 2011. augusztus: az „A” KFT, mint építtető nem fizet a kivitelező fővállalkozónak, a fővállalkozó az alvállalkozónak. 7) 2011. szeptember: az Építési Hatóság az építkezést leállítja az engedélyezési tervtől való lényeges eltérés miatt. 8) 2011. az építtető nem érhető el, Nagy Iksz eltűnik. Kérdéseim: 1) az 1-hez: Az Építési Hatóság jogszerűen adta-e ki az Építési engedélyt 2008-ban az „A” KFT részére?, Képviselő: Nagy Iksz! 2) a 2-hez: Az „A” KFT egyszemélyes tagja megvásárolhatja az „A” Kft-t, illetve annak 100%-os üzletrészét? 3)a 3-hoz: „B” KFT eladhatja Nagy Értékű Ingatlanát a 100%-ban tulajdonában lévő „A” KFT-nek?(Partneri kapcsolatban, illetve szerződéses jogviszonyban a másik félről ezeket a nyilvános céginformációkat értük el, további például tulajdon lapi információk nem állnak rendelkezésünkre.) Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Kültag vagy beltag? Bonyodalmat okozó elírás a törvénymódosításban Cikk

Elírás van a zárószavazás előtt a parlament elé kerülő törvénytervezetben: a jogalkotó kültagot és beltagot kever a szövegben.

Így lehet taggyűlést tartani telefonon Cikk

Talán sokan nem tudják, hogy a hatályos 2006. évi IV. törvény a gazdasági társaságokról (továbbiakban: Gt.

Így spórolhatnak a cégek a közzététel összegén Cikk

Bár több olyan lehetőséget is biztosítanak a jogszabályok a cégek számára, melyek közvetve vagy közvetlenül jelentős költségmegtakarítással járhatnak, mégis viszonylag kevesen tudják és még kevesebben élnek azokkal a lehetőségekkel. Ilyen közvetlen költségmegtakarítással járó és egyben az ügyintézést könnyítő, azt nagyban egyszerűsítő, alkalmasint gyorsító lehetőség, hogy a cégek közleményeiket a cég honlapján is megjelentethetik, megspórolva ezzel a közzétételi költségtérítés adott esetben több tízezer forintos összegét. Cikkünkben erre a lehetőségre szeretnénk felhívni figyelmüket.

Milyen buktatói vannak a beolvadásnak? Kérdés

Milyen buktatói vannak a beolvadásnak?Cégünk beolvadna egy másik cégbe (kft egy másik kft-be), és az átalakulással kapcsolatban kérdezem, milyen tennivalóink lehetnek, milyen buktatói vannak egy ilyen műveltnek? Hogyan érinti ez a társasági adónkat erre az évre, illetve az egyéb fizetési kötelezettségeinket?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Közjegyzői formaváltás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás bt. kiszámlázhat-e ügyvezetést 2.0

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás vállalkozó iparűzési adója 2021-ben

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs