77 találat a(z) adóhiány cimkére

NAV elleni nyertes per elszámolása Kérdés

Kevesebb adóellenőrzés, több feltárt hiány, sokan fellebbeznek Cikk

A NAV évkönyveit elemezve érdekes összefüggések rajzolódnak ki az adóellenőrzésekről. Ezeket a változásokat mutatja be a Niveus Consulting Group, illetve megpróbálja feltárni, mi vezethetett oda, hogy a NAV sokkal kevesebb ellenőrzést folytat le, azok során mégis nagyobb adóhiányt tárt fel.

Iparűzési adó ellenőrzésének sztornírozása Kérdés

Társasági adó – önellenőrzés szakértői válaszra reagálás Kérdés

Itt a legújabb feketelista a nagy adótartozókról Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) negyedévente a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók legfrissebb listáját.

Több milliárdos adóhiány a zöldség-gyümölcs kereskedőknél Cikk

Összesen 2,2 milliárd forint adót próbáltak meg elsíbolni a zöldség-gyümölcs kereskedők, akiket a nyári országos razzia során füleltek le az adóellenőrök – derül ki a Magyar Nemzet mai írásából.

Itt a feketelista a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózókról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a szeptember 30-ai adatok szerint nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját a nevükkel, lakóhelyükkel, illetve székhelyükkel, a megállapított adóhiány összegével és annak jogkövetkezményével együtt.

Az adózótól ellopott pénz nem alap a vagyongyarapodás becslésére – mondta ki a Kúria Cikk

A felperestől 2009. augusztus 17-én 12 millió forint készpénzt loptak el. Az elsőfokú adóhatóság 2009. évre szja és százalékos eho adónemekben bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzést folytatott le a felperesnél. Az ellopott készpénzt egyéb jövedelemként vonták adózás alá.

Közzétette a NAV a jelentős összegű adóhiánnyal érintettek listáját Cikk

Összesen 101 adózó szerepel a NAV legfrissebb, jelentős összegű adóhiánnyal érintettek listáján.

Itt a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listája Cikk

A NAV a honlapján közzétette a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listáját.

Sok pénzzel adósai a NAV-nak Cikk

Összesen 81 adózó szerepel a NAV jelentős adóhiánnyal érintett adósainak legfrissebb listáján.

Fiktív cégek kereskedtek, képtelen helyeken tárolták a könyvelési iratokat Cikk

Mintegy kétszázmillió forint kárt okoztak a költségvetésnek egy műanyagipari cég vezetői, akikre a napokban csaptak le a pénzügyi nyomozók. Egy időpontban húsz helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai és biztosították az okozott adóhiány megtérülését.

Közzétette a NAV a jelentős összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját Cikk

Összesen 98 adózó szerepel a NAV jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózókat felsoroló legfrissebb listáján.

Kötbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem (társaság) a partnerével kötött szerződésben a teljesítési késedelemmel kapcsolatban kötbért kötött ki. Amennyiben ezt nem kívánja érvényesíteni, felmerülhet-e emiatt adóhiány?

Adóhatósági határozat bírósági felülvizsgálata új eljárásra kötelezve II. Kérdés

Kedves dr. Szeiler Nikolett! Köszönöm válaszát. A kialakult helyzet tényleg összetett, és pont abból adódik a fő probléma, hogy a NAV által megállapított adóhiány és a hozzá kapcsolódó mulasztási bírság és késedelmi pótlék vitte a céget ilyen helyzetbe, aminek a jogosságát vitatja, ezért is fordult bírósághoz. A számviteli törvény szerint csak olyan követeléseket/kötelezettségeket lehet elszámolni a cégnél, melyeket elismer. NAV-határozat esetén nem foglalkoznak a jogosságával, el kell könyvelni a határozat jogerőre emelkedésével egy időben. Bár a per lefolytatásáig felfüggesztették az adóhátralék behajtását, a könyvelésben élő kötelezettségként van előírva és ráfordításként elszámolva. A bírósági eljárás hosszú éveket is igénybe vehet, közben olyan helyzet áll elő, hogy a cégnek lépnie kell. Meglátásom szerint mivel a bíróság – megvizsgálva az ügyeket – új eljárás lefolytatását kezdeményezte, ezzel is kezd beigazolódni, hogy a per végén a már előírt ráfordítások el lesznek törölve. Lehetséges-e olyan megoldás, hogy a cég a NAV ügy miatt lekönyvelt (veszteséget gerjesztett) ráfordításait addig az ideig elhatárolja, amíg a per le nem zárul? Mert akkor ezzel a lépéssel a veszteség nem élő veszteség lenne, nem lenne mínusz az eredménytartalék, át tudna alakulni, és persze a jogfolytonosság miatt a per lezárásakor, ha jogos lenne az időbeli elhatárolás visszahatárolva? Ha ez nem lehetséges út, akkor a cég szinte azt kell mondjam patthelyzetbe kerül, ami szerintem igazságtalan lenne.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ösztöndíj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs