190 találat a(z) adócsomag cimkére

Adócsomag: hova tovább? Cikk

Új - szakértői - kormány, új miniszterelnök és talán új adócsomag is - erre számíthatunk Gyurcsány Ferenc szombaton bejelentett távozása után. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a jelenlegi beterjesztés visszavonását követeli, miközben arról gondolkodik az mindenki, hogy ki lehet az új kormányfő és milyen javaslatok kerülnek majd a parlament elé válságkezelés címén. A már benyújtott módosítások kritikájáról és a kívánatos irányvonalról ír eheti kommentárjában Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője.

Vészforgatókönyv mélyebb recesszióra Cikk

A kormánynak van vészforgatókönyve arra az esetre, ha a magyar gazdaság visszaesése nagyobb lesz mint 3,5 százalék - mondta Veres János pénzügyminiszter egy hétfő reggeli televíziós műsorban.

Új adócsomag: min változtatott a kormány? Cikk

Július helyett januártól visszamenőleg változna a személyi jövedelemadó 18 százalékos alsó sávhatára. Az MTI úgy tudja, a kormány módosította a korábban bejelentett adóterveit.

Oszkó: 5 milliós sávhatár és 10 százalékpontos járulékcsökkentés Cikk

A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre további 3 százalékponttal, majd 2011-ben még 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség. A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát pedig már 2009-ben évi 5 millió forintra emelné a szövetség a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett - ismertette a Reformszövetség adó és járulékprogramját Oszkó Péter, a munkacsoport vezetője szombaton a Magyar Tudományos Akadémián.

PwC: az adóteher nem változik Cikk

A miniszterelnök által hétfőn bejelentett adóreform átcsoportosítást jelent a jövedelmi adók irányából a vagyoni és fogyasztási adók felé, a teljes adóterhet lényegében nem érinti - mondta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PwC) adótanácsadással foglalkozó cégtársa.

Adócsomag: Idén semleges, jövőre mínuszos az átrendezés egyenlege Cikk

Idén 128 milliárd forintot, jövőre pedig 740 milliárdot mozgatna meg a kormány adó-, és járulékrendszer átalakításával. Az idei átrendezés semleges hatású, jövőre viszont azzal számol a kabinet, hogy mínusz 13 milliárd forint lesz az átalakítások egyenlege - tudta meg kormányzati forrásból az MTI.

Veres: az adóváltozások összege nullszaldós Cikk

A bejelentett adóváltoztatások összege mind 2009-ben, mind 2010-ben a költségvetés szempontjából lényegében nullszaldós - mondta egy reggeli televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.

Adócsomag: hírek vannak, döntés még nincs Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) több adóváltozatot készít a kormány számára, döntés még nincs, az adócsomag várhatóan a február 16-i parlamenti ülésen válik ismertté - mondta Pichler Ferenc, a PM sajtófőnöke, miután hétfőn reggel az Index internetes portál ismertetett egy, a birtokába került adójavaslat csomagot.

Mégis készülhet új adócsomag Cikk

Mégis készülhet az idén új adómódosítási csomag, tekintettel arra, hogy a szerdai ötpárti találkozón konszenzus alakult ki arról: az adózás egyszerűsítéseit és a gazdaság kifehérítésére szolgáló intézkedéseket meg kellene őrizni a korábbi adócsomagból - írta a hétfői Világgazdaság.

Visszavont adótörvények: miért öntik ki a gyereket a fürdővízzel együtt? Cikk

Ismeretes, hogy a kormány az adótörvényeket módosító tervezetet (parlamenti szlengben: saláta-törvény) és a költségvetési törvénytervezetét visszavonta azzal, hogy új költségvetési javaslatot készít, viszont az adókhoz nem kíván hozzányúlni, vagyis adómódosításokat az idén nem tervez. Az ok nyilvánvaló; a már tapasztalható pénzügyi krízis, amely átgyűrűzik a reálgazdaságra is, újfajta megközelítést igényel. A költségvetés újragondolása természetes. A kibontakozó válság mellett 3 százalékos növekedést feltételezni hiba lenne. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője kommentál.

Nemzeti csúcs: kell adócsökkentés vagy nem? Cikk

Politikusok és gazdasági szakemberek keresik a válsághelyzet lehetséges megoldásait a Magyar Tudományos Akadémián.

Horn: ilyen nehéz helyzetben semmi sem ördögtől való Cikk

Horn Gábor szerint Magyarország nincs jó helyzetben, sokkal erőteljesebben érinti a pénzügyi válság, mint a régióban a többi országot. Erről az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

A kormány nem nyújt be új adótörvényt Cikk

A kormány visszavonja a jövő évi adótörvény- és költségvetési javaslatot - derült ki Szili Katalin házelnök tájékoztatásából a házbizottság hétfői rendkívüli ülése után. A házelnök elmondta: a költségvetést a kormány pénteken új formában benyújtja.

Kóka: az SZDSZ kész újraszámolni az adócsomagot Cikk

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel.

PM: mi lesz adótörvényt érintő javaslatokkal? Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) az Országgyűlés Házbizottságának hétfői üléséig várja a válaszokat a parlamenti pártoktól arra, hogy a hétvégi egyeztetésen felvetődött kérdésekben milyen álláspontot foglalnak el.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close