73 találat a(z) adóhiány cimkére

Itt a legújabb feketelista a nagy adótartozókról Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) negyedévente a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók legfrissebb listáját.

Több milliárdos adóhiány a zöldség-gyümölcs kereskedőknél Cikk

Összesen 2,2 milliárd forint adót próbáltak meg elsíbolni a zöldség-gyümölcs kereskedők, akiket a nyári országos razzia során füleltek le az adóellenőrök – derül ki a Magyar Nemzet mai írásából.

Itt a feketelista a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózókról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a szeptember 30-ai adatok szerint nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját a nevükkel, lakóhelyükkel, illetve székhelyükkel, a megállapított adóhiány összegével és annak jogkövetkezményével együtt.

Az adózótól ellopott pénz nem alap a vagyongyarapodás becslésére – mondta ki a Kúria Cikk

A felperestől 2009. augusztus 17-én 12 millió forint készpénzt loptak el. Az elsőfokú adóhatóság 2009. évre szja és százalékos eho adónemekben bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzést folytatott le a felperesnél. Az ellopott készpénzt egyéb jövedelemként vonták adózás alá.

Közzétette a NAV a jelentős összegű adóhiánnyal érintettek listáját Cikk

Összesen 101 adózó szerepel a NAV legfrissebb, jelentős összegű adóhiánnyal érintettek listáján.

Itt a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listája Cikk

A NAV a honlapján közzétette a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listáját.

Sok pénzzel adósai a NAV-nak Cikk

Összesen 81 adózó szerepel a NAV jelentős adóhiánnyal érintett adósainak legfrissebb listáján.

Fiktív cégek kereskedtek, képtelen helyeken tárolták a könyvelési iratokat Cikk

Mintegy kétszázmillió forint kárt okoztak a költségvetésnek egy műanyagipari cég vezetői, akikre a napokban csaptak le a pénzügyi nyomozók. Egy időpontban húsz helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai és biztosították az okozott adóhiány megtérülését.

Közzétette a NAV a jelentős összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját Cikk

Összesen 98 adózó szerepel a NAV jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózókat felsoroló legfrissebb listáján.

Kötbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem (társaság) a partnerével kötött szerződésben a teljesítési késedelemmel kapcsolatban kötbért kötött ki. Amennyiben ezt nem kívánja érvényesíteni, felmerülhet-e emiatt adóhiány?

Adóhatósági határozat bírósági felülvizsgálata új eljárásra kötelezve II. Kérdés

Kedves dr. Szeiler Nikolett! Köszönöm válaszát. A kialakult helyzet tényleg összetett, és pont abból adódik a fő probléma, hogy a NAV által megállapított adóhiány és a hozzá kapcsolódó mulasztási bírság és késedelmi pótlék vitte a céget ilyen helyzetbe, aminek a jogosságát vitatja, ezért is fordult bírósághoz. A számviteli törvény szerint csak olyan követeléseket/kötelezettségeket lehet elszámolni a cégnél, melyeket elismer. NAV-határozat esetén nem foglalkoznak a jogosságával, el kell könyvelni a határozat jogerőre emelkedésével egy időben. Bár a per lefolytatásáig felfüggesztették az adóhátralék behajtását, a könyvelésben élő kötelezettségként van előírva és ráfordításként elszámolva. A bírósági eljárás hosszú éveket is igénybe vehet, közben olyan helyzet áll elő, hogy a cégnek lépnie kell. Meglátásom szerint mivel a bíróság – megvizsgálva az ügyeket – új eljárás lefolytatását kezdeményezte, ezzel is kezd beigazolódni, hogy a per végén a már előírt ráfordítások el lesznek törölve. Lehetséges-e olyan megoldás, hogy a cég a NAV ügy miatt lekönyvelt (veszteséget gerjesztett) ráfordításait addig az ideig elhatárolja, amíg a per le nem zárul? Mert akkor ezzel a lépéssel a veszteség nem élő veszteség lenne, nem lenne mínusz az eredménytartalék, át tudna alakulni, és persze a jogfolytonosság miatt a per lezárásakor, ha jogos lenne az időbeli elhatárolás visszahatárolva? Ha ez nem lehetséges út, akkor a cég szinte azt kell mondjam patthelyzetbe kerül, ami szerintem igazságtalan lenne.

Bekeményít a Waberer's, megtámadja a román adóhatóság döntését Cikk

A Waberer's romániai leányvállalata a romániai adóhatóság által követelt adóhátralék kisebb részét rendezi, a fennmaradó összeget közigazgatási, szükség esetén bírósági úton támadja meg, és emellett kérelmezi a döntés végrehajtásának felfüggesztését – közölte ma a Waberer's International Nyrt. a tőzsde honlapján.

Azt a mindenit! 1,2 milliárd forinttal lóg a NAV-nak egy budapesti lakótelepre bejelentett adózó Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók legfrissebb listáját, amelyen összesen kilencven név szerepel.

Végelszámolás Kérdés

Végelszámolás során adóhiányra bukkant a NAV. Sajnos a cég vagyona nem fedezi a hiányt, így a bt. beltagja a magánvagyonából fizeti ki. Kérdés: mi a módja annak, hogy a NAV felé teljesített befizetés után folytatódjék a végelszámolás? Tisztelettel: Óré András

Micsoda meglepetések a legfrissebb adóslistán! Cikk

Tavaly 24 százalékos növekedéssel 627-re emelkedett a nagy adóhiányt felhalmozó cégek száma – közölte a feketelista.hu az adóhatóság adatait elemezve.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szociális gondozói díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Bértámogatás – családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Alapítvány által szervezett tábor

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close