71 találat a(z) befektetés cimkére

Mi lesz a befektetési alapokkal? Itt vannak az új szabályok! Cikk

Március 15-én lépett hatályba a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény (Kbftv). Ezzel hatályon kívül került a befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló, nem is olyan régen alkotott 2011. évi CXCIII. törvény.

Osztalék kalkulátor 2015 Kalkulátor

Mit számol a kalkulátor? Az osztalék-kalkulátor a fizetendő közterheket, valamint a nettó jövedelmet számítja ki a személyi jövedelemadó (szja) kötelezettség szempontjából kizárólag a belföldi (magyarországi) illetőségű, ehoköteles magánszemély osztalékként adóköteles belföldről (Magyarországról) vagy külföldről származó bevétele, illetve osztalék címén kifizetett, de egyéb jövedelemként adóköteles külföldről származó bevétele esetében.

Inkognitóban fektetné be pénzét? Remek lehetőség buktatókkal Cikk

Jövő év március 15-étől egy-egy kényesebb beruházást, befektetést úgy is meg lehet majd valósítani, hogy a befektető kiléte a nagyközönség számára ismeretlen marad, vagy épp egy-egy társaság kapcsán nem lesz látható, hogy a tagsági viszony hasznainak kik a tényleges élvezői. A jelenleg hatályos adószabályok azonban gátolhatják az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) által bevezetendő jogintézmény, a bizalmi vagyonkezelés széleskörű elterjedését.

Nem kifizetődő a saját lakás Cikk

Robert Shiller Nobel-díjas közgazdász szerint a lakás borzasztó befektetés, elismeri ugyanakkor, hogy remek érzés saját otthonban élni.

Rástartolnak a nyugdíjasokra Cikk

Az EY jelentése szerint 2017-ig 8 százalékkal emelkedhet a 65 év felettiek aránya az eurózónában, ami növekedést eredményezhet a biztosítók számára. A társaságoknak azonban új kihívásokra is fel kell készülniük - írja a piacésprofit.hu.

Hová tegyük megtakarításainkat? Szakértői Kommentár

Augusztusban tovább folytatódott a betéti pénzek befektetési alapokba való áramlása – egyébként már júliusban is 193 milliárd forintot vett ki a lakosság a betétekből. Ez több tényezővel magyarázható, de ebben szerepet játszanak a változó adószabályok és a csökkenő hozamok, illetve növekvő banki költségek is. Cikkünkben annak járunk utána, hogy az adóváltozások mire ösztönzik a lakosságot, s racionális-e a megtakarítók magatartása.

Ezt teheti befektetéseivel augusztus 1. előtt Cikk

Augusztus elejétől egy sor adózási változással kell számolnunk, többek között egy kiegészítő „kamatadó”, az egészségügyi hozzájárulás (eho) lép hatályba, ami újabb 6 százalékos elvonást jelent a kamatjövedelmekre, így már az utolsó héten járunk, amikor még kialakíthatjuk a közép távú megtakarítások értékmegőrző stratégiáját. Ez különösen fontos lehet egy olyan időszakban, amikor a jegybanki kamatláb-csökkentési ciklus végét 3 százalék körül jelölik meg és a 16 plusz 6 százalék adóelvonás kérdésessé teszi, hogy sikerül-e megtakarításaink reálhozamát megtartani. A következőkben azt a kérdést járjuk körül, hogy mit is lehet tenni még az utolsó napokban.

Biztosítás: meddig ne nyúljunk a pénzünkhöz? Cikk

Biztosítási szerződés alapján kifizetett összegek meddig és milyen feltételekkel lehetnek adómentesek? Összefoglaltuk alegfontoabb tudnivalókat.

Milliárdos a nyugdíjpénztári "túlszámlázás" Cikk

Az elmúlt napok sajtóhírei szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) négy magánnyugdíjpénztárnál is azt állapította meg, hogy befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték; a hírbe hozott pénztárak az ING, az Aegon, az AXA és az OTP magánkasszája, amelyeknél a tagokat milliárdos nagyságrendű kár érte

Az APEH válaszol: ajándék, aranyvásárlás, hitel Cikk

Befektetésként aranyat vásárolnék a cég részére az év végi adózás előtti nyereségből, mi történik az osztalékkal? Előrehozott nyugdíjba megyek idén, a 2009-re „átcsúszó” 2010-ben adózandó végkielégítésem összege jövedelemnek számít majd? Rokkant nyugdíjas vagyok és az életbiztosításom terhére vettem föl hitelt, abból pedig részvényt, hogyan kell adóznom? Olvasói kérdések.

Kell-e adózni 2006 előtti befektetések hozama után? Cikk

Milyen járulékfizetési kötelezettsége van nyugdíjasnak, ha alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatják? Kinek kötelező adatot szolgáltatnia az adóhatóságnak? Adóköteles-e a 2006 előtti befektetések hozama és hol kell bevallani? Milyen adóvonzata van a küföldi kiküldetésnek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs