233 találat a(z) cég cimkére

Nem a minimálbér után kell járulékot fizetni 2011-től - új szabály Cikk

Megszűnt a tevékenységre jellemző kereset, de nincs vége a bosszantásnak, 2011-től a garantált bérminimum szerint kell egyes esetekben a járulékokat fizetni. Az eseteket széljárás szerint lehet megítélni.

APEH-ellenőrzés: trükközhetnek a revizorok - új szabály Cikk

Az önellenőrzés szabályaival eddig a cégek élhettek vissza, a 2011-es módosítást követően már ez a lehetőség az adóhatóság kezében van. A kérdés csupán az, hogy él-e majd a törvény adta jogával?

"Békét a magyaroknak, adót a bankoknak" Cikk

Békét a magyaroknak, adót a bankoknak címmel közölt budapesti tudósítást pénteki számában a Financial Times Deutschland (FTD). Az írás szerint a jobboldali magyar kormány "kasszíroz" a pénzintézeteknél, ami sokkolja az ágazatot, a lakosság viszont ünnepel.

Minden ötödik cégre rászáll az APEH Cikk

A munkahely elvesztésétől való félelem miatt egyre többen gondolkoznak azon, hogy saját vállalkozásba kezdenek. Bár az elmúlt év tömegesen termelte az új vállalkozásokat, a válságban született beruházások életképessége erősen megkérdőjelezhető. Ahhoz, hogy a cégek hosszú távon is működő képesek legyenek nem elég egy jó ötlet, a működésről szóló szabályokról és a felmerülő költségekről is érdemes tájékozódni – jobb esetben még a piacra lépés előtt.

Közokiratot állít ki, de kénye kedve szerint ad számlát Cikk

A Cégszolgálatnak rövidíthető szervezet felel a cégnyilvánosságért a Cégközlöny szerkesztősége pedig a közleményekért, lehetőleg felelősségvállalás nélkül. Pedig csinos éves bevételt tudhat magáénak általuk a minisztérium. Mire jó ez a szervezeti rend és jelenleg mi múlik ezen?

Hétfői határidő: ne adjunk tippet az APEH-nek Cikk

A kettős könyvvitelt vezető vállalkozások számára fontos határidő május 31-e: hétfőig van ugyanis lehetősége a cégeknek letétbe helyezni és közzétenni éves beszámolójukat. Az APEH a tavalyi év végéig több száz esetben rendelte el az adószám felfüggesztését a beszámoló közzétételének elmulasztása következményeként, idén ez a szám már kétezer körül van.

Több mint 100 ezer adós cég a feketelistán Cikk

Az elmúlt egy évben folyamatosan mintegy 120 ezer vállalkozás neve szerepel az adóvégrehajtás alá vont cégekről készült listán annak ellenére, hogy hetente több mint ötezer cég adóvégrehajtási ügyét lezárják.

K+F: hogyan csökkenthető az adóalap és adózás előtti eredmény? Cikk

A kutatással és fejlesztés - az OECD ajánlás szerint - háromféle tevékenységet ölel fel: az alapkutatást, az alkalmazott kutatást és a kísérleti fejlesztést. Az adózás előtti eredmény és az adóalap is csökkenthető, de hogyan?

Vis maior előrehozott nyugdíjazásnál? Cikk

Két évtizede működő mikrovállalkozás beltagja sérelmezi, hogy előehozott nyugdíjazása során nem arányosan vették figyelembe a befizetett járulékait. Az Adózóna nyugdíjszakértőjét kérdeztük a lehetséges okokról.

Vége a fantomcégeknek! Cikk

A számviteli beszámoló beküldésének elmulasztásától számított 100 nappal később törlik a renitens vállalkozást! A megmaradt cégek adatai eközben sosem látott nyilvánosság mellett válnak végre hozzáférhetővé.

Az APEH átminősítéssel fenyeget - súlyos bírságok Cikk

A beltagoknak és kültagoknak nem árt odafigyelniük arra, hogy az adóhatóság úgy is szélesítené a járulékfizetők körét, hogy erőből, vagy a nyilatkozatok alapján átminősíti az addigi jogviszonyt tagi közreműködéssé. A művelet eredményeként akár tönkre is mehet a vállalkozás. Ruszin Zsolt kommentálja az adóhivatal eljárását.

Tíz százalékkal többet ajándékoznak a cégek, mint tavaly Cikk

A cégek, a tavalyi évhez képest átlagosan 10 százalékkal több ajándékutalványt adnak – derül ki a Sodexo Pass év végi felméréséből.

Több mint százezer cég szűnt meg az átalányadó miatt Cikk

Több mint százezer cég szűnt meg vagy volt kénytelen felfüggeszteni működését Romániában az első félévben, ez a szám hétszer nagyobb a tavalyi hasonló időszakhoz képest, derül ki a román országos cégnyilvántartási hivatal statisztikájából.

Egyéni vállalkozó, áfaalany és számlakiállítás Cikk

Áfaalannyá válik-e az egyéni vállalkozó, ha átlépi az 5 milliós árbevételi határt? Mi ilyenkor a teendő? Olvasói kérdésekre az Adófórum szakértője.Kovácsné Álmosdy Judit válaszol.

Egyszerűsített nyilvántartás: mennyit spórolhatnak a cégek? Cikk

Egyszerűsített nyilvántartások készítésével nem csak időt, de gyakran a magas tanácsadói díjakat és adatbázis-vásárlási költségeket is megtakaríthatják a vállalkozások.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs