150 találat a(z) Ukrajna cimkére

Álhíreket terjesztettek Ukrajnáról – a Facebook letiltotta őket Cikk

Az orosz és ukrán felhasználók által működtetett fiókok hamis bejegyzéseket terjesztettek, hogy zavart keltsenek. Az Instagramra is bevették magukat, olvasható a hvg.hu oldalán.

Elfogadták az Oroszország elleni szankciócsomagot Cikk

Az uniós tagállamok külügyminiszterei politikai támogatásukat adták az Oroszország elleni legújabb szankciócsomaghoz, amelynek intézkedései hétfőn lépnek életbe – jelentette be vasárnap esti sajtótájékoztatóján Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője.

Von der Leyen: az EU lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt Cikk

Az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, és betiltja az Unió területén a Kreml propagandagépezetét, továbbá támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat – jelentette be Ursula Von der Leyen az Európai Bizottság elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

További országok csatlakoztak az orosz légijáratok előtti légtérzárhoz Cikk

További európai országok és Kanada is lezárta vasárnap légterét az orosz kereskedelmi légijáratok előtt az Ukrajna elleni orosz támadás miatt – jelentették hírügynökségek hivatalos közlések alapján.

Egyre több ország tiltja ki légteréből az orosz légitársaságokat Cikk

A szlovén kormány szombati levelező ülésén úgy döntött, hogy több európai országhoz hasonlóan kitiltja az orosz légitársaságokat a légteréből – közölte a szlovén Kormányzati Kommunikációs Iroda.

Az orosz gáztranzit normálisan folyik, nem sérült meg a csővezeték Cikk

Az orosz gáz tranzitja Európába Ukrajnán keresztül normálisan folytatódik, a csővezetéket nem rongálta meg semmilyen robbanás – közölte Ukrajna gázvezeték-üzemeltetője vasárnap.

A nyugati országok kizárnak orosz bankokat a SWIFT-rendszerből Cikk

Több nyugati ország és az Európai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy egyes orosz bankokat kizárnak a SWIFT nemzetközi bankközi kommunikációs és tranzakciós hálózatból – jelentette be szombat éjjel az intézkedés egyik kezdeményezőjeként a brit kormány.

Rendkívüli tanácskozást tartanak hétfőn az Európai Unió energetikai miniszterei Cikk

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Franciaország hétfőre összehívta az Európai Unió tagállamai energetikai minisztereinek rendkívüli tanácskozását – jelentette be szombaton Barbara Pompili, az ökológiai átmenetért felelős francia miniszter.

MKOE: a menekülteknek adott adományok adómentességéről Cikk

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményt adott ki a hozzájuk érkező kérdések miatt a menekülteknek való adományozás adózásáról.

Adomány Ukrajnába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a konkrét kérdésem, ha egy kft.

Ukrajnai tankolás áfájának visszaigényelhetősége Kérdés

Orosz-ukrán konfliktus: EB-közlemény importőrök részére Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján február 24-én megjelent az Európai Bizottság 2022/C 87 I/01 számú közleménye az EU–Ukrajna társulási megállapodás hatálya alá tartozó termékeknek Ukrajna donyecki és luhanszki régiói nem kormányzati ellenőrzés alatt álló területeiről az Unióba történő behozataláról.

Ideiglenes védelem az Ukrajnából menekülőknek Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 35. számában február 24-én megjelent, 56/2022. számú kormányrendelet szerint az Ukrajna területéről érkezett ukrán állampolgárokat, valamint az Ukrajnában jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárokat a magyar kormány a menedékjogról szóló törvény alapján ideiglenes védelemre jogosultként ismeri el.

A Vodafone és Telekom is díjmentessé tette a roamingot Ukrajnában Cikk

Az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel a Vodafone Magyarország minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt – közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön.

Nagyot ugrott a kőolaj és a földgáz ára Cikk

104 dollárba is került egy hordó olaj, a földgáz ára is nagyot nőtt. 100 dollár felett utoljára 2014-ben járt a nyersolaj ára – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs