15 találat a(z) adótitok cimkére

Kormányrendelet az adó-visszatérítési adatok kezeléséről Cikk

A NAV a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítésével összefüggő kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlegének kiutalásával kapcsolatban kormányzati tájékoztatást küld az érintett adózók részére. A tájékoztatás és a tájékoztató levelek kiküldése érdekében az adóhatóság az EPDB Nyomtatási Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (EPDB Zrt.) adatfeldolgozóként veszi igénybe – olvasható a Magyar Közlönyben tegnap kihirdetett 5/2022. kormányrendeletben.

Kettős adóztatás elkerülése: eljárási szabályok kérelmezéskor Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények szerinti kölcsönös egyeztetési eljárásról, az esetleges kettős adóztatás feloldásáról.

Ezt ígéri a NAV a korrupcióval szemben Cikk

Az idei évben is folytatni kell az adóhivatalban foglalkoztatottak feddhetetlenségét érintő, a közélet tisztaságának megsértésére vonatkozó, korrupcióra utaló panaszok, közérdekű bejelentések tényszerű és objektív kivizsgálását, illetve a hivatalból tudomásra jutott szabálytalanságot, visszaélést tartalmazó adatok, információk ellenőrzését – szögezi le Baracsi Attila főosztályvezető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2017. évi integritási és korrupciós kockázatok kezelésére irányuló intézkedési tervében.

Gyanúsított a NAV osztályvezetője Cikk

Több mint félmillió forintért cserébe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik osztályvezetője egyes cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki, ellene és két társa ellen eljárás indult – közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője pénteken az MTI-vel.

Itt az Art.-módosítás! Elfogadta az Országgyűlés az új adótitkokszabályokat Cikk

Meg is szavazta ma délután az Országgyűlés kivételes eljárás keretében az adózás rendjéről szóló törvény tegnap benyújtott módosítását, amely adótitoknak minősíti az adózó és a támogatott megnevezését, továbbá a tranzakciók összegét is az adókedvezmények, jóváírások, a törvényben meghatározott célra nyújtott támogatások, illetve a törvényileg kedvezményezett célok esetében. Az MSZP képviselői is igennel szavaztak, később viszont közleményben tudatták, tévedésből rossz gombot nyomtak...

NGM: ezért változnak az adótitokra vonatkozó szabályok Cikk

Az adótitok szabályának egyértelművé tétele a parlamentnek hétfőn benyújtott törvényjavaslat célja, az adózás rendjéről szóló 2003. évi törvényt módosító javaslat elfogadásával egyértelműbb és egységesebb lesz az adótitok kezelése – indokolta Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Változik az Art.! Adótitok lesz, ki, mit támogat, miért kapott kedvezményt Cikk

Adótitoknak minősül különösen az államháztartás központi alrendszere terhére nyújtott adókedvezmény, jóváírás,az adózó által törvényben meghatározott célra nyújtott támogatás, vagy az adózó által törvényben meghatározott kedvezményezett célra történő felajánlás esetén a támogatást nyújtó, a felajánló adózó megnevezése, az általa igénybe vett adókedvezmény, jóváírás, valamint az általa juttatott támogatás, felajánlott adó vagy adóelőleg mértéke, továbbá a támogatott megnevezése, a támogatott által kapott támogatás és a támogatott javára felajánlott adó vagy adóelőleg mértéke – így módosítaná a Nemzetgazdasági Minisztérium kivételesen sürgős eljárás keretében az adózás rendjéről szóló törvényt, amelyet a mai napon terjesztett az Országgyűlés elé. Módosító javaslatokat ma 16.58-ig lehet benyújtani.

Szinte hihetetlen! Az ország, ahol mindenki adóbevallása nyilvános Cikk

Minden állampolgár adóbevallása nyilvános Norvégiában, az egymás zsebében kotorászók száma azonban mégsem olyan magas, mint ahogyan azt elsőre várná az ember – írja a 444.hu.

Lebukott egy volt NAV-os vezető! Jogosulatlanul kémkedett Cikk

Illegálisan kért le adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartási rendszeréből egy volt adóhatósági vezető ügyvéd ismerőse kérésére – írja a napi.hu.

Megszüntetnék a vállalati adótitkot a szlovákok Cikk

Megszüntetné az adóbefizetések titkosságát a szlovák kormány, azaz nyilvánosan hozzáférhetővé tenné, hogy az egyes cégek mennyi vállalati jövedelemadót fizetnek, illetve melyikük kerüli meg az adóbefizetést - közölte honlapján a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap hétfőn.

Berágott a NAV: feljelenti Horváth Andrást jogosulatlan adatkezelés miatt Cikk

Jogosulatlan adatkezelés miatt feljelenti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Horváth András, volt adóellenőrt, aki azzal vádolta meg a hivatalt, hogy asszisztál a kiemelt adózók összesen 1000 milliárd forint összegű kitevő adócsalásához.

Nem hivatkozhat adótitokra a NAV Cikk

Bírósági eljárás esetén, még adótitokra hivatkozva sem tarthatja vissza kapcsolódó vizsgálatokból származó bizonyítékait a NAV, így könnyen előfordulhat, hogy az adózó méltányosabb eljárásra számíthat egy adóper, mint egy adóhatósági vizsgálat esetén – derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda legfrissebb tanulmányából. A vezető adóperes specialista szerint a bíróság előtt akár arra is fény derülhet, hogy az adóhatóság nem rendelkezik a határozatát alátámasztó bizonyítékokkal.

Megszűnik az adótitok védelme jövőre Cikk

Jövőre - legyen szó cégről vagy magánszemélyről - nem kell az ügyész jóváhagyása ahhoz, hogy kiadják az adózással kapcsolatos adatokat, ha ezt a rendőrség vagy a vám- és pénzügyőrség kéri. Pedig a jogalkotó ezt annak idején még garanciális szabályként hozta az adótitok védelmében.

Korrupciós ügy az APEH-nél: adótitkok nem kerülhetnek illetéktelenekhez Cikk

Szikora János, az adóhatóság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy az APEH adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek; ez a megfigyelési ügy kapcsán került szóba.

Miért szolgáltat ki adótitkot az APEH kéretlenül? Cikk

Az adótitok védelmére gyakran hivatkozik az APEH, amikor az felülírja tájékoztatási kötelezettségét. Előfordulhat, hogy az adótitok kezelését is felülírhatja valami, mondjuk a vagyonosodási vizsgálat esetén? Marosi Andrea két esetre hívta fel a figyelmet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szülői szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs