302 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Fokozott a NAV-ellenőrzési kockázat kényszertörölt partnerrel Cikk

Az adóellenőrzések egyik kiemelt területe idén a számlázó programok online adatszolgáltatása. Azon adóalanyok mellett, akiknek a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérése, azok is fokozottan érintettek lehetnek, akik belföldi beszerzésüket jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolították.

Adóellenőrzés indult az online számla-adatszolgáltatásra kötelezetteknél Cikk

Január 21-étől kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei (fővárosi) igazgatóságai azon online számla-adatszolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik/amelyek a rendelkezésre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalommal rendelkező értékesítéseikről.

Adóellenőrzési határidő hosszabbítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018-ban kezdődött iparűzésiadó-ellenőrzési eljárásban ha hiánypótlást kér az önkormányzat, azzal meghosszabbodik-e az ellenőrzés határideje? Köszönöm a választ.

Megszavazták az új adócsomagot Cikk

Az Országgyűlés mai ülésén elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját, amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az alanyi adómentesség értékhatárát, továbbá 2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek idén november 1-jén végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

Figyelmeztet a NAV: ellenőrizze üzleti partnereit! Cikk

Adóellenőrzéskor akár komoly hátrány is érheti azokat, akik nem járnak el kellő körültekintéssel üzletfelük, beszállítóik kiválasztásakor – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ezeken a településeken számítson adóellenőrzésre! Cikk

Fokozottan ellenőrzi a NAV a virág- és ajándékárusokat október végén, s a távol-keleti áruk kiskereskedelmére irányul kiemelt a figyelem.

Megbízólevél visszavonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégnél az önkormányzat adóellenőrzést tartott, amit nem zárt le jegyzőkönyvvel. Majd kiadtak egy újabb megbízólevelet, amelyben a még le nem zárt időszak is érintett. Az önkormányzat most visszavonja az új megbízólevelet. Visszavonhatja-e az önkormányzat a már kiadott megbízólevelet? Válaszukat köszönöm.

Így válhat készletnyilvántartó programja áldozatává ellenőrzésnél Cikk

Adóellenőrzésnél a NAV számtalan eszközt és becslési módszert alkalmaz, a lényeg, hogy legyen alapja a becsléshez és olyan módszert tudjon használni, mely a valós adóalap valószínűsítésére szolgál.

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök Cikk

Közzétették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) igazgatóságai az e heti adóellenőrzési terveiket, amelyek szerint őstermelők, piacok, vásárok lesznek a revizorok fő célpontjai.

Elindult a NAV-akció! Szorul a hurok a tevékenységüket eltitkolók körül Cikk

Szeptember 10-én megkezdte az adóhatóság azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.

Számla kiállítása teljesítésigazolás hiányában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét az alábbiakra vonatkozóan: X Zrt. és Y Kft. közötti keretszerződés alapján az Y Kft. által nyújtott szolgáltatásról számla csak az X Zrt. által kiállított teljesítésigazolás kézhezvételét követően állítható ki. A szolgáltatás első része ténylegesen 06. hóban történt, a teljesítésigazolás kiállításának kelte és kézhezvétele is 08. hóban történt (dokumentációs hiánypótlás, szabadságolás miatt), ezért Y Kft. csak most tudja a számláját kiállítani, 06. havi teljesítési időponttal. Kérdésem: az önrevíziós pótlékon kívül milyen szankció terheli Y Kft.-t a "késedelmes" számlakibocsátás miatt egy esetleges ellenőrzés kapcsán?

Razzia a belvárosban: bírságoltak az adóellenőrök és a Nébih Cikk

Minden negyedik, a főváros nagy forgalmú szórakoztató negyedében működő vállalkozásnál találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei – közölte az adóhatóság júniusi egyhetes ellenőrzéssorozatát követően. Több kereskedő árbevétele több mint háromszorosára növekedett az akció hetében, de egy bár például heti átlagos 1 milliós bevétele ellenére ezen a héten 14 millió forint forgalmat rögzített. Mintegy 50 kocsmánál legalább másfélszeres mértékű bevételnövekedés volt kimutatható

Az adóellenőrök is hangolnak a VOLT-ra Cikk

Nemcsak a zenészek és a fesztiválozó százezrek, hanem az adórevizorok is hangolnak már a soproni VOLT fesztiválra: fokozottan ellenőrzik Sopronban a pékségeket, a vendéglátó egységeket, az élelmiszerüzleteket és a taxisokat. Az ország más területin várható adóellenőrzések tervezett helyszíneit is közzétette friss listájában a NAV.

Adóellenőrzés: itt a lista, hová mennek biztosan a revizorok Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon és vásáscsarnokokban értékesítőket, valamint a személyszállítási tevékenységet folytatókat érintik.

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokkal sokkol a NAV Cikk

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokat indított az adóhatóság, szinte minden héten lehet eggyel találkozni, amelyek – egyelőre úgy tűnik – többnyire a bírósági eljárásban is megállják a helyüket. Kik, mikor számíthatnak rá, és mekkora lehet a büntetés?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ügyvezetés jogviszonya

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close