115 találat a(z) beolvadás cimkére

Beolvadt cég bankszámláját a jogutód cég használhatja-e? Kérdés

Beolvadásos kiválás Kérdés

Utazásközvetítő beolvadása egy kft.-be Kérdés

Üzletrészek cserearányának meghatározása Kérdés

Beolvadásos kiválás Kérdés

Beolvadás Kérdés

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 2. Kérdés

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése beolvadásnál Kérdés

Kiválás leértékeléssel – társasági adó Kérdés

Beolvadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két jogilag független társaság átalakulást határozott el: A Kft. beolvad a B Kft.-be. Az átalakulásról szóló döntést a tulajdonosok május 15-éig fogják meghozni. Kérdésem: az átalakuláshoz vagyonmérleg-tervezetként felhasználhatók-e a 2019. évi beszámolók? (A két társaság nem kíván élni az átértékelés lehetőségével.) Az átalakulással létrejövő társaság jegyzett tőkéjének meghatározására milyen szabályok vonatkoznak? Amennyiben a beolvadó gazdasági társaság tulajdonosa nem kíván tagként részt venni az átalakulással létrejövő gazdasági társaságban, vele mikor és hogyan kell elszámolni? Üdvözlettel: Ecker Dániel

Beolvadás, cserearány-változás, árfolyamkülönbözet Kérdés

Tisztelt Szakértő! "R" Kft. tulajdonos 50%-ban "V" Zrt.-ben. "V" Zrt. beolvadt "N" Zrt.-be. Az átalakulás kapcsán a cserearányok változtak, így az eredeti 50% helyett a beolvadást követően a "R" Kft. részesedése 12,5% lett. Az "R" Kft.-ben elszámolandó részesedés árfolyam-különbözetének megállapításánál figyelembe kell venni a cserearányokat? Az átalakuló társaság végleges vagyonmérlege szerinti saját tőke értékékénél arányosan 50%, vagy 12,5%-kal kell számolnunk az árfolyam-különbözetet?

Felmentési idő Kérdés

Tisztelt Szakértő, „A” kft. 2019.12. 31-gyel beleolvad „B” kft.-be. „A” kft. jogutódja „B” kft. lesz. Az „A” kft. munkavállalójának munkaviszonyát 2020. 03. 31-gyel – ekkor már mint „B” kft. alkalmazottja – közös megegyezéssel megszüntetik, és „B” kft. szolgáltató központjába („C” kft.) új munkaszerződéssel kerül át nem jogfolytonosan. „B” kft.-nél csak a végkielégítést akarják kifizetni. A munkavállalónak ilyenkor is jár a felmentési idő? Jogszerű így, hogy „B” kft. nem foglalkozik a felmentési idővel? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyéni cég beolvadása kft.-be Kérdés

Adott egy egyéni cég, melynek vagyonában az egyéni vállalkozói minőségben elnyert pályázaton felépített ingatlan (lóistálló, lovasturisztikai központ) 9 ló, napkollektoros rendszer és fogat van (pályázataktiválása 2014.05. hó, 5 év fenntartási idő letelt). Az egyéni vállalkozás is áfás volt, és az egyéni cég is az, a beruházás áfáját visszaigényelték. Van minimális tagi hitele. A tulajdonos nem szeretné tovább a céget fenntartani. Kérdés, hogy ilyen esetben adózási szempontból a megszűnés vagy a tovább működés a kifizetődőbb? Illetve felmerült, hogy a tuladonos élettársának van egy kft.-je, ami be be is olvadhatna – ők talán ezt szeretnék legjobban. Nem fordult még elő ilyen a gyakorlatunkban, ezért nem szeretnék meggondolatlan tanácsot adni.

Beolvadás keretében tőkekivonás Kérdés

"A" kft.-ben 80% tulajdonnal rendelkezem, 20% a fiamé. "A" Kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint, ebből 2 millió forint eredménytartalékból került felemelésre. A saját tőke 4 millió forint. Tevékenységemet be kívánom fejezni, olyan módon, hogy kft.-met be szeretném olvasztani a fiam cégébe, "B" Kft.-be. A "B" Kft.-ben tagként nem kívánok részt venni. "B" Kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint, saját tőkéje veszteség miatt 1,5 millió forint. Az összeolvadás után is maradna a "B" Kft. jegyzett tőkéje 3 millió forint, tehát az "A" cégem saját tőkéje a "B" cég eredménytartalékába kerülne. Milyen adóvonzata lenne annak, ha kilépett tagként üzletrészem alapján csak 100 ezer forint összeggel számolnának el velem? Segítő válaszukat köszönöm.

Ipa-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés esetében van a cégnek beszámolókészítési kötelezettsége, mivel kikerül a kiva hatálya alól. https://adozona.hu/kerdesek/2020_1_6_IPA_bevallas_sbg Az ipa-ban a normál adózás szerint adózott kiva időszak alatt (bevétel csökkentve az anyagköltséggel). Így akkor most a cégnek van soron kivüli bevallási kötelezettsége vagy nincs? A jogutódnak az önkormányzatnál korábban telephelye, a beolvadástól pedig székhelye van.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close