200 találat a(z) béremelés cimkére

Kismama béremelése visszatéréskor. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kismamánk 2 év után visszatérne. A kötelező bérfejlesztés végre kell minden esetben hajtani? Abban az esetben, ha tudjuk alkalmazni, vagy ha fel mondunk akkor is? Válaszát előre is köszönjük.

Óriási béremelés a román egészségügyben Cikk

Októbertől 25 százalékkal emelik Romániában az állami egészségügyi rendszerben dolgozó csaknem 200 ezer alkalmazott bérét – jelentette be kedden Victor Ponta miniszterelnök.

Betelt a pohár az ápolóknál Cikk

Béremelést követelt több ezer egészségügyi dolgozó a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által szervezett demonstráción, szerda délután a fővárosi Kossuth téren.

Béremelési hátrányban a nő: a Kúriához jutott a jogeset Cikk

Megsértette-e az egyenlő bánásmód követelményét a munkáltató, amikor a szülési szabadságáról visszatérő női munkavállalójának kevesebb béremelést adott, mint a hasonló munkakörben dolgozó férfinak? A peres ügyben a Kúria döntött.

Béremelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél a 2012. évi elvárt béremelés óta a keresetek nem változtak. Pontosabban az új belépő munkavállalóknak a próbaidő letelte után igen (ez sem mindig), ezen kívül a több éve itt dolgozó munkavállalók közül 2-3 fő kap béremelést. A másik módja a béremelésnek, hogy munkaszerződés-módosítással mozgóbért fizet ki a munkáltató, aminek az összege fix, adható a munkahelyi vezető által készített értékelés alapján. Ez is 3-4 embert érint éves szinten, a teljes létszám 3-4 százalékát. Jogos-e ez a többi, évek óta a kft.-nél dolgozó munkavállalóval szemben? Válaszukat előre is köszönöm.

Elkezdődött az adok-kapok a 2015. évi költségvetésről Cikk

A parlament mai ülésén elkezdődött a jövő évi költségvetési törvényjavaslat általános vitája. Összesen több mint harminc órában tárgyalja az Országgyűlés a 2015. évi büdzséről szóló előterjesztést.

Pluszpénz a nyugdíjasoknak, béremelés több állami cég dolgozóinak a választások előtt Bolíviában Cikk

Pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok és béremelést több állami vállalat alkalmazottai Bolíviában. Az intézkedéseket másfél hónappal a választások előtt jelentette be Evo Morales elnök, aki harmadszor is indul az államfői posztért - számolt be a kormány döntéseiről az EFE spanyol hírügynökség szerdán.

GKI: az üzleti szférában várhatóan nőnek a terhek Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az év eleji kedvező növekedési és inflációs adatok nagyrészt átmeneti tényezőknek köszönhetők, ugyanakkor az év egészében a gazdasági növekedés valamivel dinamikusabb, az áremelkedés alacsonyabb lehet a GKI által korábban vártnál.

Sztrájkbizottság alakult a BKV-nál Cikk

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV-nál. Az érdekképviseletek már korábban is fontolgatták a lehetőséget, de a közelgő választásokra tekintettel – egyik politikai csoportosulás bábjai sem kívántak lenni – inkább tárgyalások útján próbálták rendezni az ügyeket. Kezdeményezéseik azonban sorra zátonyra futottak – írja a nol.hu.

Béremelés gyed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy gyed alatt kaphatok-e úgy béremelést a munkáltatómtól, hogy a gyedet nem szakítom meg szabadság kivétel vagy munkavégzés céljából? Számít-e valamit, hogy a többi munkavállaló nem kap béremelést, csak én? Köszönettel.

MI lesz idén a béremelésekkel? Itt a válasz a kkv-vezetőktől Cikk

A kis- és középvállalkozások vezetőinek többsége nem tervezett béremelést az idei évre, de a tavaly év végén elfogadott országos bérajánlás még módosíthat ezen – derül ki a Policy Agenda és a Magyar Szakszervezeti Szövetség által 2013 végén, a munkaadók és a szakszervezetek közötti országos bérmegállapodás megítéléséről, és a 2014. évi béremelési tervekről 500 kkv-vezető körében készített kutatásból.

Ennyi lehet a minimálbér 2014-ben Cikk

Hétfőn folytatódnak a tárgyalások a jövő évi minimálbérről és bérajánlásról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) a munkaadói, munkavállalói szervezetek, valamint a kormány között.

Béremelés miatt módosított munkaszerződés: be kell jelenteni? Cikk

Kell-e változás-bejelentés, ha béremelés miatt módosul a munkaszerződés? Cikkünk egy konkrét példán keresztül mutatja be a tudnivalókat.

Orbán: ez a béremelések kormánya Cikk

A jelenlegi kabinet a béremelések, minimálbér-emelések kormánya a gazdasági ésszerűség határain belül - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a LIGA Szakszervezetek vezetésével folytatott keddi budapesti megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

Ennyi szocho jár elvárt béremelés esetén Cikk

Elvártnak megfelelő béremelés esetén hogyan zajlik a szociális hozzájárulási adó kedvezményének igénylése?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close