8 találat a(z) banki költség cimkére

Jelentősen csökkenhetnek a banki költségek, nem csak az alapszámlásoknak Cikk

Olcsó bankolási alternatívát kínálhat magyar lakossági banki ügyfelek döntő része számára a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új javaslatával harmadára csökkenő havidíjú alapszámla. A bankok számára az új díjazás komoly bevételkiesést jelenthet, ám épp ez katalizálhatja majd az ügyfelek számára fontos többletszolgáltatásokat kínáló csomagárazás általános elterjedését a magyar bankpiacon – vetíti előre Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

Érkeznek a bankoktól az éves díjkimutatások, díjemelést csak szigorú törvényi feltételek betartásával vezethetnek be Cikk

Január végéig valamennyi lakossági folyószámlával rendelkező hazai ügyfelet tájékoztatja bankja a tavalyi bankszámla- és kártyaköltségeiről. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt figyelmet fordít a hitelintézetek számlákkal kapcsolatos díjmódosításaira, és jogsértés esetén azonnal intézkedik. A jegybank emellett az ügyféltudatosságot erősítő kampányt is indított a bankszámlákkal kapcsolatos takarékoskodási lehetőségek, illetve – szükség esetén – az egyszerűsített bank(számla)váltás bemutatására, olvasható az MNB oldalán.

Jól eldugják a bankok a kimutatást az éves bankszámladíjakról Cikk

Január végéig mindenkinek meg kellett kapnia a 2020-as évre vonatkozó bankszámla-díjkimutatását, ami látványosan megmutatja, mennyit költött valaki bankolásra tavaly. A Bankmonitor.hu-hoz érkező kérdések alapján azonban úgy tűnik, sokaknak nem egyértelmű, miért is olyan fontos ez a kimutatás, illetve gyakran magának a díjkimutatásnak a megtalálása is gondot okoz.

Ukrajnai számla – kinti banki költség Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás bank költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Társaság 10.01. dátummal kezdte meg végelszámolását. A 40 napos határidő alatt igénybejelentés nem történt, s 11. 15-ei dátummal szeretné befejezni a végelszámolást. Mivel a beszámoló, s a záróbevallások beadására 60 napos határideje van, ismereteink szerint a bankszámla megszüntetése nem történhet meg ezzel a 11. 15-ei dátummal. Kérdésem az lenne, hogy a bankszámla megszüntetéséig még a várhatóan felmerülő banki költségeket kell-e, illetve hogyan kell szerepeltetni a záró beszámolóban.? (53-ra kerül felkönyvelésre ez a költség, vagy mivel kalkulált összeg egyéb ráfordításként kell-e figyelembe venni) Köszönettel: Juhász Kati

Banki költség átterhelése Kérdés

A Budapest Banknál egy cég nem kapcsolt vállalkozásban garanciát, illetve kezességet vállaltunk, a bank ezért költségeket számít fel, szeretnénk ezt a banki költséget átterhelni a cégnek hisz ezek a kezességvállalás miatt merülnek fel. Át lehet számlázni és áfásan vagy tárgyi mentesen lehet átszámlázni? Elég róla egy számviteli értesitö analitikával együtt, vagy számlát kell kiállítani?

Bankköltség levonása számla kiegyenlítésekor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Néhány vevőnk úgy teljesíti a számláinkat, hogy a felmerülő bankköltségeivel csökkentett összeget utal át részünkre. Nem nagy összegekről, számlánként 15-20 euróról van szó, viszont a költséglevonás megállapodásban nem szerepel, saját döntésük alapján alkalmazzák ezt a gyakorlatot. Megfelelő-e az, ha elszámolom, mint utalási differenciát a 86 főkönyvi számlára, illetve számlázniuk kell-e felénk ezeket a tételeket? Kérésünkre annyit reagálnak, hogy nem hajlandók fizetni a bankköltséget. Válaszukat köszönöm.

Bankszámlaszerződés Kérdés

Cég szétválást követően másik székhelyre költözik. Az eredeti székhelyen marad egy másik cég. Az elköltözött cég bankszámlakivonatait az új helyre továbbítják. Néhány év múlva megszünteti az elköltözött cég a bankszámlát. Több év múlva kap egy levelet az új helyre elköltözött cég, amelyben a pénzintézet több évre feltünteti a bankszámlaköltséget, és így havi néhány ezres banki költségekből több százezer forint összegű bankszámlatartozás jött létre, mert a bank nem zárta le a szerződést, és állítólag a bankszámlakivonatot kiküldte a hasonló nevű cég székhelyére. Hogyan létezhet az, hogy egy bankszámlaszerződést nem szüntetnek meg, amin több évig semmi forgalom nincs, csak halmozódik a tartozás a havi banki költségekből? Magánszemély esetében ugyanez a pénzinzézet 3000 forint pénztartozás után felszólító levelet küld, hogy amennyiben adott időig nem fizetik ki a a tartozást, akkor 8 napon belül felmondja a bank a bankszámlaszerződést. Üdv. L.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Új pedagógusbér, esélyteremtési illetmény

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, gyod, tartósan beteg, gyes

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1