9 találat a(z) behívás cimkére

Rugalmas foglalkoztatási forma, amire ritkán gondolnak a munkáltatók Cikk

Titkárnői munkakörben szeretne egy cég alkalmazni egy munkatársat, aki tulajdonképpen csak szükség esetén, illetve helyettesítőként segítene be a gyesről visszatérő kolléganőnek. Hogyan kell rögzíteni az előre nem pontosan meghatározható munkaidőt? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Foglalkoztatási tippek munkáltatóknak – fejpénzzel is vadásznak már a dolgozókra Cikk

Számos ágazatban egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány. Cikkünkben a megoldási lehetőségeket vizsgáljuk, kitérve egyebek mellett a munkaerő optimális kihasználására, illetve a lehetséges foglalkoztatási formákra, mint például a munkaerő-kölcsönzésre, az alkalmi munkavállaló foglalkoztatására, illetve a szövetkezetekre jellemző, külső szolgáltatás nyújtására irányuló jogviszonyra. A megbízási jogviszony létesítése és az ingyenes munkavégzés során ügyelni kell a feltételek teljesülésére. Nem egyszerű feladat, mert mindeközben lényeges a munkavállalók megtartása is.

Az alkalmazott esetenkénti berendelése Kérdés

Ügyfelem temetkezési szolgáltatást végez. Esetenként szükségessé válna az alkalmazott munkaidőn túli behívása gépjárművezetésre. Hogyan lehet szabályszerűen dokumentálni ezeket az esetenkénti behívásokat, melyek várhatóan havi 1-2 alkalommal fordulnának elő? A munkaszerződésben rögzíteni kell a lehetőséget? Hogyan kell az alkalmazottat értesíteni a munkára történő behívásról? A havi elszámolás során hogyan kell elszámolni a díjazás összeget? Köszönettel várom a választ.

Munkavégzés behívás alapján II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fenti címszó alatt, 2019.01.11-én olvastam válaszát. Azt szeretném kérdezni, alkalmazható-e ez a jogviszony oktatói feladatok ellátására, nyugdíjas esetén, kihasználva az új kedvező szabályokat? Az induló-megszűnő csoportok változó óraszámigényének kielégítésére a munkaidőkeret alkalmazásán túl tud-e javasolni valamilyen megoldást a túlóra/állásidő fizetésének elkerülésére? Válaszát előre is köszönöm.

Ezek a részmunkaidő szabályai Cikk

Részmunkaidő esetén a napi munkaidő mértékére nincs megállapított minimum: akár napi vagy heti 1 órára is létesülhet a munkaviszony, és a munkaidő tartamának nem kell egész órának lennie. Hogyan kell kiadni a szabadságot, betegszabadságot annak a munkavállalónak, aki például csupán heti egyetlen napot dolgozik? Miért előnyös a részmunkaidős foglalkoztatás sajátos típusa, a munkavégzés behívás alapján? Melyek a részmunkaidő sajátos szabályai? Írásunkból megtudhatja.

Behívásos munkaviszony és társai: az atipikus foglalkoztatás előnyei Cikk

Munkavégzés behívás alapján, munkakör megosztása, több munkáltató által létesített munkaviszony: melyik, mikor lehetséges? Összefoglaltuk.

Így lehet biztosított munkavégzés nélkül Cikk

A biztosítotti jogviszony járulékfizetésen alapul, ami a munkavégzésért fizetett keresethez kötődik. Bemutatunk egy olyan jogviszonyt, ami munkavégzés és járulékfizetés nélkül is megalapozza a biztosítotti jogviszonyt.

Behívásos munkaviszony díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk néhány munkavállalót behívás alapján szeretne foglalkoztatni kizárólag teljesítménybérezés alapján. A besorolási alapbérük 88 500 forint lesz. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: 1. A munkavállalók napi munkaideje 6 óra lesz. Mi a helyzet akkor, ha a munkavállaló nem dolgozza le a napi munkaidejét, mivel nem hívjuk be annyi alkalommal? Ha jól tudom, ilyenkor csak a ledolgozott időre jár munkabér. 2. Ilyen esetben a munkavállaló távolléti díjának megállapítása hogyan történik? Mivel nekik a teljes bérük teljesítménybér lesz, ezért az alapbére alapján megállapított napi távolléti díjat meg fogja növelni a teljesítménybér alapján számított növelő? 3. Mi a helyzet azon munkavállalók táppénzének megállapításával, akik jelenleg is a cégnél dolgoznak, és a már meglévő munkaszerződésük mellé kötünk még egy behívásos munkaszerződést? Ha jól gondolom, akkor jogviszonyonként kell majd elbírálnunk az esetleges táppénz igényüket. Válaszukat előre is köszönöm.

Behívás, munkakör-megosztás: mire számítson a munkavállaló? Cikk

A foglalkoztatás speciális formái közül a behívás és a munkakör-megosztás szabályait foglaljuk össze.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1