481 találat a(z) bér cimkére

Egyszerre érkezett letiltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló részére egyszerre, ugyanazon a napon érkezett egyéb követelésről szóló letiltás. Ebben az esetben 50 százalékot kell levonni a munkavállaló béréből, de azt milyen megosztásban kell teljesíteni a végrehajtást kérők felé? 25-25, vagy 33-17 százalékban? Esetleg egyéb megosztásban? Köszönettel várom válaszát!

Gépkocsivezetők bére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál 3,5 tonna alatti tehergépjárművekre alkalmazunk tehergépkocsi-vezetőket. Kérdésem az, hogy a minimálbért vagy a garantált bérminimumot vagyok-e köteles fizetni munkáltatóként?

Cafetéria bérként való felvételének könyvelése Kérdés

Kedves Hölgyem! Cafetéria elemei között szerepel nálunk a bérként való felvét is, ha nem szeretne SZÉP-kártyát, akkor választhatja ezt a lehetőséget is. A könyvelését szeretném megkérdezni. Az 55-be (személyi jellegű)vagy az 54-be (bérként) kell-e ezt könyvelnem? T 55 K 471 vagy T 541 K 471 Illetve lenne még egy kérdésem, hogy ha színházjegyről hoz cégnévre szóló számlát a dolgozó, akkor kell-e csatolni hozzá a színházjegyet is? Vagy elég a számla? Köszönöm szépen!

Egészségügyi dolgozó bér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni. Egy kft., amelynek a főtevékenysége 8621 - Általános járóbeteg-ellátás-háziorvosi tevékenység, a dolgozóinak (orvos, szakasszisztens) bérének a megállapításánál helyesen jár-e el, ha a garantált bérminimum alapján állapítja meg a havi bérüket, vagy alkalmaznia kell a szakdolgozói bértáblát az egészségügyi ellátásban? Köszönettel: Andrea

Vállalati kirándulás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk kirándulást tervez az állomány részére. Az utazási költség, a programok költsége és az étkezés költsége egyes meghatározott juttatásként, vagy bérként fog adózni? Válaszukat előre is köszönöm.

Ekho, végkielégítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkatársunktól 13 év után meg kell válnunk. A munkabére 149 ezer forint bér és 306 ezer forint ekhós jövedelem. Hogy számoljam a végkielégítést és a felmentési időre jutó összeget? És hogy adóztassam? A bérszámfejtő program csak a bér összegéből számolja a végkielégítést. A többit adhatom ekhós adózással? Köszönettel,

Felmentés munkavégzés alól: rövidíti-e a munkaviszonyt? Kérdés

Ha a munkáltató a teljes felmondási időre felmenti a munkavégzés alól a munkavállalót, akkor is a felmondási idő végével szűnik meg a munkaviszony? Vagy az utolsó munkában töltött nappal? Ha 07.31-én mond fel, akkor aznap kifizetheti a teljes felmentési időre járó bért is rögtön a munkáltató? Ezt augusztusi távolléti díjként számfejthetem 07.31-én? Köszönöm!

Így csökkentheti költségeit a kivás társaság Cikk

A magyar kkv-szektorban nem ritka, hogy egy vállalkozás (egyik, tipikusan többségi) tulajdonosa a tagság mellett ügyvezető is a cégben, sőt, a járulékterhek racionalizálása végett munkaviszonyban is áll a társasággal. Az ilyen vállalkozások sincsenek kizárva a kisvállalati adó választásának lehetőségéből, amennyiben a belépési és bent maradási feltételeket teljesítik. És az ilyen „céges mindenes” vállalkozók is elérhetik a nyugdíjkorhatárt.

Csúcsfizetés kell a bádogosoknak – közölte egy szakmai szervezet Cikk

Kevés a bádogos Magyarországon, sokan vállalnak külföldön munkát, a szakmai szervezet szerint pedig csak jelentős béremeléssel, 600 ezer forint körüli havi átlag nettóval lehetne a szakembereket Magyarországon tartani.

40 éves munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők kedvezményes nyugdíjba vonulásánál például a 6 órás munkaviszony ugyanolyan idővel jár, mintha 8 órás munkaviszonya lenne, természetesen a 6 órás munkaviszony bére eléri a minimálbér összegét. S ha valaki 6 órás munkaviszonyos 195 000 forint bruttó bérrel, s mellette katás egyéni vállalkozó, ahol fizeti az 50 000 forint katát, akkor mi lesz neki a nyugdíjalap? A 195 000 forint + 98 500 forint? És az évei hogy alakulnak 1 év egy évnek felel meg?

Kisebb béremelkedést mért az EU, mint a KSH Cikk

Bár sokszor hivatkozunk arra, hogy milyen nagy ütemben nőnek a magyar bérek, uniós összehasonlításban visszaestünk – írja az mfor.hu cikkére hivatkozva hvg.hu.

Volt munkavállalónak kifizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnénk egy volt munkavállalónak kifizetni egy nagyobb összeget (támogatásként, tűzeset miatt). Ezt feltételezem bérként kell leadózni. Ilyen esetben egyszerűen bérszámfejtésen keresztül kell megtenni? Levonhatjuk az összes adóterhet és ki kell állítani az igazolást a bevalláshoz, vagy ennél bonyolultabb az eljárás? Köszönöm előre is válaszukat.

A diákmunka feltételei. Bér, adózás, foglalkoztatási forma Cikk

A tanév befejezését követően sok diák vállal munkát, ezért érdemes áttekinteni a legfontosabb tudnivalókat. Ismertetjük a bérezésre és az egyes foglalkoztatási formákra (munkaviszony, megbízás, egyszerűsített foglalkoztatás, iskolaszövetkezet) vonatkozó adózási előírásokat.

Szakszervezetek: alacsony a bér, rosszak a munkakörülmények Magyarországon Cikk

A magyarországi munkaadók kevesebb munkabért fizetnek, mint amennyit a termelékenység alapján adhatnának – mondta a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerdán Budapesten, a Friedrich Ebert Alapítvány rendezvényén.

Akciósorozatra készül a Pedagógusok Szakszervezete Cikk

PSZ ősztől akciósorozatot indít, mert az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink