187 találat a(z) adócsomag cimkére

Oszkó: 5 milliós sávhatár és 10 százalékpontos járulékcsökkentés Cikk

A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre további 3 százalékponttal, majd 2011-ben még 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség. A 18 százalékos személyi jövedelemadó felső határát pedig már 2009-ben évi 5 millió forintra emelné a szövetség a jelenlegi 4 százalékos különadó megszüntetése mellett - ismertette a Reformszövetség adó és járulékprogramját Oszkó Péter, a munkacsoport vezetője szombaton a Magyar Tudományos Akadémián.

PwC: az adóteher nem változik Cikk

A miniszterelnök által hétfőn bejelentett adóreform átcsoportosítást jelent a jövedelmi adók irányából a vagyoni és fogyasztási adók felé, a teljes adóterhet lényegében nem érinti - mondta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers (PwC) adótanácsadással foglalkozó cégtársa.

Adócsomag: Idén semleges, jövőre mínuszos az átrendezés egyenlege Cikk

Idén 128 milliárd forintot, jövőre pedig 740 milliárdot mozgatna meg a kormány adó-, és járulékrendszer átalakításával. Az idei átrendezés semleges hatású, jövőre viszont azzal számol a kabinet, hogy mínusz 13 milliárd forint lesz az átalakítások egyenlege - tudta meg kormányzati forrásból az MTI.

Veres: az adóváltozások összege nullszaldós Cikk

A bejelentett adóváltoztatások összege mind 2009-ben, mind 2010-ben a költségvetés szempontjából lényegében nullszaldós - mondta egy reggeli televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.

Adócsomag: hírek vannak, döntés még nincs Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) több adóváltozatot készít a kormány számára, döntés még nincs, az adócsomag várhatóan a február 16-i parlamenti ülésen válik ismertté - mondta Pichler Ferenc, a PM sajtófőnöke, miután hétfőn reggel az Index internetes portál ismertetett egy, a birtokába került adójavaslat csomagot.

Mégis készülhet új adócsomag Cikk

Mégis készülhet az idén új adómódosítási csomag, tekintettel arra, hogy a szerdai ötpárti találkozón konszenzus alakult ki arról: az adózás egyszerűsítéseit és a gazdaság kifehérítésére szolgáló intézkedéseket meg kellene őrizni a korábbi adócsomagból - írta a hétfői Világgazdaság.

Visszavont adótörvények: miért öntik ki a gyereket a fürdővízzel együtt? Cikk

Ismeretes, hogy a kormány az adótörvényeket módosító tervezetet (parlamenti szlengben: saláta-törvény) és a költségvetési törvénytervezetét visszavonta azzal, hogy új költségvetési javaslatot készít, viszont az adókhoz nem kíván hozzányúlni, vagyis adómódosításokat az idén nem tervez. Az ok nyilvánvaló; a már tapasztalható pénzügyi krízis, amely átgyűrűzik a reálgazdaságra is, újfajta megközelítést igényel. A költségvetés újragondolása természetes. A kibontakozó válság mellett 3 százalékos növekedést feltételezni hiba lenne. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője kommentál.

Nemzeti csúcs: kell adócsökkentés vagy nem? Cikk

Politikusok és gazdasági szakemberek keresik a válsághelyzet lehetséges megoldásait a Magyar Tudományos Akadémián.

Horn: ilyen nehéz helyzetben semmi sem ördögtől való Cikk

Horn Gábor szerint Magyarország nincs jó helyzetben, sokkal erőteljesebben érinti a pénzügyi válság, mint a régióban a többi országot. Erről az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

A kormány nem nyújt be új adótörvényt Cikk

A kormány visszavonja a jövő évi adótörvény- és költségvetési javaslatot - derült ki Szili Katalin házelnök tájékoztatásából a házbizottság hétfői rendkívüli ülése után. A házelnök elmondta: a költségvetést a kormány pénteken új formában benyújtja.

Kóka: az SZDSZ kész újraszámolni az adócsomagot Cikk

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel.

PM: mi lesz adótörvényt érintő javaslatokkal? Cikk

A Pénzügyminisztérium (PM) az Országgyűlés Házbizottságának hétfői üléséig várja a válaszokat a parlamenti pártoktól arra, hogy a hétvégi egyeztetésen felvetődött kérdésekben milyen álláspontot foglalnak el.

Adótörvény 2009: mire kell majd odafigyelni? Cikk

A Pénzügyminisztérium által benyújtott 2009-es adótörvény-változásokról szóló jogszabálytervezet módosításainak egyik fő célja a feketegazdaság visszaszorítása, és ezáltal a központi költségvetés bevételeinek növelése. A javaslat értelmében ezzel párhuzamosan jelentősen módosul a társasági adóra, a személyi jövedelemadóra és a járulékokra vonatkozó szabályozás, illetve az uniós kötelezettségnek megfelelően a szénre is kiterjesztik az energiaadót - tájékoztat a Deloitte.

Amikor 1 óra 540 millióba kerül Cikk

Aki készített vagy ellenőrzött társaságiadó-bevallást, az tudja, hogy az értékcsökkenés az egyik legegyszerűbb adóalap-módosító tétel a kitöltéskor. Számviteli értékcsökkenéssel növeljük az adóalapot, megnézzük a fejlesztési tartalék terhére beszerzett eszközök kezelését, könyvelési programból lekérjük az adótörvény szerinti értékcsökkenés összegét, megnézzük, hogy az analitikák egyeznek-e a főkönyvben szereplő számokkal… Beer Gábor, a KPMG igazgatójának kommentárját olvashatják az adótörvény egyik tervezett módosításáról.

Veres összefoglalta ki jár jól és miért Cikk

A kormány adómódosításai alapján átlagosan mintegy 2 százalékponttal csökken az adóék, a bérköltség adó- és járulékterhe, ami valamennyi kereseti sávban mérsékli a munkáltatók bérköltségét - mondta Veres János a Parlamentben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapítvány – elengedett kötelezettség és üdülési térítés számlázása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Iparűzési adó feltöltés bevallása, ha az előlegfizetés nem történt meg

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X