307 találat a(z) béremelés cimkére

Felmérés a 2024. évi béremelési tervekről Cikk

A magyarországi vállalatok 53 százalékánál szerepel a 2024-re vonatkozó tervek között a bérfejlesztés: az érintett cégek átlagosan 12 százalékkal emelnék a fizetéseket – közölte a Profession.hu a HR Körkép felmérése alapján.

Ennyi az orvosok átlagbére – Márciusban jön az újabb emelés Cikk

Januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik – mondta el az Országgyűlés népjóléti bizottságának mai ülésén a belügyminiszter.

Átlagosan 20 százalékos béremeléssel és december 24-ei zárvatartással készül a JYSK a karácsonyra Cikk

December 24-i zárvatartással és előrehozott béremeléssel készül a JYSK dán kiskereskedelmi lánc az év végére. Az üzletek a JYSK-nél 2018 óta, azaz idén hatodik éve tartanak zárva karácsonykor országszerte. Az áruházi munkatársaknak pedig 2023. december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik majd a fizetésük. 2022 januárja óta összességében a JYSK-áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A JYSK-nek Magyarországon a retail üzletágban több mint 800 aktív munkavállalója van és az üzletnyitások is folyamatosak: 2023 decemberében még további két új áruház nyílik meg, de folyamatosan újulnak meg a meglévő üzletek is – derül ki a dán kiskereskedelmi áruházlánc sajtóközleményéből.

Garantált bérminimum: keveslik az emelést a szakszervezetek, visszautasítják a miniszter állítását Cikk

Visszautasítja Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a gazdaságfejlesztési miniszter kijelentését, hogy politikai okokból ne írta volna alá a jövő évi minimálbér- és garantált bérminimum-emelési megállapodást, annak szociálpolitikai oka van, kevesli ugyanis az emelés mértékét – közölte a szakszervezet.

Egészségügyi dolgozó kötelező béremelése Kérdés

Rózsaszín szemüveg – Heti PénzPiac – 2023. 39. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Táppénz alatt béremelés Kérdés

Egészségügyi szakdolgozók béremelése Kérdés

Újabb 10 százalékos béremelés a diszkontáruházláncnál Cikk

A Lidl Magyarország újabb béremelésről döntött, szeptember 1-jétől egységesen 10 százalékos béremelést hajt végre a vállalat az áruházakban dolgozó munkavállalók, a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők esetében, így 2023-ban összesen 63,7 milliárd forintot fordít bérköltségre – közölte az áruházlánc.

Kormányülést hívott össze, béremeléseket ígér Orbán Viktor Cikk

Orbán Viktor szerda reggel egy „Munka van” feliratú képpel közölte a Facebookon, hogy kormányülést hívott össze. A posztjának kísérőszövegében az ígérte, hogy a kormány beindítja a gazdasági növekedést és emelni fogja a béreket – írja a hvg.hu.

Számlát nyújtott be a magyar kormány az Európai Bizottságnak 238 millió euróról – újabb akkumulátorgyár épül Cikk

A kormány 238 millió eurós számlát küldött ki Brüsszelnek, és bízik abban, hogy minél előbb teljesülnek az átutalások – közölte a mai kormányinfón Gulyás Gergely kormányszóvivő a hvg.hu tudósítása szerint.

Béremelés 2023: a KSH szerint mindössze 3 százalékkal ér kevesebbet az átlagkereset, mint egy éve Cikk

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 567 800, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 391 500 forint volt 2023 májusában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden. A tájékoztatás szerint májusban a bruttó átlagkereset 17,9, a nettó átlagkereset 17,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

Júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók bruttó bére Cikk

Az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére 18 százalékkal emelkedik júliustól – jelentette be Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Béremelés teljesítményértékelés alapján: mit tehet a dolgozó, ha nem ért egyet? Cikk

A munkáltató pontozásos teljesítményértékelés alapján, differenciáltan kívánja emelni a dolgozók bérét. Mit tehet a munkavállaló, ha nem ért egyet az értékelése alapján neki felkínált béremelés mértékével? – firtatta olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő válaszolt.

Éves béremelés dolgozói teljesítményértékelés alapján Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély ingatlan bérbeadása és az áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlázás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Üzletértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31